| کد خبر: 108980 |

تین‌نیوز تاثیر انتخاب ترامپ بر آینده صنعت دریایی را بررسی می‌کند - یک

◄ آینده تجارت با حضور ترامپ تاجر

تین‌نیوز| انتخاب یک تاجر به عنوان رییس‌جمهور آمریکا چندان به مذاق تجارت خوش نیامده است.

به گزارش خبرنگار تین‌نیوز، با اعلام نتیجه نهایی انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، جهان سیاست و اقتصاد در بهت و ناباوری به سر می‌برد. تغییرات بازار بورس جهانی که عمدتا نوعی سقوط را نشان می‌دهد، کاهش قیمت نفت و اظهارنظرها حاکی از این است که انتخاب یکی از ثروتمندان جهان با اظهارنظرهای جنجالی، چندان خوشایند جهان سرمایه نبوده است.

در وضعیت کنونی گمانه‌زنی‌ها در خصوص آینده روابط بین‌الملل و اقتصاد جهانی بالا گرفته است. موضع‌گیری‌های صریح و آشکار اتحادیه اروپا در روزهای گذشته نشان می‌دهد که اتحادیه اروپا هم چندان به آینده ارتباطش با آمریکا خوشبین نیست.

در این میان اما شاید انتخاب ترامپ برای ایران به شکلی ویژه‌تر دارای معنی باشد. تلاش دولت تدبیر و امید در پروژه برجام و رفع تحریم‌ها ایران را در وضعیت تازه‌ای قرار داده است. گرچه هنوز آمریکا در مسیر اجرای برجام، سنگ‌اندازی می‌کند، با این حال شرایط تجاری ایران با اروپا کاملا تغییر کرده است.

رفع تحریم در واقع به معنای گشوده‌شدن دروازه‌ها به سمت تبادل تجاری و اقتصادی است. با در نظر گرفتن اینکه بیش از 90 درصد این تبادلات از مسیر دریایی انجام می‌شود، بنابراین آینده صنعت دریایی شاید اهمیت ویژه‌ای بیابد.

در ماه‌های گذشته و در دوران پسابرجام، اقتصاد دریامحور در ایران، علی‌رغم وضعیت جهانی نامساعد این صنعت، مسیر بهبود را نسبت به گذشته پیموده است. بازگشت خطوط کشتیرانی بزرگ جهان، بازگشایی خطوط کانتینری و مشارکت شرکت‌های بزرگ اپراتوری در توسعه بنادر ایران بخشی از تجلی شرایط ایران در پسابرجام به شمار می‌رود.

فراتر از این اما در سطح جهانی نیز نگرانی‌هایی در حوزه صنعت دریایی شکل گرفته است. در سه روز گذشته و با اعلام نتایج نهایی انتخاب ریاست جمهوری آمریکا، تحلیل‌های متعددی درباره آینده صنعت دریایی ارائه شده است.

ترامپ در سخنرانی‌ها و مناظره‌هایش نشان داده است که به توسعه داخلی علاقه‌مند است. او معتقد است که به جای حضور در دیگر نقاط جهان، آمریکا باید به توسعه داخلی توجه کند.

معنای ضمنی چنین تفکری، بازگردان سرمایه و فرصت‌های توسعه به درون آمریکاست. شرایطی که شاید بیشترین هشدار را برای کشورهایی مانند چین، برزیل و هند داشته باشد.

علاوه بر این، عدم تجربه کافی ترامپ به عنوان سیاستمدار نگرانی‌ها را حوزه در اقتصاد افزایش داده است. رویکرد حمایت از صنایع داخلی، نوعی انزواطلبی سیاسی که با هدف ترمیم وضعیت داخلی دنبال خواهد شد و نگاه ترامپ به مسئله سوخت و انرژی بخشی از آن مسائلی است که سبب شده تا بازارهای جهانی، انتخاب ترامپ را نگران‌کنند توصیف کنند.

شکی نیست که بخشی از واکنش‌ها طبیعی و لحظه‌ای است و علاوه بر این قطعا ترامپ محدودیت‌هایی برای اجرای همه آنچه در تبلیغاتش وعده داده بود خواهد داشت. اما بدون شک ترامپ چهره‌ای است که به دلایل متعدد می‌تواند شرایط را تغییر دهد. شرایطی که می‌توان درباره حدود و ثغور آن در اقتصاد دریایی ایران نیز گمانه‌زنی‌هایی داشت.

در همین راستا تین‌نیوز از برخی کارشناسان و فعالان حوزه دریا خواسته تا تحلیل و نظرات‌شان را درباره حضور ترامپ و تاثیر آن بر آینده صنعت دریایی بیان کنند. نظراتی که چندان هم هم‌راستا نبوده است. این نظرات به ترتیب در فرصت‌های متعدد منتشر خواهد شد.
 
 

خواندنی ها

ارسال نظر

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.

  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.

  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.

  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.