بازدید سایت : ۵۳۱۴۷

پرفروش‌ ترین هواپیماهای تاریخ کدام مدل‌ ها بودند؟

این فهرست شامل ۱۲ هواپیمای تاریخ ساز از جنگنده های نازی تا مسافربرهای مشهور می شود.

پرفروش‌ ترین هواپیماهای تاریخ کدام مدل‌ ها بودند؟
تین نیوز |

این فهرست شامل ۱۲ هواپیمای تاریخ ساز از جنگنده های نازی تا مسافربرهای مشهور می شود.

 

به گزارش تین نیوز به نقل از مجله اینترنتی پدال، از هواپیماهای جنگنده جنگ جهانی دوم گرفته تا نمونه های سفری با دو بال موازی، پرفروش ترین هواپیماهای جهان هر کدام بنا به دلایلی خاص محبوبیت بالایی داشته اند. پیش از آنکه به لیست اصلی بپردازیم، شایسته است نگاهی هم به دو عضو افتخاری از بوئینگ و ایرباس داشته باشیم که در حمل ونقل هوایی جهان تاثیر به سزایی داشته اند.

پرفروش ترین هواپیمای تجاری خطوط هوایی: بوئینگ ۷۳۷

بوئینگ ۷۳۷

بوئینگ ۷۳۷ برای نخستین بار در سال ۱۹۶۷ به آسمان رفت و به صورت عمده به عنوان یک هواپیمای تجاری شناخته شد. این محصول شرکت آمریکایی بوئینگ، در طول زندگی خود دستاوردهای زیادی را کسب کرده است. سازنده به لطف چندمنظورگی، قابلیت اتکای بالا و استفاده گسترده از این مدل در صنعت هوانوردی، تاکنون بیش از ۱۱.۵ هزار فروند ۷۳۷ را وارد فرودگاه های سرتاسر جهان کرده است. به این ترتیب، بوئینگ ۷۳۷ پرفروش ترین هواپیمای تجاری خطوط هوایی جهان به شمار می رود.

پرفروش ترین هواپیمای تجاری موثر بر صنعت: ایرباس A320

ایرباس A320

ایرباس A320 یکی دیگر از مهم ترین هوانوردهای خطوط هوایی جهان به شمار می رود که توسط شرکت مهندسی هوافضای اروپایی ایرباس توسعه یافته است. این محصول تاکنون با شمار بیش از ۱۱ هزار فروند به عنوان یکی از پرفروش ترین محصولات بازار هواپیماها شناخته می شود. A320 به خاطر ویژگی هایی چون فناوری پیشرفته، مصرف مناسب سوخت و نقش اساسی در مدرن سازی سفرهای هوایی جای خود را در آشیانه های گوناگون پیدا کرد و به یکی از پرفروش ترین ها بدل شد.

۱۰. پولی کارپوو Po-2

پولی ‌کارپوو Po-2

پولی کارپوو Po-2 بیشتر سهم تولید را در میان هواپیماهای مجهز به دو باله موازی به خود اختصاص داده است. گستره تولید این دستگاه از ۲۰ تا ۳۰ هزار فروند بوده است که همه در دوره شوروی سابق و در میان سال های ۱۹۲۵ تا ۱۹۵۲ تولید شدند. این هواپیما در عملیات های آموزشی، جاسوسی و حملات زمینی تاثیرگذار بوده است. پس از توقف تولید آن توسط روس ها، هلندی ها تا سال ۱۹۵۹ از آن استفاده می کردند.

۹. فوک ولف FW 190

فوک ولف FW 190

جنگنده تک سرنشینه نازی Fw 190 با تعداد بیش از ۲۰ هزار فروند در جایگاه نهم این فهرست قرار دارد. این هواپیمای جنگنده در تعیین سرنوشت نبردهای هوایی آلمان نازی در سال های ۱۹۳۹ تا ۱۹۴۵ تاثیر به سزایی داشته است. پس از نازی ها، فرانسه ۶۴ عدد از آن را با نام «NC 900» تولید کرد. یکی از اصلی ترین ویژگی های این هواپیما، موتور رادیال آن به شمار می رفت. طراحی خاص آن به همراه ویژگی های آیرودینامیکی اش آن را به دشمنی سرسخت برای متفقین تبدیل کرده بود.

۸. پایپر J-3 کاب

 

پایپر J-3 کاب

پایپر J-3 کاب یکی از یادواره های هوانوردی کلاسیک محسوب می شود که بیش از ۲۰ هزار فروند از آن در میان سال های ۱۹۳۸ تا ۱۹۴۷ و غالبا در خاک ایالات متحده به فروش رسید. نمونه های دیگر این هواپیما با نام های «L-4»، «O-54»، «TG-8» و «NE» کاربردهای دیگری جز هوانوردی عادی و عمومی داشتند.

۷. سوپرمارین اسپیت فایر/ سی فایر

سوپرمارین اسپیت فایر-سی‌فایر

بی شک یکی از مشهورترین هواپیماهای بریتانیایی جهان، اسپیت فایر است که در میان سال های ۱۹۳۸ تا ۱۹۴۸ بیش از ۲۲.۵ هزار فروند از آن تولید شد. این جنگنده نظامی که در جنگ جهانی مورداستفاده قرار گرفت، سنگر هوایی انگلستان در برابر نازی ها به شمار می رفت. نسخه سی فایر این جنگنده برای نخستین بار از فناوری قلاب هواپیما (که امروزه در ناوهای هواپیمابر استفاده می شود) پرده برداری کرد.

