بازدید سایت : ۵۳۱۴۷

چرا جبهه پایداری با حسین زاده و معاونت امور روستایی مخالف است؟

استعفای عبدالکریم حسین زاده، نماینده نقده و اشنویه امروز یکشنبه ۶ آبان بار دیگر در صحن علنی مجلس به رای گذاشته خواهد شد.

چرا جبهه پایداری با حسین زاده و معاونت امور روستایی مخالف است؟
تین نیوز |

کلیدواژه «محروم» و «محرومیت زدایی» از واژگان پر استفاده جبهه پایداری و گروه های نزدیک به آن است و شاید یکی از دلایل مخالفت با رئیس احتمالی این معاونت ترس از پیشی گرفتن دولت در این عرصه باشد.

به گزارش تین نیوز به نقل از تجارت نیوز، استعفای عبدالکریم حسین زاده، نماینده نقده و اشنویه امروز یکشنبه ۶ آبان بار دیگر در صحن علنی مجلس به رای گذاشته خواهد شد. این بار براساس شنیده ها و صحبت هایی که خود رئیس جمهور هفته گذشته مطرح کرده احتمال حضور او در مجلس برای گرفتن استعفای حسین زاده از نمایندگان زیاد است. پیش از این در تاریخ ۴ مهرماه استعفای حسین زاده در صحن علنی مجلس به رای گذاشته شد و مورد موافقت نمایندگان قرار نگرفت.

مسعود پزشکیان، رئیس جمهور تصمیم دارد حسین زاده را به عنوان اولین شخصیت اهل سنت وارد کابینه خود کند. پیش از این حکمی در رسانه ها منتشر شده بود که براساس آن نشان می داد که رئیس جمهور، عبدالکریم حسین زاده را به عنوان معاون امور توسعه روستایی و مناطق محروم کشور منصوب کرده است. تا به حال حضور یک اهل سنت در معاونت ریاست جمهوری و کابینه دولت های جمهوری اسلامی سابقه نداشته است.

مخالفان حضور حسین زاده در دولت چه گروهی هستند؟

اما حضور اولین فرد اهل سنت در کابینه دولت چهاردهم به موافقت مجلس دوازدهم گره خورده است. مجلسی تقریبا یک دست با اکثریت اصولگرایی که البته تمام تلاش خود را می کند تا معتدل باشد و به سمت تندروی کشیده نشود. اما به هر حال حضور اقلیتی ۶۰ تا ۷۰ نفری از چهره های جبهه پایداری یا چهره های نزدیک به آنها موجب می شود در مواقعی صحنه هایی از مجلس دیده شود که تنه به تندروی می زند.

یکی از موارد هم همین استعفای حسین زاده برای حضور در دولت بود. در حالی که پیش از این هم در موارد زیادی سابقه داشته که دولت های مختلف نمایندگانی را برای حضور در دولت انتخاب کرده باشند و معمولا هم با مشکلی مواجه نشدند اما استعفای حسین زاده با یک سد دفاعی با لیدری جبهه پایداری روبرو شده است.

چرا جبهه پایداری با حضور حسین زاده در دولت مخالفت کردند؟

دقیقا مشخص نیست که دلیل ۱۲۹ نماینده ای که در دور اول تقاضای استعفای حسین زاده به او رای منفی دادند چیست. اما بخشی از نمایندگان از اینکه رئیس جمهور پیش از پذیرفتن استعفای حسین زاده در مجلس برای او حکم صادر کرده است، ابراز نارضایتی کرده اند. پیش از رای گیری دور اول تقاضای استعفای حسین زاده هم علیرضا سلیمی، عضو هیات رئیسه مجلس در تذکری که در صحن علنی مجلس خطاب به هیات رئیسه گفت که اقدام رئیس جمهور که پیش از استعفا برای حسین زاده حکم زده شان مجلس را زیر سوال می برد. اگرچه همان زمان قالیباف در پاسخ به این تذکر تاکید کرد که حکم متوقف شده تا در مجلس تصمیم گیری شود اما به نظر می آید این موضوع تاثیر قابل توجهی در رای نمایندگان داشته است.

