بازدید سایت : ۵۳۱۴۷

توطئه آلمانی ها برای تسخیر دنیا با استفاده از راه آهن ایران

آیا می دانید از چه روزی ساخت راه آهن آغاز شد و اصلاً بحث راه آهن از چه زمانی در ایران بر سر زبان ها افتاد؟ با هم نگاهی می اندازیم به سابقه خطوط ریلی در کشور و سپس چگونگی ساخت وساز راه آهن سراسری و همچنین ساختمان اصلی آن در ضلع شمال غربی منطقه ۱۶.

توطئه آلمانی ها برای تسخیر دنیا با استفاده از راه آهن ایران
تین نیوز |

آیا می دانید از چه روزی ساخت راه آهن آغاز شد و اصلاً بحث راه آهن از چه زمانی در ایران بر سر زبان ها افتاد؟ با هم نگاهی می اندازیم به سابقه خطوط ریلی در کشور و سپس چگونگی ساخت وساز راه آهن سراسری و همچنین ساختمان اصلی آن در ضلع شمال غربی منطقه ۱۶.

بخش مهمی از تاریخ معاصر تهران بیخ گوش ماست؛ اصلی ترین ایستگاه راه آهن سراسری در منطقه ما قرار دارد؛ از منازل سازمانی کارکنان راه آهن گرفته تا تعمیرگاه های لوکوموتیو ، از مجتمع کارخانجات راه تا ساختمان های اداری راه آهن را می توان فقط در منطقه ۱۶پیدا کرد. از این گذشته، بخش وسیعی از شمال این منطقه به خطوط مختلف خط آهن اختصاص دارد و پس از یک قرن از افتتاح این ایستگاه مرکزی، هنوز هم صدای سوت قطارها در محله جوادیه و راه آهن به گوش می رسد، سوتی که خاطره های بسیاری را یادآوری می کند.

برای نخستین بار، محمدحسن خان اعتمادالسلطنه، در روز هفتم ربیع الثانی سال ۱۲۹۹ قمری، در باره راه آهن، مطلبی را در خاطراتش نوشت که سال ها بعد در قالب کتابی منتشر شد: «... وزیر امور خارجه وارد شد. تعریف پروتست روتر [رویتر] را در باب قرارنامه راه آهن جدید و اظهارات سفارت انگلیس بیان کرد. قرار شد سه شنبه به این کار برسیم. تفصیل روتر و راه آهن مفصل است. ان شاءالله خواهم نوشت.» و مدتی بعد نوشت: «شنیدم قرارنامه راه آهن ما بین دولت ایران و وزیر مختار ینگی دنیا [آمریکا] بسته شده و مشیرالدوله در نوشتن این قرارنامه یکصد هزار تومان مداخل کرده است.»

ناصرالدین شاه قاجار که دارای تلون مزاج بسیاری بود، پس از آنکه ماکت راه آهن را در روز یکشنبه سوم صفر سنه ۱۳۰۴ قمری، ملاحظه کرد، واکنش جالبی از خود نشان داد. اعتمادالسلطنه می نویسد: «نمایندگان نمونه کوچکی از راه آهن را آورده بودند. شاه فرمود: شتر و قاطر و خر صدهزار مرتبه از قطار بهتر است! حالا ۴۰، ۵۰ نفر فرنگی در طهران هستند و ما عاجزیم، اگر راه آهن ساخته شود و هزار نفر به تهران بیایند چه خواهیم کرد؟»

وقتی شاه قاجار کار رضایت داد

مخالفت شاه قاجار و ناسزا گفتنش به خارجی ها، بیشتر از یک سال دوام نیاورده بود که در روز پنجشنبه ۱۳ محرم سنه ۱۳۰۶ قمری، هوس کرد با قطار به شهرری برود و زیارت کند، اما از سوار شدن به قطار واهمه داشت. اعتمادالسلطنه می نویسد: «... امروز عصر شاه به راه آهن تشریف بردند. من نرفته بودم، لیکن بی خبر نیستم. جمعیت زیادی در رکاب بودند. عزیزالسلطان با سردوش و شمشیر الماس و تمثال همایون در خدمت شاه بود. اول بنا نداشتند که به راه آهن بنشینند. بعد که مصمم شده بودند، نشستند و تا حضرت عبدالعظیم (ع) رفتند.»

در روز شنبه ۲۸ صفر سنه ۱۳۰۶ قمری، بر اثر عجله یکی از مسافران برای خروج از قطار و کشته شدن او، مردم به ایستگاه راه آهن حضرت عبدالعظیم (ع) حمله کردند و خسارت کلی به ایستگاه و قطار زدند که کار بالا گرفت و کمپانی بلژیکی از دولت ایران طلب خسارت کرد. کار آنقدر بالا گرفت که شاه، چاره را از مادرش درخواست می کند و او به مسئول کمپانی گفت: «اگر خسارتی می خواهید، می پردازیم، اما به مردم می گوییم که دیگر سوار قطار نشوند.» مسئول کمپانی هم با شنیدن این جمله از دریافت خسارت صرف نظر کرد!

