بازدید سایت : ۵۳۱۴۷

◄ گزیده ای از جاذبه های گردشگری جاده یزد کرمان

محور یزد- کرمان یکی از مهم ترین و البته قدیمی ترین محورهای جاده ای ایران است که امکان بازدید از کاروانسراهای تاریخی متعددی را در طول مسیر فراهم کرده است.

تین نیوز |

محور یزد- کرمان یکی از مهم ترین و البته قدیمی ترین محورهای جاده ای ایران است که امکان بازدید از کاروانسراهای تاریخی متعددی را در طول مسیر فراهم کرده است.

به گزارش تین نیوز، فاصله یزد به کرمان حدود 358 کیلومتر است. این محور، شهر تاریخی یزد را بعد از عبور از شهرهای مهریز، انار، رفسنجان و باغین به کرمان زیبا وصل می کند. در صورتی که می خواهید در این مسیر رانندگی کنید، قبل از سفر حتماً شرایط جوی را بررسی نمایید.

یزد و کرمان از زیباترین شهرهای ایران هستند که بافت تاریخی آن ها شهرتی جهانی دارد. جاده یزد به کرمان نیز از این نعمت بی بهره نیست. البته برای سفر از یزد به کرمان راه های مختلفی اعم از زمینی، هوایی و ریلی وجود دارد. اما تجربه رانندگی در محور یزد- کرمان به عنوان یکی از مهمترین محورهای جاده ای کشور را از دست ندهید. در این مطلب قصد داریم تا این محور را معرفی کنیم.

معرفی جاده یزد به کرمان

طول محور یزد- کرمان تقریباً 358 کیلومتر است یعنی عبور از این مسیر با ماشین شخصی حدود 4 ساعت و 25 دقیقه زمان می برد. البته برای تخمین درست زمان لازم باید زمان های استراحت یا بازدید از جاذبه های موجود را نیز در نظر بگیرید. 223 کیلومتر از طول مسیر سربالایی و 141 کیلومتر آن سرپایینی است. همچنین ارتفاع بلندترین نقطه جاده از سطح دریا 1787 متر و ارتفاع پایین ترین نقطه 1217 متر می باشد.

برای سفر از یزد به کرمان با خودرو شخصی سه مسیر پیش رو خواهید داشت.

مسیر اول؛ بزرگراه یزد مهریز، بزرگراه رفسنجان باغین. این مسیر ۳۶۹ کیلومتر است که در مدت ۴ ساعت و ۱۲ دقیقه طی خواهید کرد.

مسیر دوم؛ بزرگراه یزد بافق، زرند سیریز بافق، جاده کرمان_راور. این مسیر ۴۴۳ کیلومتر است که در مدت ۵ ساعت و ۱۳ دقیقه طی خواهید کرد.

مسیر سوم؛ بزرگراه یزد بافق، جاده بهاباد بافق، جاده کرمان راور. این مسیر ۴۵۹ کیلومتر است که در مدت ۵ ساعت و ۴۰ دقیقه طی خواهید کرد.

 اگر از سمت یزد وارد جاده شوید، ابتدا باید به سمت مهریز رانندگی کنید. مهریز حدود 45 کیلومتر یعنی 40 دقیقه از یزد فاصله دارد. مهریز یکی از بزرگ ترین باغ شهرهای ایران است که اماکن تاریخی مختلفی مانند قلعه مهرپادین، باغ پهلوان پورمهریز و قنات حسن آباد را در خود جای داده است. بعد از مهریز باید به سمت انار حرکت کنید که قدمت این شهر به قبل از اسلام بر می گردد. فاصله انار تا مهریز 117 کیلومتر است. بد نیست بدانید که یک چهارم پسته ایران از انار صادر می شود. پیشنهاد می کنیم بازدید از ارگ تاریخی انار را در برنامه سفر خود قرار دهید. بعد از انار باید 108 کیلومتر تا رفسنجان رانندگی کنید.

حصار قدیم رفسنجان، موزه ریاست جمهوری، کاروانسرای قطب آباد، بازار قدیمی رفسنجان و کاروانسرای کبوترخان از جاذبه های دیدنی این شهر هستند. از رفسنجان باید به سمت باغین و در نهایت کرمان برانید. کرمان نیز که با زیبایی های خاص و تاریخی خود در انتظار شما است. در طول این مسیر خاطره انگیز، امکانات رفاهی و امدادی مختلف مانند جایگاه سوخت، امداد فنی خودرو، مجتمع های خدمات رفاهی، نمازخانه ، مراکز درمانی، مراکز اسکان موقت، اغذیه فروشی و تعمیرگاه نیز برای شما تعبیه شده است.