۶. سسنا ۱۸۲

سسنا ۱۸۲

ششمین هواپیمای جهان با بیشترین حجم تولید، سسنا ۱۸۲ است که بیش از ۲۴ هزار فروند از آن به آسمان صعود کرد. این هواپیمای چندمنظوره که توسط «Reims Aviation» تولید می شد، از سال ۱۹۵۶ کار خود را آغاز کرد و به خاطر همه فن حریف بودن موردتوجه بسیار قرار گرفت. این هواپیما که با هدف تطبیق با شرایط گوناگون طراحی و ساخته شده بود، بارها و بارها در استفاده های شخصی، تجاری، پایش هوایی، قانون گذاری و حتی سقوط آزاد توانایی هایش را به نمایش گذاشته است.

۵. سسنا ۱۵۰/ ۱۵۲

سسنا ۱۵۰- ۱۵۲

بیش از ۳۱ هزار فروند از این هواپیمای ملخی که بین سال های ۱۹۵۸ تا ۱۹۶۸ تولید می شد، به آسمان پرواز کرد. این محصول مردمی یک هوانورد دو سرنشینه با بیشترین حجم تولید شناخته می شود که به خاطر ویژگی هایی چون هدایت پذیری مناسب، پایداری و سواری خوب جای خود در دل مدارس هوانوردی سراسر جهان باز کرد.

۴. پایپر PA-28 چروکی

پایپر PA-28 چروکی

سری هواپیماهای PA-28 مدل هایی توانا و چندمنظوره به شمار می رفتند. این مدل از دهه ۶۰ میلادی تولید می شود و تاکنون بیش از ۳۲,۷۷۸ فروند آن به پرواز درآمده است. پایپر PA-28 جلوتر از مدل سسنا ۱۵۰ و ۱۵۲ به عنوام محبوب ترین پرنده مدارس پرواز شناخته می شود. ارگونومی مناسب کابین این هواپیما به همراه رابط کاربرپسند، آن را به گزینه ای مناسب برای یادگیری و معرفی پرواز به تازه واردها تبدیل کرد.

۳. میر اشمیت Bf 109

میر اشمیت Bf 109

 

Bf 109 نام یک جنگنده دیگر نازی است که از آن به عنوان یک افسانه هوانوردی در طول تاریخ یاد می شود. این جنگنده که بیش از ۳۴,۸۵۲ فروند از آن تولید شد در میان سال های ۱۹۳۶ تا ۱۹۵۸ پشتیبان نیروی جنگنده «لوفت واف» آلمان نازی در جنگ جهانی دوم بود. نازی ها از آن در نبردهای مهم و مشهوری چون « نبرد بریتانیا»، «نبرد جبهه شرقی»، «نبرد آفریقای شمالی» و « نبرد مدیترانه» استفاده کردند. Bf 109 بیشترین تعداد تولید را در میان جنگنده های تک سرنشینه به خود اختصاص داده است. نازی ها آن را در کارخانه هایی در کشورهای رومانی، اسپانیا، مجارستان، سوییس و چکسلواکی سابق تولید می کرده اند.

۲. ایلیوشین IL-2

ایلیوشین IL-2

ایلیوشین IL-2 استورموویک یک هواپیمای حمله هوا به زمین بود که بیش از ۳۶,۱۸۳ فروند از آن از خط تولید خارج شد. این هواپیمای روس بیشترین حجم تولید یک جنگنده، یک هواپیمای بال کوچک و جنگنده جنگ جهانی دوم را به خود اختصاص داده است. از ویژگی های خاص استورموویک می توان به حفاظ بدنه آن اشاره کرد که به وسیله بدنه سخت از راننده و قطعات حیاتی اش در برابر آتش دشمن محافظت می کرد؛ به همین دلیل برای حمله به نیروهای زمینی مناسب بود. حفاظت بدنه باعث شده بود استورموویک به عنوان تانک پرنده مشهور شود.

۱. سسنا ۱۷۲ اسکای هاک

سسنا ۱۷۲ اسکای‌هاک

بیشترین تیراژ تولید یک هواپیما به برند سسنا و مدل ۱۷۲ اسکای هاک تعلق دارد. این هواپیما با گذر از ۴۵ هزار فروند، بیشترین فروش یک مدل را در میان تمام هوانوردهای جهان به خود اختصاص داده است. میراث سسنا ۱۷۲ از سال ۱۹۵۶ تاکنون ادامه دارد و نسل ها همراه خلبان ها بوده است. این مدل همچنین رکورد طولانی ترین پرواز بدون توقف برای یک هواپیمای تک موتوری را از آن خود کرده که ۶۴ روز و ۲۲ ساعت و ۱۹ دقیقه و ۵ ثانیه به درازا کشیده است. این دستاورد خیرکننده، با سوخت گیری ها پرتعداد،  در سال ۱۹۵۸ توسط دو خلبان به نام رابرت تیم و جان کوک میسر شد تا برای همیشه در تاریخ هوانوردی مایه افتخار باشد. نظر شما درباره این هواپیماهای تاریخی چیست؟

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید
ارسال نظر
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.
  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.
  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.