| کد خبر: 105686 |

به گزارش خبرنگار تین‌نیوز:

◄ تهران، ترافیک، بدتر یا بهتر / رتبه‌ای که کاش ارتقا پیدا نکند

تین‌نیوز| این روزها با افزایش تولید خودرو و فروش آن با روش‌های مختلف در تمام جهان، ترافیک نیز در حال گسترش است، معضلی که اگر چاره‌ای برای آن اندیشیده نشود قطع یقین مشکلاتی را ایجاد می‌کند که جبران آن شاید هرگز ممکن نباشد.

به گزارش خبرنگار تین‌نیوز، شاید رزوگاری که چندان دور نیست داشتن و سوار شدن بر ماشین دودی نیز یکی از آرزوهای مردم به‌شمار می‌آمد اما، با شروع انقلاب صنعتی و نیاز به جابه‌جایی سریع، بشر را به سمتی سوق داده شد که امروز شاهد آن هستیم.

تهران که روزگاری رفت و آمد در آن تنها با اسب و درشکه صورت می‌گرفت و خبری از دود و آلودگی در آن نبود امروز در برخی روزها نفسش به شماره افتاده و شرمنده ساکنان خود می‌شود چرا که، نه گنجایش این همه خودرو را دارد و نه می‌تواند بیش از این پذیرای جمعیتی باشد که به آن هجوم آورده‌اند، ساخت بزرگراه، حفر تونل و استفاده ار مدهای حمل‌ونقلی مختلف نیز کارگر نیفتاده و ترافیک در آن غوغا می‌کند.

بنا بر گزارشی که اخیرا منتشر شده متاسفانه تهران در رده هفتم جهان به لحاظ ترافیکی قرار گرفته و شاید با این اوصاف به رده‌های بالاتر نیز ارتقاء پیدا کند و جایگاهی در خور را به خود تخصیص دهد، صد البته مدیریت‌شهری از پرداختن به این مهم غفلت نکرده و اهتمام خود را در این ارتباط به‌کار گرفته است اما، به اذعان بسیاری از کارشناسان تنها اصلاح فرهنگ ترافیکی است که این کلان‌شهر را از وضعیت موجود رهائی می‌بخشد.

گزارش‌ها حاکی از آن است که، این روزها «مکزیکوسیتی» به لحاظ مشکلات ترافیکی به عنوان بدترین شهر روی کره زمین در نظر گرفته شده و بررسی‌ها حاکی از آن است که رانندگان این شهر هر سال 219 ساعت را مازاد در جاده‌ها می‌گذرانند که دلیل آن ترافیک بی پایان خودروها در این شهر است.

اگرچه گفته می‌شود این شهر، در بدترین وضعیت ترافیکی قرار دارد اما طراحان شهری برای مقابله با این چالش راهکارهایی از جمله استفاده از سیستم مونوریل ارائه کرده‌اند تا افراد بتوانند بر فراز اتوبان‌ها و جاده‌های متراکم رفت و آمد داشته باشند، این طرح در مراحل اولیه است اما در صورتی‌که به درستی اجرا شود می‌تواند در سال بیش از 200 میلیون مسافر را جابه‌جا کند.

بر اساس این گزارش جاکارتا، پایتخت اندونزی نیز برای مسافرانِ روزانه کابوس است، مشکل اصلی در این شهر این است که سیستم حمل‌ونقل عمومی وجود ندارد و در اصل تمامی افراد با وسایل شخصی در جاکارتا رفت و آمد می‌کنند که این مساله مشکل بزرگی است زیرا روزانه سه میلیون نفر از مناطق اطراف وارد این شهر می‌شوند.

اما با این تفاسیر باید دید چند شهری که گوی سبقت را تهران ربوده‌اند چه شهرهایی هستند، بر اساس مطالعات، لس‌آنجلس، مکزیکو سیتی در آمریکا، جاکارتا در اندونزی، استانبول، بانکوک، داکا، ریودوژانیرو شهرهایی هستند که پیش از تهران در ترافیک پیشی گرفته‌اند.

این گزارش حاکی از آن است که، با اقداماتی که در تهران به منظور کاهش ترافیک در دست اقدام است شاید بشود امیدوار بود تا وضعیتی که برای دیگر شهرهای یاد شده پیش آمده برای کلان‌شهر ما اتفاق نیفتد.

خواندنی ها

ارسال نظر

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.

  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.

  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.

  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.