تاریخچه محور یزد- کرمان

محور یزد به کرمان یکی از قدیمی ترین جاده های کشور است؛ به طوری که در این مسیر با کاروانسراهای مختلفی مواجه می شوید. ایستگاه کاروانی سریزد اولین استراحتگاه جاده باستانی یزد به کرمان است. بعد از سریزد، کاروانسراهای تاریخی مختلفی اعم از کاروانسرای زین الدین، کرمانشاهان و شمش در فواصل 25 تا 30 کیلومتری از یکدیگر قرار دارند.

مجتمع خدمات رفاهی محور یزد کرمان

مجتمع خدمات رفاهی آتنا ( یزد – کرمان ) – مجتمع خدمات رفاهی زینلی زاده ( یزد – انار )

جاذبه های گردشگری محور یزد کرمان

کاروانسرای زین الدین مهریز

کاروانسرای زین الدین مهریز یا رباط زین الدین از کاروانسراهای شاه عباسی شهر یزد با قدمتی بیش از 400 سال است که به مناسبت دیدار شاه عباس با زین‌الدین گنجعلی‌خان، حاکم استان کرمان در قرن ۱۰ هجری قمری ساخته شد.

کاروانسرای زین الدین مهریز یزد

ساخت کاروانسرای مهریز با معماری سلطان محمد، معمار و طراح مجموعه زیبا و بی‌نظیر گنجعلی‌خان کرمان انجام شد. از بارزترین مشخصه این بنا می‌توان به قرینه بودن شرق و غرب آن اشاره داشت. از دیگر نکات جالب در معماری مجموعه پلان دایره‌ای آن است؛ این کاروانسرا از خارج به شکل دایره دیده می‌شود در حالی که از داخل دوازده ضلعی‌ است.

کاروانسرای زین الدین مهریز یزد

کاروانسرای زین الدین مهریز بدون شک یکی از بهترین کاروانسراهای تاریخی ایران زمین می باشد که در فهرست میراث جهانی یونسکو با عنوان زیباترین آنها ثبت شده است ، این جاذبه تاریخی همچنین در برخی کتب به تنها سازه مدور ایران شناخته می شود ، از دوره حکومت صفویان در ایران ساخت کاروانسراهای بین راهی با کاربر بارانداز و استراحتگاه باب شد که زین الدین در میانه راه و جاده ابریشم واقع شده است ، امروزه علاوه بر بازدید از این جاذبه می توانید در آن اقامت هم داشته باشید.

بقعه سید رکن الدین یزد

بقعه سید رکن الدین یزد با گنبد لاجوردی رنگش شباهت زیادی به مسجد جامع یزد دارد. سید رکن الدین حسینی از علما و دانشمندان، مخترعین و از ریاضی دانان بزرگ قرن هشتم  بود که آثار ارزشمند بسیاری مانند رصد خانه، زیج، مسجد، قنات، روستا و … در یزد و اطراف یزد از او باقی مانده است، اما مهم تر از همه این است که نام نیک این سید بزرگوار  همواره با چنان احترام و ستایشی  بر زبان مردم یزد جاری است که بسیاری از یزدی ها او را با نام امامزاده  می شناسند.

بقعه سید رکن الدین یزد

او فرزند سید نظام الدین حسینی معروف به ریاضی است که  همین پسوند نام پدرش نشان دهنده ی میراث علم و معرفت در خاندان آن ها است. سید رکن الدین تمام عمرش را صرف ساخت مدرسه و مسجد و دوا خانه و رصد خانه و آثار غام المنفعه ای مانند قنات و ساخت روستا کرد و بیشتر این آثار را وقف نمود که شرح موقوفات او شامل ۸۹ رشته قنات در کتاب جامع الخیرات  دومین وقفنامه ی بزرگ ایران ثبت و ضبط شده است.

بقعه سید رکن الدین یزد

وی سرانجام با تلاش های فراوان در طول زندگی اش به هنگام فوت در همین محل توسط شاگردانش به خاک سپرده شد.

چاپارخانه میبد 

چاپارخانه میبد از مهم ترین جاذبه های تاریخی میبد ساخته شده در زمان قاجارها می باشد که امروزه در فهرست میراث ملی استان یزد به چشم می خورد، در آن قرن ها پول و اسناد دولتی در این محل نگهداری می شد که از همین رو سبک معماری آن بسیار مستحکم است، تعدادی اتاق برای کارمندان چاپارخانه تعبیه شده که امروزه لوازم مورد استفاده قدیمی، برخی تصاویر و اسناد مهم به نمایش عمومی در آمد اند.

