بازدید سایت : ۵۳۱۲۲

نکاتی در مورد مدیریت خرید و نگهداری عمده خودرو

نکاتی در مورد مدیریت خرید و نگهداری عمده خودرو
تین نیوز |

این روزها بسیاری از شرکت ها و سازمان های بزرگ، جهت انجام امور مختلفی از جمله حمل و نقل، سرویس پرسنل، تشریفات و یا خدمات رسانی به مشتریان خود، اقدام به خرید عمده اتومبیل می کنند که طبیعتا این امر باید با مدیریت صحیح و با توجه به فاکتورهایی مانند بودجه معین، نیاز مجموعه، هزینه های نگهداری و همچنین ایمنی و استانداردهای مطلوب صورت گیرد.

به گزارش تین نیوز به نقل از پدال نیوز، به عنوان مثال، شرکت های هواپیمایی تعدادی اتومبیل یکسان را جهت سرویس پیک آپ پرسنل پروازی خود در نظر می گیرند و یا برخی از شرکت ها و سازمان ها، خودروهایی را جهت انجام سفرهای کاری و یا استقبال از مهمانان داخلی و خارجی خود خریداری می کنند.

از طرفی، بسیاری از شرکت های حمل و نقل و یا خدمات رسان نیز باید برای ارائه سرویس و تجهیز شبکه خدماتی خود، تعدادی خودرو (معمولا یکسان) را در اختیار داشته باشند که به همین خاطر، به عنوان خریداران عمده خودرو شناخته می شوند. با این تفاسیر، اگر شما هم قصد دارید تعدادی اتومبیل را برای شرکت یا مجموعه خود خریداری کنید، می توانید جهت مدیریت بهتر این امر، نکات ذکر شده در ادامه مطلب را در نظر داشته باشید.

انتخاب و خرید

با توجه به شرایط کنونی بازار، شما می توانید اکثر خودروها را از نمایندگی و یا بازار آزاد تهیه کنید و البته اینکه پرداخت به صورت نقد یا اقساط انجام شود، به بودجه و برآوردهای مالی شرکت شما بستگی دارد، هرچند که معمولا فروشندگان برای خرید های عمده و نقدی، تخفیف خوبی را در نظر می گیرند و این مسئله می تواند یک امتیاز مثبت برای شما باشد. یقینا تعداد خودروها با توجه به نیاز و ظرفیت یک مجموعه تعیین می شود، اما برای امور حساس که نیازمند فعال بودن و در دسترس بودن دائمی اکثر خودروهاست، باید تعداد ناوگان را طوری در نظر بگیرید که خرابی های احتمالی یا از کار افتادگی موقت برخی از خودروها، خللی در روند اجرای کارها ایجاد نکند و در واقع جایگزین کافی برای آنها وجود داشته باشد. معمولا برای خرید برخی از خودروها در تعداد بالا و از نمایندگی ها باید زمان نسبتا زیادی را در انتظار بمانید و به همین خاطر ممکن است بعضی ها به سراغ واردکنندگان و فروشندگان فعال در بازار آزاد بروند که در این صورت باید مسائلی چون شرکتی یا غیر شرکتی بودن خودروها و همچنین شرایط گارانتی و خدمات پس از فروش آنها را نیز به دقت مورد بررسی قرار دهید. فراموش نکنید که علاوه بر نوع اتومبیل، رنگ بدنه و حتی سطح آپشن های آن نیز باید با توجه به اهداف، سیاست کاری و نیازهای شرکت یا مجموعه شما انتخاب شود.  

مدیریت ناوگان

پس از خرید و تحویل گرفتن خودروهای مورد نظر و به جهت مدیریت بهتر ناوگان خود، بهتر است که بر اساس شماره شاسی یا پلاک (ترجیحا مورد اول)، برای هر خودرو یک کد شناسه مستقل (متشکل از اعداد یا ترکیب حروف و اعداد) را در نظر بگیرید و در صورت امکان این کد را روی بدنه یا قسمتی از اتاق آنها نیز حک کنید. سپس بر اساس این کد های شناسه می توانید مشخصات و اطلاعات کامل هر خودرو، اعم از رنگ بدنه، شماره پلاک، شماره شاسی و موتور، میزان کارکرد، وضعیت بیمه، وضعیت پرداخت اقساط (در صورت خرید اعتباری)، سوابق خدماتی و یا دیگر اطلاعات لازم را به طور مستقل و تفکیک شده در یک سیستم جامع الکترونیکی ثبت کرده تا مدیریت ناوگان و زمان بندی امور مربوط به آنها، به طور راحت تر و دقیق تر انجام شود، هرچند که سوابق خدماتی خودروهای دارای گارانتی، در سیستم نمایندگی ها نیز ثبت می شود. ضمنا شما باید با توجه به حجم کاری خودروها، یک دوره مشخص (مثلا هر 20 روز یک بار) را به بررسی میزان کارکرد آنها اختصاص دهید تا در صورت لزوم، جهت انجام سرویس های دوره ای به مراکز تعیین شده انتقال داده شوند. ضمنا در صورت تمایل و برای بررسی دقیق تر مشکلات احتمالی می توانید نام رانندگانی که در یک دوره مشخص از هر خودرو استفاده می کنند را نیز در سیستم خود ثبت کنید. توصیه می شود که جهت حک کردن طرح های یکپارچه و یا لوگوی شرکت روی خودروها، به جای رنگ، از برچسب های ویژه این کار استفاده کنید تا هنگام فروش خودروها در آینده، مشکلی از بابت رنگ شدگی بدنه آنها وجود نداشته باشد. علاوه بر این در مواردی که کنترل وضعیت تردد خودروها برای شما اهمیت ویژه ای داشته باشد (مانند شرکت های اجاره دهنده خودرو)، بهتر است که همه آنها را به سامانه ردیاب GPS (با اختیارات و امکانات تعیین شده) مجهز کنید.

سرویس و نگهداری

اگرچه شما می توانید سرویس ها یا تعمیرات احتمالی اتومبیل های خود را در نمایندگی ها یا مراکز خدماتی دیگر انجام دهید اما در برخی موارد، با توجه به برآورد هزینه ها، حساسیت کار و اهمیت مسئله خواب اتومبیل ها، می توان یک ایستگاه خدماتی مستقل را صرفا جهت سرویس و تعمیرات خودروهای مورد نظر راه اندازی کرد که البته بهتر است این امر با هماهنگی و پشتیبانی فنی نمایندگی ها انجام گیرد. علاوه بر این شما می توانید با عقد قراردادی جامع و مشخص با یک مرکز خدماتی، وظیفه سرویس و تعمیرات اتومبیل های مجموعه خود را برای یک دوره مشخص به آن واگذار کنید، ضمن اینکه در صورت لزوم به تمیز بودن دائمی خودروها، می توان چنین قراردادی را با مجموعه های کارواش نیز منعقد کرد که معمولا شامل تخفیف های ویژه نیز می شود. 

ارسال نظر
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.
  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.
  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.