قطار قدیمی

ساخت راه آهن سراسری بیرون از خندق تهران

این خط آهن، بین تهران و ری که در سال ۱۲۴۱ شروع به کار کرده بود، بعد از ۸۰ سال، سرانجام در سال ۱۳۴۱ از نفس افتاد و برای همیشه جمع شد، اما در اوایل قرن حاضر، پس از مطالعاتی که مهندسان آلمانی به انجام رساندند، مقرر شد در پایین دست دروازه گمرک و بیرون از خندق جنوبی شهر طهران، کلنگ آغاز ساخت راه آهن سراسری زده شود.

راه آهن سراسری ایران، در روز ۲۳ مهر ۱۳۰۶ کلنگ زنی شد. خبرنگار روزنامه اطلاعات راجع به این مراسم، این گونه گزارش داده است: «تا قبل از اینکه طوفان و باد شدیدی بوزد، طبقات مختلفه وزرا، رجال، اعیان، کوردیپلماتیک، نمایندگان مجلس، هیئت مطبوعات، تجار و سایر محترمین در چادرهای مخصوص خود قرار گرفته و نظم و ترتیب کاملی در تفکیک طبقات و پذیرایی از آنها برقرار بود. ولی طوفان و گردوخاک این انتظام را درهم شکست و در خلال این تیرگی هوا، آقایان وزیر دربار و رئیس دفتر شاهنشاهی و رؤسای تشریفات سلطنتی و غیره که در التزام رکاب بودند، در محوطه جشن نزول فرموده و در چادر مخصوص قرار گرفتند. در همین موقع بود که تیرگی هوا مرتفع و اشعه آفتاب طنین انداز گردید.» خبرنگار اطلاعات، در ادامه می نویسد: «آقای رئیس الوزرا در خاتمه نطق خود، کلنگ نقره ای را که به افتخار، دیروز تهیه کرده بودند تقدیم کرد و کلنگ زده شد. پس از افتتاح رسمی راه آهن، عمله ها که فعلاً متجاوز از ۵۰ نفر بودند، شروع به تسطیح راه و کشیدن ریل کردند.»

راه آهن سراسری ابتدا، بندر شاهپور (امام خمینی فعلی) در جنوب را به بندر شاه (بندرترکمن) در شمال وصل می کرد و بعدها شهرهای گرمسار، قزوین، شاهرود، و... نیز به آن اضافه شد.

توطئه آلمانی ها برای تسخیر دنیا

ساخت راه آهن از جنوب به شمال، همواره مورد ایراد بخشی از کارشناسان بود و هست و آنان عقیده دارند راه آهن ایران نباید به صورت شمالی ـ جنوبی کشیده می شد و این کار باید شرق به غرب صورت می گرفت. این موضوع دلیل روشنی دارد؛ بهره برداری آلمانی ها از راه آهن ایران نشان دهنده آن است که آنها از ابتدا در فکر تسخیر دنیا و بخصوص شوروی بودند و با اشغال ایران ، راه آهن عملاً در اختیار آنان قرار گرفت و با توجه به آنکه تمامی موتورها و ادوات به وسیله روغن به حرکت درمی آمد، به شدت تمامی خطوط و واگن ها آسیب دیدند و پس از تخلیه ایران، آمریکایی ها در صدد بازسازی آن، با ادوات ساخت این کشور برآمدند.

روس ها به هنگام استفاده از راه آهن، بخصوص خطوط شمالی، وسیله ای به نام «ژیل» را به کار گرفته بودند تا از برخورد قطارها با یکدیگر جلوگیری به عمل آید و این دستگاه چنان دقیق عمل می کرد که حتی یک مورد از برخورد قطارها با یکدیگر در دوران اشغال ایران گزارش نشد.

غصب زمین های اطراف راه آهن

با ساخت و توسعه راه آهن در کشورمان، طی سال های گذشته این راه استراتژیک و حیاتی گسترش بسیاری یافته، اما تا رسیدن به حد مطلوب، نیاز به کار فراوانی بود.

نکته جالب توجه در مورد زمین های اختصاص یافته به محوطه ایستگاه راه آهن و حوالی آن، غصب زمین های مردم بود. از جمله در قسمت شرقی اراضی دو تن به نام های رجب تختی (پدر شادروان غلامرضا تختی) و شاه رجب پیکان، ضمیمه زمین ها شد و به رغم داشتن سند و بنچاق، هرگز برای آنان احقاق حق صورت نگرفت.