چاپارخانه میبد

چاپارخانه میبد

پارک کوهستان یزد

پارک کوهستان یزد یکی از بهترین جاهای دیدنی یزد و کرمان با مساحت پنجاه هکتار می باشد که از جدیدترین فضای سبزهای این شهر هم محسوب می شود ، این مکان در سال ۱۳۸۵ شمسی با همت شهرداری یزد و کاشت تعداد زیادی نهال از درختانی نظیر اقاقیا ، زیتون و سرو افتتاح گردید که تا به امروز امکانات رفاهی و تفریحی فوق العاده ای به آن اضافه شده است ، دریاچه این محل با دارا بودن قایق های تفریحی مورد توجه گردشگران هم قرار گرفته است .

پارک کوهستان یزد

پارک کوهستان یزد در شهر یزد، ابتدای جاده یزد به تفت، بعد از بزرگراه یزد به بافق قرار دارد.

این پارک زیبای کوهستانی در دو فاز ساخته شده است و دارای ۵۰ هکتار وسعت است. پارک کوهستان یزد، بزرگ ترین پارک در خاور میانه است و در آن از امکانات  فوق العاده ای برای افراد مراجعه کننده استفاده کرده اند. شهربازی، دریاچه مصنوعی بی نظیر، آبشارهای مصنوعی، محل چادر زدن مسافرین، آلاچیق های زیبا برای روزهای آفتابی و گرم، پیست موتور، چمن کاری و درختان سر به فلک کشیده، پیست اسکیت، پیست ماشین، امکانات قایق سواری در دریاچه، بوفه، پارکینگ و محل پاک خودرو، ساندویچ فروشی و … از امکانات ویژه ای هستند که در این پارک برای مسافرین در نظر گرفته شده است.

پارک کوهستان یزد

موزه سکه و مردم شناسی حیدرزاده

موزه سکه و مردم شناسی حیدرزاده یزد یکی از کم نظیرترین موزه های ایرانی می باشد که با دهه ها تلاش توسط آقای حسین حیدرزاده به نمایش عمومی در آمده است ، خود مکان موزه در خانه ای قجری با نام خانه عرب زاده های یزد برپا شده که با معماری زیبای ایرانی محل تاریخی را به تصویر کشیده است ، در این موزه شما می توانید از نزدیک سکه های باستانی مربوط به دورهای اشکانیان، ساسانیان ، هخامنشیان تا دوره پهلوی در کنار اسکناس های تولید شده توسط ناصرالدین شاه قاجار را ببینید.

موزه سکه مردم شناسی حیدرزاده یزد

سبک معماری ساختمان موزه خصوصی سکه و مردم‌شناسی حیدر زاده یزد، ویژگی‌های دوره قاجار را دارد که شامل کاربندی‌ها و گچ‌بری‌های منقوش اسلیمی و کتیبه‌های اشعار مذهبیِ واقعه کربلا می‌شود و با گنجینه‌های زیبای چوبی تزیین شده است.

موزه سکه مردم شناسی حیدرزاده یزد

در موزه تخصصی سکه یزد، مجموعه‌ای از ۵۰۰۰ سکه قدیمیِ طلا، نقره، مس و برنج متعلق به دوره‌های مختلف تاریخی (پیش از اسلام، اسلامی و معاصر)، زمان حکومت عباس بن مأمون و احمد بن علی سامانی، سکه نادرشاه با شعار شیعی و سکه جلوس کریم‌خان زند به نمایش درآمده و اسکناس‌های قدیمی از دوره‌های مختلف نظیر دوره ناصرالدین‌شاه تا عصر حاضر و انواع اقلام مردم‌شناسی (ظروف پخت‌وپز، تزیینی، مراسم و آیین) نیز در این موزه قرار دارد.وش اسلیمی و کتیبه‌های اشعار مذهبیِ واقعه کربلا می‌شود و با گنجینه‌های زیبای چوبی تزیین شده است.

موزه سکه مردم شناسی حیدرزاده یزد

همچنین ۱۰۰۰ فقره گنجینه و اشیای مردم‌شناسی مربوط به ۴۲ دوره تاریخیِ زندگی گذشتگان (از دوره هخامنشیان تاکنون)، زیورآلات و تسبیحات (نقره، عقیق، کهربا و برنجی)، اسناد و نسخ خطی نیز در این موزه نگهداری می‌شود.

