چراغ مه شکن خودرو چیست و چه زمانی باید از آن استفاده کرد؟
در مورد استفاده از چراغ مه شکن خودرو ابهامات زیادی وجود دارد که می تواند خسارات غیرقابل جبرانی به بار بیاورد.
در مورد استفاده از چراغ مه شکن خودرو ابهامات زیادی وجود دارد که می تواند خسارات غیرقابل جبرانی به بار بیاورد.
به گزارش تین نیوز به نقل از مرکز مدیریت راه های کشور، برخلاف چراغ های معمولی، استفاده از چراغ مه شکن اما و اگرهایی دارد که ملزم به رعایت آن ها هستید. استفاده گاه و بی گاه از این چراغ ها غیرمجاز و خطرآفرین است. برای حفظ ایمنی خود و دیگران از چراغ های مه شکن زمانی استفاده کنید که دید شما به شدت کاهش یافته است.
اگر بخواهیم در مورد استفاده از چراغ مه شکن به طور کلی صحبت کنیم باید بگوییم که این چراغ ها را در شرایط جوی نامناسب مانند بارش برف و باران سنگین یا در مه غلیظ روشن کنید؛ در غیر این صورت جان خود و سرنشینان را در معرض خطر قرار خواهید داد. در ادامه بایدها و نبایدهای استفاده از این چراغ ها را با جزئیات بررسی می کنیم.
چراغ مه شکن چیست؟
چراغ مه شکن همانطور که از نامش پیداست، چراغی است که در مواقع مه آلود یا هنگام بارش برف و باران سنگین، دود، طوفان شن یا سایر شرایط کم نور مورداستفاده قرار می گیرد. به طور کلی از این چراغ زمانی باید استفاده کنید که دید شما کمتر از 100 کتر است. برخلاف چراغ های معمولی که نور گسترده با زاویه تابش کم ساطع می کنند تا سطح وسیعی از جاده روشن شود، چراغ مه شکن با تابش نور میله ای با زاویه تابش زیاد منجر به افزایش دید راننده در فواصل محدود می شود. چراغ مه شکن پایین تر از چراغ معمولی نصب می شود و زاویه تابش آن بیشتر است؛ به همین دلیل نور این چراغ توسط ذرات گردوغبار یا قطرات آب منعکس نمی شود و به بهبود دید راننده کمک می کند.
چراغ مه شکن در رنگ های زرد و سفید طراحی و تولید می شود که رنگ زرد به مراتب اشعه آبی و بنفش کمتری دارد؛ در نتیجه مانع از انعکاس بیش از حد هنگام برخورد نور به قطرات آب و ذرات گردوغبار می شود. بنابراین چراغ مه شکن زرد سطح ایمنی بالاتری دارد.
چراغ مه مه شکن عقب چیست؟
عملکرد و کارایی مه شکن عقب نیز درست مانند مه شکن جلوی خودرو است. در واقع چراغ مه شکن عقب باعث روشن شدن فضای پشت ماشین می شود و از بروز تصادف از پشت جلوگیری می کند. با توجه به اینکه رنگ این چراغ با چراغ خطر ترمز یکسان است باید در فاصله ای استاندارد از آن نصب شود تا در مواقع اضطراری سایر راننده ها را گمراه نکند.
چراغ مه شکن چگونه کار می کند؟
چراغ مه شکن به طور معمول به وسیله سوئیچی مجزا از سوئیچ چراغ های معمولی کنترل می شود. در بعضی از خودروها، دکمه ای برای خاموش و روشن کردن مه شکن جلو و دکمه ای هم برای چراغ مه شکن عقب تعبیه شده است. اما در برخی موارد هم فقط یک کلید برای کنترل هر دو چراغ عقب و جلو یه صورت همزمان در نظر گرفته شده است. همچنین در بعضی از خودروها، هنگامی که چراغ های مه شکن روشن باشند، علامتی روی مانیتور ظاهر می شود. ضمناً این چراغ به گونه ای طراحی می شود که بعد از خاموش کردن موتور به طور خودکار خاموش شود.
چه زمانی باید از چراغ مه شکن استفاده کنیم؟
همانطور که گفتیم از این چراغ فقط باید زمانی استفاده کنید که دید شما کمتر از 100 متر باشد و در شرایط عادی به هیچوجه نباید از مه شکن استفاده کنید. استفاده از مه شکن در شرایط عادی منجر به تابش خیره کننده نور و کاهش دید سایر راننده ها می شود که احتمال وقوع تصادف را تا حد زیادی افزایش می دهد. پس هنگام رانندگی در شرایط عادی بهتر است از همان چراغ های معمولی نور بالا یا نور پایین استفاده کنید زیرا محدوده وسیعی از جاده را روشن می کنند. از چراغ های مه شکن فقط در مه غلیظ، هوای برفی یا بارانی شدید یا در صورت وقوع طوفان شن استفاده کنید. مهمترین نکته ای که در این مورد باید بدانید این است که هنگام استفاده از مه شکن باید آهسته و با رعایت نکات ایمنی لازم برانید زیرا دید محدودی به شما می دهد.
چه زمانی نباید از چراغ مه شکن استفاده کنیم؟
همانطور که گفتیم، استفاده از چراغ های مه شکن در شرایط جوی مناسب امری کاملاً اشتباه است. تحت چنین شرایطی برای حفظ ایمنی خود و سایر راننده ها باید از چراغ های معمولی استفاده کنید. در غیر این صورت با تابش مستقیم نور مه شکن به چشم، دید سایر راننده ها و در نتیجه ایمنی جاده به میزان قابل توجهی کاهش می یابد. علاوه بر این، رنگ چراغ مه شکن عقب شبیه به چراغ ترمز است و استفاده از مه شکن در شرایط عادی باعث می شود که دیگر راننده ها به اشتباه تصور کنند در حال ترمز اضطراری هستید. این تصورات اشتباه منجر به ایجاد خطا و در نتیجه تصادف خواهد شد. بنابراین برای حفظ ایمنی خود و سایر کاربران باید بدانید که هر چراغی را چه زمانی و تحت چه شرایطی روشن کنید.
بنابراین استفاده از مه شکن و سطح ایمنی که ایجاد می کند به زمان و شرایط موردنظر بستگی دارد. در شرایطی که دید راننده به شدت کاهش یافته است، استفاده از این چراغ ها توصیه می شود. البته به شرطی که با سرعت پایین برانید زیرا مه شکن دید محدودی به شما می دهد. از طرف دیگر، استفاده از چراغ های مه شکن در شرایط عادی نه تنها مفید نیست، بلکه ایمنی جاده و راننده را نیز به طرز چشمگیری کاهش می دهد. در صورتی که در اکثر مواقع در جاده های مه آلود و مستعد گردوخاک رانندگی می کنید، بهتر است خودروی شما مجهز به چراغ مه شکن عقب و جلو باشد.
ای کاش این چراغ مه شکن هارو از کارخونه جمع کنن که هرچی گاو و گوسفند چرونه فکر میکنه مه شکنارو روشن کنه خیلی متمدن میشه. بی همه چیز چشم راننده عقبی رو داری کور میکنی ملت چه گناهی کردن تاوان نادانی تورو بدن. ایکاش کنترل پلیس جای کمین سرعت به چیزای مهمتری مثل این رسیدگی کنه با 5 کیلومتر بیشتر اتفاقی نمیفته اما این 200 درصد خطر تصادف رو زیاد میکنه