بازدید سایت : ۷۲۴۸۷

درس‌هایی از زیست‌پذیرترین شهرهای جهان

شهرهای مختلف ژاپن، اتریش، استرالیا، کانادا و دانمارک طی چند سال اخیر جایگاه‌های زیست‌پذیرترین شهرهای جهان را از آن خود کرده‌ است. مدیران در تلاش هستند از تدابیر پیاده شده در این مناطق برای افزایش زیست‌پذیری شهرهای خود بهره بگیرند.

درس‌هایی از زیست‌پذیرترین شهرهای جهان
تین نیوز |

شهرهای مختلف ژاپن، اتریش، استرالیا، کانادا و دانمارک طی چند سال اخیر جایگاه های زیست پذیرترین شهرهای جهان را از آن خود کرده است. مدیران در تلاش هستند از تدابیر پیاده شده در این مناطق برای افزایش زیست پذیری شهرهای خود بهره بگیرند.

به گزارش تین نیوز، وین در اتریش، هلسینکی پایتخت فنلاند، اوکلند در نیوزلند، هامبورگ آلمان و ملبورن استرالیا از زیست پذیرترین شهرهای جهان به شمار می رود که اصول پایداری در شهرسازی آن ها به خوبی پیاده شده و همین امر، کیفیت بالای زندگی را برای ساکنان به ارمغان آورده است. در این مناطق، توسعه شهری متوقف نشده، بلکه به شیوه مدرن و با پیروی از اصول سبز شهری پیاده شده است و همین امر، پایداری و در نتیجه زیست پذیری را برای آن ها در پی داشته است. مدیران سایر شهرهای دنیا همواره در تلاش هستند با الگوپذیری از مناطق زیست پذیر دنیا، کیفیت زندگی را در شهرهای خود بهبود ببخشند و از این طریق، رضایت شهروندی را افزایش دهند.

در ادامه به معرفی مهم ترین ویژگی های شهرهای زیست پذیر دنیا پرداخته می شود که می تواند مانند الگویی برای افزایش پایداری و زیست پذیری در سایر نقاط دنیا عمل کند.

طراحی مناسب زیرساخت ها، اتخاذ سبک زندگی سالم تر را در پی دارد

در شهرهای زیست پذیری از جهان که امکان دسترسی تمام ساکنان به فضاهای سبز، مکان های عمومی پرشور، سیستم های عمومی کارآمد و خدمات مناسب مراقبت سلامت فراهم شده است، مردم مایل هستند سبک زندگی سالم تری اتخاذ کنند و بیشتر به انجام فعالیت های جسمی در مناطق بپردازند. در واقع، هر چه زیرساخت های تردد سبز از کیفیت بهتری برخوردار باشد، شهرنشینان بیشتر به استفاده از آن ها و خودداری از تردد از طریق وسایل حمل ونقل شخصی روی می آورند که همین امر به سهم خود نه تنها انجام فعالیت های جسمی به واسطه تردد را میان آن ها افزایش می دهد، بلکه به حداقل رسیدن انتشار کربن ناشی از عبور و مرور وسایل نقلیه را در پی دارد. در شهرهای زیست پذیر جهان، قابلیت دسترسی به وسایل حمل ونقل عمومی در سطح بسیار بالایی قرار دارد، ضمن این که ناوگان های عمومی از کیفیت و ایمنی زیادی برخوردار است و همین امر مردم را به استفاده از آن ها برای رفت وآمد روزانه خود سوق می دهد. به عنوان مثال، وین اتریش و توکیو در ژاپن سیستم های عمومی با کیفیت بسیار بالا را در خود جا داده است که در جهان به قابلیت دسترسی، کارآمدی و امنیت بالا شهرت دارد.

سیستم های حمل ونقل عمومی کارآمد مانند یک دومینو عمل می کند که تمام جنبه های زندگی شهری را تحت تأثیر قرار می دهد. استفاده از این سیستم ها کاهش انتشار کربن را در پی دارد که این امر به سهم خود می تواند سلامت ساکنان را بهبود ببخشد. از سوی دیگر، افرادی که از وسایل نقلیه عمومی بهره می گیرند، فعالیت جسمی بیشتری دارند و از همه مهم تر این که سیستم های حمل ونقل عمومی قابلیت دسترسی به فضاهای سبز و مکان های تفریحی را افزایش می دهد و در نتیجه تردد مردم به این مکان ها، رفاه روانی نیز بهبود قابل توجهی را تجربه می کند.

مسکن و خدمات عمومی شهری در شهرهای زیست پذیر فراگیر و قابل دسترسی است

امروزه در بسیاری از شهرهای جهان، کمبود مسکن یا دست کم، هزینه بالای مسکن از مهم ترین بحران های ساکنان به شمار می رود. با این حال، در شهرهای زیست پذیری نظیر وین، خانه ها به خوبی تمام طراحی شده و با قیمت مناسب در اختیار تمام مردم قرار گرفته است. ساکنان پایتخت اتریش به خانه هایی با کفپوش مناسب، اتاق های بزرگ و پرنور و نماهای زیبا سکونت دارند و هزینه زیادی را برای برخورداری از آن ها نمی پردازند.

طراحی شهرهای زیست پذیر، افزایش تعاملات اجتماعی میان شهروندان را در پی دارد

این که برنامه ریزان چگونه مناطق را طراحی کنند تا بیشترین امکان برقراری ارتباطات اجتماعی را میان شهروندان به وجود آورند، از اهمیت ویژه ای برخوردار است. ساکنان یک شهر می توانند از طریق برقراری تعامل با سایرین، حس انزوا و افسردگی را در خود به حداقل برسانند و از این طریق به رفاه جسمی و روانی خود کمک کنند. این قابلیت به خوبی تمام در طراحی فضاهای عمومی شهرهای زیست پذیر دنیا مورد توجه قرار گرفته است و به همین دلیل، ساکنان چنین مناطقی از نظر شادی و نشاط در سطح بالایی قرار دارند؛ چراکه کیفیت فضاهای عمومی، آن ها را به حضور در این مکان ها و گذراندن اوقاتی خوش با دیگران سوق می دهد.

بیارکه اینگلس، معمار پرآوازه اهل دانمارک به ایجاد یک چشم انداز معماری بسیار شگفت انگیز در کپنهاگ پرداخت و آن را به مرکزی پرشور برای ایجاد وحدت میان یکی از متنوع ترین مناطق پایتخت دانمارک تبدیل کرد.

وجود عناصر مختلف در فضاهای عمومی به افزایش زیست پذیری در بسیاری از شهرهای جهان منجر شده و رضایت شهروندی را در آن ها در پی داشته است. به عنوان مثال، در ژاپن طراحی یک سرسره بازی به شکل اختاپوس به گرد هم آمدن بسیاری از مردم برای سرگرم کردن کودکان خود منجر شده است؛ وجود یک تاب بازی دوطرفه در ایران، به پارک میزبان آن یک شهرت جهانی بخشیده است و فضاهای عمومی بلغارستان نیز به واسطه وجود صفحه های شطرنج به افزایش تعامل میان افراد به ویژه سالمندان منجر شده است.

 

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید
منبع: سايت خبری ایمنا
ارسال نظر
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.
  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.
  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.