بازدید سایت : ۵۳۱۴۷

8 نکته مفید برای راننده‌ های عصبی

رانندگی مسئولیت زیادی به همراه دارد که می تواند منجر به احساساتی یا عصبی شدن ما شود. راننده عصبی نه تنها جان خود بلکه جان سایر کاربران جاده را نیز به خطر می اندازد. پس چگونه هنگام رانندگی با اضطراب کنار بیاییم؟

8 نکته مفید برای راننده‌ های عصبی
تین نیوز |

رانندگی مسئولیت زیادی به همراه دارد که می تواند منجر به احساساتی یا عصبی شدن ما شود. راننده عصبی نه تنها جان خود بلکه جان سایر کاربران جاده را نیز به خطر می اندازد. پس چگونه هنگام رانندگی با اضطراب کنار بیاییم؟

به گزارش تین نیوز به نقل از مرکز مدیریت راه های کشور، یکی از دلایل اصلی وقوع تصادفات جاده ای، خطاهای انسانی است که این عامل با عصبی شدن راننده شدت می گیرد. بنابراین با گوش دادن به موسیقی، رانندگی در مسیرهای آشنا، معاینه فنی خودرو و… سعی کنید آرامش خود را حفظ کنید.

8 راهکار برای حفظ آرامش هنگام رانندگی

دلایل زیادی برای عصبی شدن یک راننده وجود دارد. به عنوان مثال، احتمال عصبی شدن یک راننده تازه کار به دلیل عدم مهارت کافی در کنترل خودرو نسبتاً زیاد است. علاوه بر این، تنهایی رانندگی کردن نیز می تواند منجر به عصبی شدن یک راننده تازه کار شود. همچنین، رانندگی در شب به خصوص در جاده های ناآشنا یکی از اصلی ترین دلایل مضطرب شدن راننده هاست. رانندگی در مسیرهای طولانی مانند بزرگراه ها نیز استرس زا می باشد. طعم تلخ تصادف در تجربه های پیشین نیز یکی دیگر از دلایل عصبی شدن راننده هاست. بنابراین محرک های مختلفی برای احساساتی شدن یک راننده وجود دارد؛ محرک هایی که ایمنی راننده و سایر سرنشینان را در معرض خطر جدی قرار می دهد. پس برای حفظ ایمنی و فرار از تصادفات جاده ای باید احساسات خود را به خوبی کنترل کنید. در ادامه به نکاتی اشاره خواهیم کرد که به شما در این مسیر کمک خواهد کرد.

1- معاینه فنی خودرو

بخشی از اضطراب رانندگی به دلیل عدم تسلط بر کنترل تمام عناصر موجود در جاده است. درست است که شما کنترلی بر سرعت سایر خودروها یا رفتار سایر راننده ها در دوربرگردان ها ندارید اما می توانید سطح ایمنی خودروی خود را کنترل کنید. ماشین خود را به طور منظم سرویس کرده و از سلامت لاستیک ها مطمئن شوید زیرا نقشی اساسی در حفظ ایمنی و کاهش تصادفات جاده ای ایفا می کند. بررسی مداوم و نگهداری درست از خودرو به شما اجازه می دهد پشت فرمان کمی بیشتر استراحت کنید.

2- ذهن آرام

یک نکته مهم برای کنار آمدن با اضطراب رانندگی، شناخت ذهن خود است. وقتی استرس دارید یا تحت فشار هستید به جنگ با اعصاب نروید! بلکه کمی صبر کنید تا حس راحتی و اعتمادبنفس به شما برگردد. اگر در وضعیت ذهنی آرام تری باشید، شانس بیشتری نیز برای کنترل اعصاب خود حین رانندگی دارید.

3- موسیقی کلاسیک آرام

با توجه به رابطه مستقیم آرامش اعصاب با موسیقی شاد، چرا هنگام رانندگی موسیقی شاد گوش نمی کنید؟ البته صدای موسیقی نباید آنقدر بلند باشد که حواس شما را پرت کند و نه آنقدر کم که تاثیری بر کاهش اضطراب شما نداشته باشد. موسیقی کلاسیک آرام نیز کمک شایانی به تسکین اعصاب و افزایش تمرکز می کند.

4- رانندگی در کنار سایر افراد

همانطور که قبلاً هم گفتیم، تنها رانندگی کردن می تواند محرکی برای مضطرب شدن راننده باشد. بنابراین بهتر است کنار یکی از اعضای خانواده یا یکی از دوستان رانندگی کنید. حرف زدن با سایر سرنشنینان مثل موسیقی عمل می کند. البته این موضوع برای بعضی از افراد برعکس است یعنی رانندگی کنار دیگران نوعی فشار و استرس به آن ها وارد می کند. پس باید ببینید که شما در کدام دسته قرار می گیرید و کدام حالت را ترجیح می دهید.

5- رانندگی در مسیرهای آشنا

برای تسکین اعصاب خود بهتر است در مسیرهای آشنا رانندگی کنید. در این صورت می دانید که کی باید به راست بپیچید، از کدام خروجی خارج شوید یا کجا جاده دو بانده می شود. پس در کل کمتر شگفت زده می شوید!

6- استفاده از اپلیکیشن های مسیریاب

حتی اگر بدانید که کجا باید بروید، تجسم نقشه جاده به حفظ آرامش شما کمک می کند. با استفاده از مسیریاب می دانید چه چیزی سر راه شماست، کجا باید بپیچید و چه مدت از سفرتان باقی مانده است. همچنین اطلاعات مفیدی در مورد وضعیت ترافیک مسیر موردنظر کسب می کنید. بنابراین با ورود به یک ترافیک سنگین غافلگیر و عصبی نمی شوید. ضمناً با مسیریاب در صورت نیاز می توانید مسیر خود را تغییر دهید.

7- ماشین تمیز، ذهن پاک

ماشین تمیز نیز درست مثل خانه تمیز به آرامش شما کمک می کند. اگر ماشین پر از آشغال باشد، ممکن است استرس بگیرید. نامرتب بودن زیر پای راننده می تواند خیلی خطرناک باشد زیرا ممکن است زباله زیر پدال ترمز گیر کند. تمیز کردن بدنه خودرو نیز خالی از لطف نیست. به عنوان مثال، کثیف و ناخوانا شدن پلاک به خودی خود جرم محسوب می شود.

8- توجه به اصول اولیه رانندگی

با تمرین عادات خوب رانندگی مانند چک کردن مداوم آینه ها هنگام دور زدن یا پارک، حفظ فاصله ایمنی با سایر خودروها، راهنما زدن و… به کاهش اضطراب رانندگی کمک کنید.

حالا می دانید چگونه با اضطراب رانندگی کنار بیایید. در وهله اول مطمئن شوید که خودروی شما برای سفر بعدی آماده است. برای انجام این امر، ماشین خود را سرویس کنید و فشار باد لاستیک ها را تنظیم نمایید. در صورتی که از تنها رانندگی کردن می ترسید، همراه یکی از اعضای خانواده یا دوستان سفر کنید. در صورت امکان، مسیری آشنا برای رسیدن به مقصد انتخاب نمایید و در هر حال از یک مسیریاب مناسب کمک بگیرید. گوش دادن به موسیقی آرام با صدای متوسط، توجه به اصول اولیه رانندگی و نظافت خودرو را فراموش نکنید.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید
ارسال نظر
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.
  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.
  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.