معماری جالب و موذیانه نازی ها

آلمانی ها، به هنگام ساخت ایستگاه اصلی، نمونه ای از معماری پیشرفته خود را به رخ جهانیان کشیدند و سقف یکپارچه آن را بدون ستون ساخته و با متحرک کردن آن، همگان را به حیرت واداشتند. امروز اگر به سقف اصلی سالن نگاه بیندازید، خطوط پررنگ سفیدی را مشاهده می کنید که حتی با دقت بسیار نیز نمی توانید دریابید که علامت مخصوص نازی هاست!

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید
منبع: خبرگزاری خبر انلاین
ارسال نظر
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.
  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.
  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.

  • ناشناس پاسخ

    من نمیدونم سطح سواد و معلومات این نوشتار چه قدر بوده که این متن را نوشته
    1-اون موقع که آلمان داشت این خط راه آهن را مساخت آلمان غرق در مشکلات فراوان،تورم شدید و فلاکت بود و اصلا فکر نمیکرد که روزی دوباره ابر قدرت بشه و بخواد کشور گشایی کنه
    2-اگر فرض کنیم آلمان این راه آهن را برای حمله به شوروی احداث کرده بود چرا خودش برای حمله به شوروی از آن استفاده نکرد و گذاشت متفقین از آن استفاده کنند
    3-راه آهم شرقی غربی کاملا در راستای منافع انگلیس بود که عراق را که تحت الحمایه انگلیس بود را به مستعمره بزرگ انگلیس یعنی هندوستان وصل میکرد در ضمن اگر این راه اهن توجیه منطقی داشت تا الان ساخته شده بود ولی با راه آهن جنوب شمال مواد غذایی،کالا و سوخت از بنادر حنوبی به پایتخت میرسد
    4-در مورد غصب زمین های اطراف راه اهن مدرک معتبری وجود ندارد خصوصا این که به مرحوم تختی اشاره شد در حالیکه تختی در خانواده معمولی دنیا امد و در خانواده ملاکیبه دنیا نیامد به نویسنده متن توصیه میکنم برای نوشتن مطالبش از افراد مشهور برای نوشتن مطلب کذب مایه نگذارد
    5-نقوش موجود در راه اهن مربوط به ایران باستان میباشد و اگر این نقوش مربوط به نازی ها بود متفقین آن ها را تخریب کرده بودند در ضمن کار ساخت ایستگاه راه آهن قبل مربوط به قبل از به قدرت رسیدن نازی ها بود
    از سایت وزین تین خواهش میکنم هر مطلبی را منتشر نکنند و فقط مطالبی که معتبر و توسط افراد آگاه نوشته شده را منتشر کنند

  • ناشناس پاسخ

    آقا کلی از پیوستگی مطالب لذت بردیم. مثلا در ذیل تیتر "توطئه آلمانها برای تسخیر دنیا" نوشته اند روسها برای جلوگیری از برخورد قطارها از ژیل استفاده میکردند. راستی ژیل چیست؟ چرا دیگر روسها از آن استفاده نمیکنند تا از سوانح ریلی بالای خود جلوگیری کنند؟

  • ایرانی پاسخ

    کارشناس نماهایی که از راه آهن شمال به جنوب خرده می گرفتند و می گیرند و خواستار راه آهن خاور به باختر بودند از وابستگان و جاسوسان انگلیس بوده و هستند چرا که انگلیس می خواست با هزینه مردم ایران مستعمره خاوری خود هند را به مستعمره باختری یعنی عراق پیوند دهد برای همین هم رضاشاه دست آنها را خوانده بود. در این نوشتار چنین آمده است: " بهره برداری آلمانی ها از راه آهن ایران نشان دهنده آن است که آنها از ابتدا در فکر تسخیر دنیا و بخصوص شوروی بودند و با اشغال ایران ، راه آهن عملاً در اختیار آنان قرار گرفت..." نگارنده گویی در خواب بوده است و هنوز نمی داند که این متفقین بودند که ایران را اشغال کردند و راه آهن در اختیار متفقین قرار گرفت و نه آلمانها!!!!!!
    دوم اینکه زمانی که ایران در اندیشه بنیادگزاری راه آهن بود هنوز نازی ها به قدرت نرسیده بودند چرا که هیتلر در سال ۱۳۱۲ به مقام صدراعظمی آلمان رسید و نه سال ۱۳۰۶ !!!!!
    سوم اینکه نگارنده واقعیت را دقیقا وارونه نشان داده است زیرا که این انگلیسی ها بودند که میخواستند با راه آهن خاور به باختر ایران از آن بهره برداری سودجویانه ببرند .