کتاب راه آهن در ایران
کتابچه « راه آهن در ایران » توسط بنگاه راه آهن دولتی ایران چاپ و منتشر شده است.
کتابچه « راه آهن در ایران » توسط بنگاه راه آهن دولتی ایران چاپ و منتشر شده است. نسخه اصلی این کتاب در آرشیو ملی ایران نگهداری می شود که سازمان اسناد و کتابخانه مکلی ایران آنرا بمناسبت 23 مهر سالروز افتتاح راه آهن مجددا منتشر کرده است.
مشخصات کتاب
نام کتاب : راه آهن در ایران
نویسنده : سازمان اسناد و کتابخانه ملی
ناشر : سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران
سال انتشار : 1400
تعداد صفحه : 64
حجم فایل : 19,600 کیلوبایت
شرح کوتاه :
در سالروز آغاز احداث راه آهن سراسری (۲۳ مهر)، سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران، کتابچه «راه آهن در ایران» که بنگاه راه آهن دولتی ایران چاپ کرده و در آرشیو ملی ایران نگهداری می شود را منتشر کرده است. قانون اجازه ساخت خطوط آهن اصلی، قانون استخدام خارجی ها و اختصاص اعتبار برای ساخت راه آهن و… از جمله اسنادی است که آرشیو ملی ایران منتشر کرده است.
ساعت ۸ صبح روز یکشنبه ۲۳ مهرماه ۱۳۰۶ بر حسب دعوتی که از طرف وزارت فواید عامه به عمل آمده بود، در بیرون دروازه گمرک با حضور وزراء، رجال، نمایندگان مجلس، سفرا، امرای ارتش، مدیران جراید و… در محوطه حسین آباد تهران، رضاشاه پهلوی کلنگ نقره ای را بر زمین زد و ساخت ایستگاه مرکزی راه آهن آغاز شد. زیرساخت های شبکه راه آهن از ۲۳ مهر آغاز شد و تکمیل آن ۱۱ سال به طول انجامید.
منابع مالی ساخت راه آهن بر اساس مصوبه مجلس و از مالیات بر قند و چای تامین شد. پیش از شروع ساخت راه آهن، دولت وقت قانون انحصار قند و شکر و چای را وضع و در نهم خرداد ۱۳۰۴ به تصویب مجلس شورای ملی رساند. به موجب این قانون مقرر شد از هر ۳ کیلو قند و شکر، ۲ ریال و از هر ۳ کیلو چای، ۶ ریال مالیات اخذ و درآمد حاصله از آن صرف هزینه ساختمان راه آهن سراسری شود.
راه آهن سراسری در ۲۷ مرداد ۱۳۱۷ به پایان رسید و دو خط شمال و جنوب در ایستگاه سمیه به یکدیگر متصل و در چهارم شهریور ۱۳۱۷ این خط با تشریفات خاصی رسماً افتتاح و بهره برداری آن شروع شد و این چنین بود که آرزوی دیرین ایرانیان برآورده شد.
چه عالی
راه آهن سراسری در ۱۱ سال ساخته شد
آفرین به این بزرگمرد
سلام
در شناخت و اظهار نظر در باره افراد باید به مجموع خدمات و صدمات، خوبی ها و بدی ها نظر داد
قتل ها، وطن فروشی های رضاشاه را هم باید دید