◄ صرفه جویی 9 میلیون یورویی با تولید سوزن های ریلی
شرکت ایرید طی 25 سال فعالیت خود، بالغ بر 50 تیپ سوزن اعم از سوزن های ساده، کراس اور، دابل جانکشن، سیزر کراس اور با استفاده از انواع پروفیل و شعاع های متفاوت و بر اساس استانداردهای UIC (اتحادیه بین المللی راه آهن ها) و EN (استاندارد اروپا) تولید کرده است.
بر اساس برنامه ریزی انجام شده در شرکت ایرید در سال جاری با تحویل سوزن های ریلی تولید داخل مبلغ 7/3 میلیون یورو صرفه جویی ارزی صورت گرفته که پیش بینی می شود این رقم در سال آینده تا 9 میلیون یورو افزایش یابد.
مدیرعامل شرکت گسترش صنایع ریلی- ایرید، ضمن اعلام این مطلب گفت: بر مبنای هدف گذاری های انجام شده در راستای سیاست های ابلاغی سند چشم انداز 20 ساله، پیش بینی می شود تا سال 1404 از محل صادرات این محصول سالانه 3 میلیون یورو ارز نیز وارد کشور شود.
مصطفی بهرامی درباره میزان و نوع قطعات تولیدی گفت: شرکت ایرید طی 25 سال فعالیت خود، بالغ بر 50 تیپ سوزن اعم از سوزن های ساده، کراس اور، دابل جانکشن، سیزر کراس اور با استفاده از انواع پروفیل و شعاع های متفاوت و بر اساس استانداردهای UIC (اتحادیه بین المللی راه آهن ها) و EN (استاندارد اروپا) تولید کرده است.
همچنین بر اساس نیازسنجی های صورت گرفته نیاز سالانه کشور به این محصول حدود 600 دستگاه است که ما در حال حاضر توان تولید نزدیک به هزار دستگاه سوزن در سال را داریم که در صورت نیاز امکان توسعه مهیا است.
بهرامی درباره توان رقابت قطعات تولید شده با قطعات مشابه خارجی گفت: تولید این قطعات بر مبنای آخرین استانداردهای اروپایی صورت گرفته و قطعات تولید شده پس از انجام تست های لازم مطابق استاندارد، موفق به اخذ گواهینامه از کوانتم ریل انگلیس، جهاد دانشگاهی شریف و راه آهن جمهوری اسلامی ایران شده است. ضمنا در تست های میدانی قطعات تولید داخل عملکرد بسیار موفقی نسبت به قطعات خارجی وارد شده از شرکت های معتبر اروپایی داشته است.
مدیرعامل شرکت گسترش صنایع ریلی درباره مشکلات تولید این قطعات در کشور گفت: با توجه به پیچیدگی فرآیندهای تولید این قطعه خصوصا در بخش ماشین کاری و جوشکاری و عدم دسترسی به ماشین آلات تخصصی در این حوزه به دلیل تحریم های ظالمانه غرب، انجام برخی فرآیند ها مطابق با آخرین تکنولوژی روز دنیا با تکیه بر توان متخصصان داخلی با روش های جایگزین، طراحی و اجرا شده اند.
وی افزود: انتظار می رود مسئولان دولتی برای حمایت از این صنعت و حمایت از تولید ملی، از واردات محصولات مشابه جلوگیری و روند تهیه مواد خام را تسهیل سازی کرده و تسهیلاتی برای گسترش تولیدات و محصولات ریلی ارائه کنند.
مهندس بهرامی درباره همکاری با نهادهای دانشگاهی و بخش تحقیق و توسعه در تولید این قطعات گفت: برای توسعه پژوهش های کاربردی و توسعه فعالیت ها، ایجاد بازارهای جدید و شناسایی بازار برای پروژه های نوپا و نو آفرین، این شرکت تفاهم نامه همکاری علمی و پژوهشی فناوری با دانشگاهای معتبر منعقد کرده است.
وی افزود: این قطعات تاکنون در شبکه ریلی کشور، سازمان های قطار شهری و شرکت های فولادی و معادن کشور مورد استفاده قرار گرفته که از آن جمله می توان به تایید محورهای همدان- سنندج، میانه- اردبیل، بستان آباد- تبریز، چابهار- زاهدان، یزد- اقلید، مترو تهران- مترو قم، مترو کرمانشاه، فولاد خوزستان، فولاد سبزوار، مجتمع گل گهر و... اشاره کرد.
منبع: دنیای اقتصاد