برج اردکان

برج ارجنان اردکان از مهم ترین اماکن تاریخی استان یزد است که در زمان قاجارها در این منطقه با اهداف نظامی احداث گردید، این مکان در امتداد جاده یزد به نائین قرار دارد و از همین رو تا اواخر دوره قاجاریه مورد استفاده کاروان های بین راهی، تجار و بومیان قرار داشت، برج ارجنان با ارتفاع ۸ متر از بلندترین سازه های تاریخی این استان در آن قرن ها بوده که در کنار کاروانسرای ارجنان هر دو با دو شماره مختلف به فهرست میراث ملی ایران افزوده شده اند.

برج ارجنان اردکان یزد

 

کاروانسرای ارجنان اردکان یزد

دخمه زرتشتیان

دخمه زرتشتیان یزد یکی از مهم ترین مراکز پیروان دین زرتشت در ایران و جهان می باشد که سالانه هزاران گردشگر داخلی و خارجی را به خود جذب می کند، این دخمه در استان یزد محل دفن مردگان پیروان این آئین در گذشته بود که در بین بومیان یزدی به برج سکوت هم شهرت دارد.

دخمه زرتشتیان یزد

ایمنی محور یزد- کرمان

به گفته رئیس پلیس راه استان یزد، محور یزد- کرمان حادثه خیزترین محور این استان است. اگرچه نظارت پلیس و تدابیر اندیشیده شده به افزایش ایمنی در این جاده کمک کرده اما همچنان دارای بیشترین تلفات در بین جاده های استان یزد است. بنابراین هنگام رانندگی در این مسیر باید نکات ایمنی را با هوشیاری کامل رعایت کنید. در اثر افزایش بارندگی در فصول سرد سال، سطح جاده بسیار لغزنده می شود و باید با تجهیزات کامل زمستانی سفر کنید. ضمناً در طول سال بارها شاهد مسدودشدن این محور در اثر طوفان شن یا کاهش دید ناشی از گردوغبارهای شدید هستیم. بنابراین قبل از سفر حتماً وضعیت جاده را چک کنید. در زمان وقوع طوفان شن، میدان دید اهمیت بالایی پیدا می کنید.

در چنین شرایطی هم باید دیده شوید و هم ببینید! پس در صورت رانندگی در چنین شرایطی از جاده حتماً چراغ های خطر خودرو را روشن کنید. در طول سفر نیز به هشدار پلیس و راهداران توجه نمایید. در صورت انسداد محور یا عدم دید لازم، خودروی خود را به سمت راست جاده یا خارج از آن هدایت کرده و چراغ ها را روشن بگذارید.

در پایان باید بگوییم که سفر در جاده 358 کیلومتری یزد به کرمان قرار است سفری خاص و متفاوت برای شما باشد. چون این محور مهم و قدیمی نه تنها دو شهر زیبای یزد و کرمان را به هم وصل می کند، بلکه شما را از شهرهای تاریخی مهریز، انار، رفسنجان و باغین نیز می گذراند. شاید در نگاه اول تصور کنید که قرار است از یک جاده کویری خسته کننده بگذرید، در حالیکه نقطه به نقطه آن حرفی برای گفتن دارد! فقط هنگام رانندگی در این مسیر از عدم وزش طوفان های شنی در زمان موردنظر اطمینان حاصل کنید. طوفان شنی یا جاده را مسدود خواهد کرد یا میدان دید شما را به حدی کاهش خواهد داد که مجبور به توقف خواهید شد. تحت چنین شرایطی، روشن نگه داشتن چراغ های خطر را فراموش نکنید.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید
ارسال نظر
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.
  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.
  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.

  • ناشناس پاسخ

    شهرهای انار ورفسنجان نو ظهور هستند وقذمت تاریخی ندارند

    • ناشناس

      پس قلعه تاریخی انار چی میگه

  • ناشناس پاسخ

    موزه حیدرزاده چندسال است اختلاف وراث تعطیل و تا جایی که اطلاع دارم توسط بخش دولتی مصادره شده

  • مصطفی پاسخ

    ای که رفت تو شهر یزد همش از اونجا گفت

  • ناشناس پاسخ

    ممنون از راهنمایی مطلب خوبتون

  • ناشناس پاسخ

    امکانات جاده ای وبهداشتی وگردشگری اگردرجاده هاباشدتوریست ومسافرتهازیادمیشود.