بازدید سایت : ۷۲۴۸۷

نحوه نگهداری و مراقبت از لاستیک خودرو

مراقبت از لاستیک خودرو به عنوان پاشنه آشیل نقش مهمی در حفظ ایمنی خودرو ایفا می کند؛ از این رو نگهداری و مراقبت از لاستیک خودرو گام مهمی در راستای افزایش طول عمر لاستیک، بهبود عملکرد خودرو، کاهش مصرف سوخت و افزایش ایمنی خودرو است.

نحوه نگهداری و مراقبت از لاستیک خودرو
تین نیوز |

مراقبت از لاستیک خودرو به عنوان پاشنه آشیل نقش مهمی در حفظ ایمنی خودرو ایفا می کند؛ از این رو نگهداری و مراقبت از لاستیک خودرو گام مهمی در راستای افزایش طول عمر لاستیک، بهبود عملکرد خودرو، کاهش مصرف سوخت و افزایش ایمنی خودرو است.

به گزارش تین نیوز به نقل از مرکز مدیریت راه های کشور، مراقبت صحیح از لاستیک خودرو، عمر لاستیک را بیشتر می کند و منجر به افزایش ایمنی خودرو می شود. علاوه بر این مجبور نخواهید بود که خیلی زود لاستیک ها را تعویض کنید. بنابراین با یک مراقبت ساده اما اصولی در درجه اول به حفظ ایمنی خود و سرنشینان احترام بگذارید؛ سپس خود را از صرف هزینه برای تعویض لاستیک معاف کنید.

لاستیک، اولین و تنها نقطه تماس خودرو با سطح جاده است بنابراین نمی توان منکر اهمیت آن شد. با این وجود وقتی بحث مراقبت از خودرو می شود؛ بیشتر به قطعاتی مانند ترمز و موتور یا خدماتی مانند تعویض روغن فکر می کنیم و به لاستیک ها توجه نمی کنیم. حتی بعضی از افراد بیشتر به ظاهر خودرو توجه می کنند و اهمیت لاستیک و تایر را نادیده می گیرند؛ در حالیکه تحمل وزن کل خودرو بر عهده تایرها می باشد. یکی از دلایل این موضوع شاید این باشد که افراد تصور می کنند که با تعویض لاستیک ها هر 4 یا 5 سال یک بار دیگر نیازی نیست از آن ها مراقبت کنند. چنین تصوری هم ایمنی خودرو را هدف قرار می دهد؛ هم اینکه عمر لاستیک را کاهش می دهد.

راه های مراقبت از لاستیک خودرو

در این مطلب سعی کرده ایم شما را با نحوه مراقبت از لاستیک خودرو آشنا کنیم و در ادامه به شرح برخی از مهم ترین این موارد می پردازیم:

1- تعویض لاستیک در زمان درست

طول عمر لاستیک به طور معمول 6 تا 10 سال است. در واقع در بهترین حالت بهتر است که لاستیک ها را هر 6 سال یک بار یا حداکثر هر 10 سال یک بار تعویض کنید. البته عمق آج لاستیک بیانگر زمان دقیق انجام این امر است. اگر عمق آج کمتر از حد استاندارد باشد باید لاستیک را تعویض کنید حتی اگر عمر چندانی نکرده باشد. علاوه بر این باید به تاریخ تولید و انقضای لاستیک نیز توجه کنید. استفاده از لاستیکی که انقضای آن گذشته باشد، خطرناک است.

2- توجه به اندازه پیچ و مهره تایر

اگر اندازه پیچ تایر خودرو کوتاه تر از حد استاندارد باشد، احتمال بیرون آمدن تایر هنگام رانندگی وجود دارد و اگر بلندتر باشد، به سیستم تعلیق آسیب می زند. بنابراین اندازه پیچ و مهره تایر را بررسی و در صورت لزوم آن ها را تعویض کنید.

3- تعویض لاستیک ها با یکدیگر

یک راه حل ساده برای مراقبت از لاستیک خودرو این است که لاستیک ها را هر 5 هزار کیلومتر یک بار به صورت ضربدری با هم عوض کنید. بدین ترتیب لاستیک ها به طور یکنواخت فرسوده می شوند و هیچ لاستیکی بیش از حد ساییده نمی شود.

