بازدید سایت : ۶۱۶۹۶

موفقیت دیپلماسی ریلی راه آهن در UIC چگونه رقم خورد؟

رایزنی های موفقیت آمیز مدیرعامل محترم با نمایندگان افغانستان و مدیران UIC منجر به حصول دستاوردی قابل توجه در حوزه دیپلماسی ریلی راه آهن در جریان برگزاری سی و چهارمین نشست مجمع عمومی خاورمیانه شد.

موفقیت دیپلماسی ریلی راه آهن در UIC چگونه رقم خورد؟
تین نیوز |

رایزنی های موفقیت آمیز مدیرعامل محترم با نمایندگان افغانستان و مدیران UIC منجر به حصول دستاوردی قابل توجه در حوزه دیپلماسی ریلی راه آهن در جریان برگزاری سی و چهارمین نشست مجمع عمومی خاورمیانه شد.

به گزارش تین نیوز به نقل از ریل نیوز، سفر مدیرعامل محترم راه آهن جمهوری اسلامی ایران به ترکیه و شرکت در سی و چهارمین اجلاس منطقه ای اتحادیه بین المللی راه آهن ها (UIC) بدون شک در ابعاد فنی قابل توجه و مهم است. اما از منظر بین المللی، دو نکته مهم در سفر اخیر مدیرعامل وجود داشت که می بایست آنها را مورد توجه قرار داد.

ایران، پل اتصال غرب آسیا و اروپا

یک هفته پیش ار سفر مدیرعامل محترم به ترکیه، وی در تهران پذیرای هیئت نمایندگی راه آهن افغانستان بود. در جریان این دیدار، دو طرف بر لزوم توسعه همکاری های دوجانبه، از جمله تکمیل مسیر خواف – هرات – مزار شریف و مسیر جدید مورد نظر افغان ها که قرار است با عبور از قندهار به زابل متصل شود با یکدیگر به گفتگو پرداختند.

در جریان سفر هیئت اعزامی طالبان به نشست UIC نیز محمد اشرف حق شناس سخنگوی وزارت فواید عامه افغانستان اعلام کرد که نماینده طالبان بر اولویت بخشی به پروژه های ریلی افغانستان و اتصال با کشورهای همسایه تاکید کرده است. نمایندگان طالبان همچنین در جریان نشست مجمع عمومی UIC نیز با مدیران ارشد راه آهن ترکیه در خصوص مساله ترانزیت کالاهای صادراتی افغانستان به سمت اروپا، نشستی دوجانبه برگزار کرده اند.

در حال حاضر، بهترین مسیر برای اتصال افغانستان به اروپا، مسیر ریلی ایران بوده که تا شهر هرات این کشور نیز کشیده شده و در حال بهره برداری است. از آنجاکه افغانستان محصور در خشکی بوده و راهی به آب های آزاد و حتی دریاچه های بزرگی چون خزر ندارد، لذا اتصال به کشوری چون ایران، علاوه بر فراهم آوردن شرایط اتصال افغانستان به ترکیه، ترانزیت بارهای صادراتی این کشور به سمت جنوب آسیا و حتی روسیه را نیز تسهیل خواهد کرد. لذا، باید گفت که نزدیک تر شدن روابط میان ایران و طالبان به ویژه در بخش ترانزیت ریلی، می تواند به همگرایی بیشتر و سود دو جانبه برای هر دو کشور منجر شود.

باید این نکته را نیز در نظر داشت که ثبات و بهبود وضعیت اقتصادی افغانستان به صورت مستقیم روی امنیت و اقتصاد ایران تاثیرگذار خواهد بود. بازگشت مهاجرین غیرقانونی افغان از خاک ایران، جلوگیری از سیل بی رویه مهاجرت از افغانستان، کاهش میزان بزهکاری و جرم در کشورهای همسایه  از جمله مواهب بهبود شرایط اقتصادی و معیشت در افغانستان بوده که با کمک ایران و مسیرهای ترانزیتی کشورمان، می توان به آنها دست یافت.

نقش آفرینی ایران در مجامع بین المللی و مساله اسرائیل

نکته بسیار مهمی که باید در خصوص سفر مدیرعامل محترم به آن توجه داشت اینکه علیرغم نفوذ گسترده و لابی های قدرتمند صهیونیست ها در UIC و اتحادیه اروپا، دیپلماسی ایران برای جلوگیری از حضور نمایندگان اسرائیل در نشست مجمع عمومی این دوره موفقیت آمیز عمل کرده و پیرو رایزنی های انجام شده، از هیئت نمایندگی تل آویو برای شرکت در نشست دعوت به عمل نیامد.

اگرچه این نکته را باید نشانه پیروزی راه آهن و مدیرعامل محترم در دیپلماسی دانست، اما حقیقت امر این است که قرار گرفتن دفتر خاورمیانه UIC در تهران و نفوذ ایران در این اتحادیه، عامل اصلی بازدارنده در قبال عدم شرکت نمایندگان اسرائیل در نشست مجمع عمومی بود. این همان نکته ای است که می توان به عنوان مصداق بارز لزوم افزایش نقش آفرینی ایران در مجامع بین المللی در نظر گرفت. ظرفیت دیپلماسی راه آهن در این مورد خاص، برآمده از عضویت سازمان در UIC و برخورداری از حق رای در این نشست بوده که بسیار مهم است.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید
ارسال نظر
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.
  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.
  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.