البته موضوع صدور حکم پیش از استعفا از یک اختلاف نظر نشات می گیرد. گفته می شود دولت تصور می کرده که مانند دو نماینده دیگری که بدون نیاز به رای گیری برای استعفا مجلس را ترک کردند و بر صندلی وزارت تکیه زدند، حسین زاده هم نیازی به استعفا ندارد.

از طرف دیگر اعضای جبهه پایداری که بیش از ۶۰ تا ۷۰ نفر از نمایندگان را تشکیل نمی دهند، هسته اصلی مخالفت با دولت و اقدامات آن هستند. در روز رای گیری برای استعفای حسین زاده در ۴ مهرماه لابی این گروه در صحن علنی مجلس فعال بود. از طرفی صبح همان روز فراکسیون انقلاب برای تصمیم گیری درباره موضوع دیگری تشکیل جلسه داده بود اما موضوع استعفای حسین زاده هم به بحث گذاشته شده بود و اعضای جبهه پایداری توانسته بودند بر نظر برخی دیگر از نمایندگان تاثیر بگذارند.

ترس جبهه پایداری از پیشی گرفتن دولت در محرومیت زدایی

همچنین کلیدواژه «محروم» و «محرومیت زدایی» از واژگان پر استفاده جبهه پایداری و گروه های نزدیک به آن است و شاید یکی از دلایل مخالفت با رئیس احتمالی این معاونت ترس از پیشی گرفتن دولت در این عرصه باشد. دولت در حال شکل دهی یک معاونت جدید است که احتمال دارد این کلیدواژه ها را نه در حرف که در عمل اجرایی کند و این یعنی دور شدن جبهه پایداری از پرچم هایی که سال ها آنها را علم کرده و به واسطه آن خود را مطرح می کند.

البته که گزینه اهل سنت بودن حسین زاده هم برای رای منفی دادن به او از طرف جبهه پایداری دور از ذهن نیست.

اهمیت تشکیل معاونت امور توسعه روستایی و مناطق محروم کشور چیست؟

باید به این موضوع توجه داشت مسائل مربوط به روستاها و مناطق محروم تا به حال در دولت متولی مستقیمی نداشته است. پزشکیان با تشکیل این معاونت در کنار استفاده از یک اهل سنت در کابینه خود تلاش دارد تا دولت چهاردهم به طور مستقیم به این موضوع ورود کند. پهناور بودن ایران این نیاز را در کشور برجسته می کند تا به مناطق کمتر توسعه یافته و روستاها توجه بیشتری شود. از آنجایی که ارتباط دولت به صورت مستقیم با روستاها و مناطق محروم کم و حتی گاهی قطع است، شاید حضور یک معاونت برای پیگیری مستقیم مشکلات این مناطق علاوه بر ساماندهی نسبی، موجب شکل گیری ارتباط مستقیم دولت با آنها هم شود.

چرا نمایندگان مجلس باید از تاسیس معاونت امور توسعه روستایی و مناطق محروم کشور استقبال کنند؟

به نظر می رسد یکی از نهادهایی که باید از تاسیس معاونت امور توسعه روستایی و مناطق محروم کشور حمایت و استقبال کند، مجلس است. در مجلس نمایندگانی از همه بخش ها و شهرستان ها و روستاهای کشور حضور دارند و بسیاری دغدغه های بر زمین مانده در مناطق روستایی و محروم وجود دارد که حل آنها از عهده نمایندگان خارج است. اما با روی کار آمدن این معاونت نمایندگان می توانند از طریق دولت به صورت مستقیم بر عملی شدن کمبودهای روستایی در حوزه های انتخابیه خود رسیدگی و نظارت کنند.

مسلما تصمیم گیری درباره شکل گیری این معاونت درنهایت با نمایندگان مجلسی است که هر کدام در حوزه انتخابیه خود مناطق روستایی زیادی دارند که بسیاری از آنها هم جزو مناطق محروم به حساب می آیند.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید
ارسال نظر
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.
  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.
  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.