4- رانندگی با سرعت پایین

رانندگی با سرعت پایین به افزایش طول عمر لاستیک ها کمک می کند. در سرعت بالا مجبور می شوید به طور مکرر یا ناگهانی ترمز کنید که این امر منجر به ساییدگی لاستیک ها می شود.

5- عدم رانندگی در هوای بارانی با لاستیک فرسوده

رانندگی در خیابان پر از آب خطرناک است و منجر به ساییدگی و پارگی زودرس لاستیک ها می شود. از رانندگی در چنین شرایطی با لاستیک های فرسوده جداً بپرهیزید. آج استاندارد تایرهای نو باعث می شود آب بیشتری از بین شیارهای لاستیک عبور کند و در نتیجه لاستیک چسبندگی بیشتری با سطح جاده داشته باشد.

6- استفاده از جک هیدرولیک

استفاده از جک هیدرولیک به جای جک های معمولی غیراستاندارد هنگام تعویض لاستیک به افزایش طول عمر آن کمک می کند.

7- تنظیم فشار باد لاستیک

تنظیم فشار باد لاستیک در وهله اول شما را از پنچرگیری های مکرر معاف می کند؛ همچنین منجر به بهبود عملکرد و ایمنی خودرو می شود. اگر فشار باد لاستیک بیش از حد باشد؛ کنترل خودرو سخت می شود زیرا باعث کاهش سطح تماس و چسبندگی لاستیک با سطح جاده و عدم انعطاف پذیری دیواره های کناری لاستیک می شود. از طرف دیگر، قطر کلی و خمش دیواره جانبی تایر کم باد شده کاهش می یابد که باعث ایجاد اختلال در حرکت خودرو می شود.

8- نگهداری از لاستیک ها در مکانی مناسب

برای نگهداری از لاستیک، آن را تمیز کرده و در فضایی خشک، خنک و عاری از مواد شیمیایی، گریس و فرآورده های نفتی نگه دارید. همچنین لاستیک ها نباید در معرض تابش مستقیم نور خورشید قرار بگیرند. علاوه بر این ها، داخل لاستیک نباید آب باشد.

9- بالانس کردن تایرها

اگر فرمان خودروی شما در سرعت های بالا می لرزد، احتمالاً تایرها بالانس نیستند. بالانس نبودن تایرها به جلوبندی خودرو آسیب می زند و احتمال ساییدگی لاستیک ها را افزایش می دهد. برای جلوگیری از وقوع این امر، تایرها را هر 5 هزار کیلومتر یک بار بالانس کنید.

10- انتخاب رینگ و لاستیک مناسب

رینگ و لاستیک خودرو باید مناسب با کاربری خودرو و وزنی که باید تحمل کند، باشد. برای انتخاب رینگ و لاستیک مناسب می توانید به دفترچه راهنمای خودرو مراجعه کنید.

11- سنگین نکردن خودرو

اگر بار خودرو بیش از حد مجاز باشد، تایر خودرو گرم و بیشتر ساییده می شود؛ همچنین کنترل خودرو سخت می شود و مصرف سوخت افزایش می یابد. حداکثر باری که خودرو می تواند تحمل کند در دفترچه راهنما ذکر می شود.

12- استفاده از لاستیک زاپاس

اگر در حین رانندگی احساس کردید که لاستیک آسیب دیده، توقف کرده و آن را با لاستیک زاپاس تعویض کنید. رانندگی با لاستیک آسیب دیده، طول عمر آن را کاهش می دهد.

نگهداری و مراقبت از لاستیک خودرو گام مهمی در راستای افزایش طول عمر لاستیک، بهبود عملکرد خودرو، کاهش مصرف سوخت و افزایش ایمنی خودرو است. برای مراقبت صحیح از تایر خودرو در وهله اول باید به تاریخ تولید و زمان درست تعویض آن توجه کنید. همچنین با رعایت نکات ساده مذکور می توانید لاستیک هایی ایمن تر با عمر بیشتر داشته باشید.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید
ارسال نظر
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.
  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.
  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.