◄ علت خاموش شدن ماشین پراید در حال حرکت چیست؟
خاموش شدن ناگهانی خودرو، به ویژه در حال حرکت، از مشکلات خطرناک و استرس زایی است که احتمال دارد برای هر راننده ای پیش بیاید.
خاموش شدن ناگهانی خودرو، به ویژه در حال حرکت، از مشکلات خطرناک و استرس زایی است که احتمال دارد برای هر راننده ای پیش بیاید. این مشکل علاوه بر ایجاد خطر برای راننده و سرنشینان می تواند منجر به اختلال در عملکرد ترمزها و فرمان شود. در نتیجه، احتمال تصادف و خروج از مسیر به شدت افزایش می یابد. اگر یکی از انواع خودروهای پراید را دارید و با مشکل خاموش شدن ماشین پراید مواجه شده اید، در این مطلب قصد داریم به بررسی دلایل خاموش شدن خودرو در حال حرکت بپردازیم و راهکارهای جلوگیری از آن را ارائه می دهیم.
دلایل اصلی خاموش شدن پراید در حال حرکت
علت خاموش شدن خودرو در حال حرکت را می توان در سه دسته اصلی قرار داد که در ادامه، هریک از این موارد را با جزئیات بررسی می کنیم و عوامل موثر در بروز این مشکل را توضیح می دهیم.
مشکلات سیستم سوخت رسانی
اجزایی مانند پمپ بنزین، فیلتر بنزین، لوله های سوخت و انژکتورها در سیستم سوخت رسانی قرار دارند و خرابی هرکدام از آن ها می تواند منجر به خاموش شدن خودرو شود. از مهم ترین مشکلات این سیستم که می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- سوختن پمپ بنزین: در صورت خرابی یا پایان یافتن طول عمر پمپ، این فرایند مختل می شود و موتور از کار می افتد. عواملی مانند کثیف بودن فیلتر بنزین یا مسدود شدن مسیر عبور سوخت می توانند عمر پمپ بنزین را کاهش دهند. توصیه می شود که پمپ بنزین را پس از 150 تا 200 هزار کیلومتر کارکرد تعویض کنید.
- مسدود شدن فیلتر بنزین: اگر فیلتر بنزین به موقع تعویض نشود، مسدود خواهد شد. در این حالت، سوخت کافی به موتور نمی رسد و خودرو پراید صبا، پراید 111 و ...، به ویژه در مسیرهای سربالایی خاموش می شوند.
- خرابی انژکتور: اگر این قطعات مسدود یا خراب شوند، موتور نمی تواند به درستی کار کند. این مشکل در مدل هایی مانند پراید صبا، پراید 131 و ... می تواند منجر به خاموش شدن ناگهانی خودرو شود.
ایرادهای سیستم تنفس موتور
موتور برای انجام احتراق به هوای کافی نیاز دارد و اختلال در ورود یا خروج هوا از موتور می تواند باعث خاموش شدن انواع پراید شود. مهم ترین ایرادات سیستم تنفس موتور که باعث این مشکل می شوند، به شرح زیر هستند:
- مسدود شدن فیلتر هوا: در صورت مسدود شدن فیلتر، هوای کافی به موتور نمی رسد و در نتیجه موتور خاموش می شود. برای جلوگیری از این مشکل باید تعویض فیلتر هوا در هر 15 تا 20 هزار کیلومتر کارکرد انجام گیرد.
- خرابی استپر موتور: اگر این قطعه در خودروهایی مانند پراید 132 و پراید 141 خراب باشد، ممکن است خودرو در حالت توقف یا هنگام برداشتن پا از روی پدال گاز خاموش شود.
- مسدود شدن مسیر خروجی دود: اگر مسیر اگزوز به دلیل خرابی کاتالیست یا مسدود شدن منبع اگزوز مسدود شود، موتور قادر به تخلیه گازهای حاصل از احتراق نخواهد بود.
خرابی در سیستم برق رسانی
سیستم برق رسانی خودرو وظیفه تامین انرژی مورد نیاز برای احتراق سوخت و عملکرد سنسورها را بر عهده دارد. خرابی قطعات مختلف این سیستم مثل باتری پراید و ...، از دلایل اصلی خاموش شدن خودرو پراید در حال حرکت است.
- خرابی سنسور دور موتور: اگر این سنسور در خودروهای پراید 111 و پراید صبا خراب شود، موتور حتی در حال حرکت نیز خاموش خواهد شد. تمیز کردن یا تعویض این سنسور می تواند این مشکل را برطرف کند.
- خرابی کویل و وایرها: اگر این قطعه یا وایرهای متصل به آن خراب شوند، موتور جرقه لازم را دریافت نمی کند و خاموش می شود.
- خرابی دینام: اگر دینام خراب شود، ممکن است که باتری به تدریج تخلیه و خودرو خاموش می شود. در چنین شرایطی، شاید نیاز باشد تا در کنار حل مشکل خرابی دینام، برای تعویض باتری خودرو خود نیز اقدام کنید.
- فعال شدن سوئیچ اینرسی: این قطعه در صورت برخورد شدید یا عبور از دست اندازهای سنگین فعال می شود و برق پمپ بنزین را قطع می کند. این مشکل ممکن است در خودروهای پراید 131 و پراید 141 رخ دهد که در این صورت، به ریست دستی سوئیچ نیاز است.
سایر عوامل مکانیکی
علاوه بر سه دسته اصلی فوق، مشکلات نیز می توانند باعث خاموش شدن این خودرو شوند:
- پاره شدن تسمه تایم
- شاتون زدن
- خرابی گیربکس
چگونه از خاموش شدن ماشین پراید در حال حرکت جلوگیری کنیم؟
برای جلوگیری از بروز این مشکل، رعایت نکات زیر توصیه می شود:
- تعویض به موقع فیلترهای هوا و بنزین: فیلتر بنزین را هر 15 تا 20 هزار کیلومتر و فیلتر هوا را هر 10 تا 15 هزار کیلومتر تعویض کنید.
- بازرسی سیستم سوخت رسانی: وضعیت پمپ بنزین، انژکتورها و لوله های سوخت را به طور منظم بررسی کنید.
- سرویس دوره ای سنسورها و دینام: مطمئن شوید که سنسور دور موتور و دینام به درستی کار می کنند.
- تعویض تسمه تایم و روغن موتور: تسمه تایم را هر 60 هزار کیلومتر و روغن موتور را به موقع تعویض کنید.
- تعویض باتری: از آن جایی که خرابی و اتمام عمر باتری نیز باعث خاموش شدن ماشین می شود، نیاز است تا در زمان مناسب برای تعویض باتری اقدام کنید.
با رعایت نکات ذکرشده، ایمنی و کارایی خودرو خود را تضمین خواهید کرد. اگر قصد دارید تا برای تعمیر خودرو خود اقدام کنید، اما وقت کافی برای انجام آن را ندارید، می توانید از خدمات تعمیرگاهی در آیتول استفاده کنید.