بازدید سایت : ۴۳۷۸۴

◄ تاریخچه نامگذاری 26 آذر ، روز ملی حمل و نقل

حمل و نقل و ارتباطات در مناسبات اجتماعی و اقتصادی جهان امروز نقش و جایگاه ویژه ای دارد و حمل ونقل در ایجاد تمدنی که از آن با نام تمدن قرن بیستم یاد می شود، بیشترین سهم را داشته است و یاریگر انسان در پی ریزی مدنیت و شهرنشینی و گذر از دوران سراسر تحول انقلاب صنعتی بوده است.

تاریخچه نامگذاری 26 آذر ، روز ملی حمل و نقل
تین نیوز |

حمل و نقل بخشهای مختلف جوامع را به سمت توسعه پایدار سوق می دهد. حمل و نقل به عنوان یک واسطه روابط میان فعالیتهای کشاورزی، صنعتی، بازرگانی و خدماتی در سطح ملی و بین‌ المللی ایجاد می کند.

به دلیل نقش مهم حمل و نقل در کشور و بنابر فرمان تاریخی حضرت امام 26 آذر به عنوان روز حمل و نقل در تقویم کشورمان نام گذاری شد. 

 14 سال بعد از فرمان امام خمینی  برای اعزام کامیون ها و رساندن کالاهای اساسی به شهرها خلال جنگ ایران و عراق؛ در سال 1376 به پیشنهاد وزارت راه و ترابری و برای آگاه‌سازی جامعه با اهمیت و نقش بخش حمل و نقل از سوی شورای فرهنگ عمومی کشور به عنوان روز حمل و نقل انتخاب شد. این روز در سال 1403 برابر با دوشنبه 26 آذر است.

روز ملی حمل و نقل

علت نامگذاری روز حمل و نقل

علت نام گذاری این روز اتفاقات رخ داده در 26 آذر 1361 یعنی اوج جنگ ایران و عراق بود. جنگ باعث شده بود که صد کشتی حامل کامل نتوانند در بنادر جنوبی ایران بار خود را تخلیه کنند و کالاها را به دست مردم برسانند. این عدم ترخیص کالا باعث به وجود آمدن بحران اتمام کالا در کشور و تهدیدات جنگی دولت عراق شده بود.

به همین دلیل امام خمینی ره در پیامی تاریخی از کامیونداران کشور خواستند که به بنادر جنوبی بروند و کالاهای اساسی را به مردم برسانند. 14 سال بعد وزارت راه و ترابری در سال 1376 و با هدف زنده نگاه داشتن فرمان تاریخی امام خمینی (ره) و اقدام شجاعانه فعالان حوزه حمل و نقل کشور، 26 آذر ماه را به عنوان روز ملی حمل و نقل به شورای فرهنگ عمومی کشور پیشنهاد دادند و از آن زمان این تاریخ به عنوان روز حمل و نقل در کشور نام گذاری شد.

  نامگذاری روزهای هفته ی حمل ونقل

26 آذر، روز حمل ونقل ومردم 

27 آذر، روزحمل ونقل ورانندگان

28 آذر، روز حمل ونقل ، پلیس وقانون

29 آذر،روزحمل ونقل ، آموزش وفرهنگ عمومی

ا دی ماه روز راهدار

2 دی ماه روز حمل ونقل وایمنی

روز حمل و نقل فرصتی برای یادآوری اخلاص، شجاعت و صداقت فعالان عرصه حمل و نقل و قدرشناسی از خدمات ارزشمند زحمت کشان این حوزه است.

اهمیت حمل و نقل در اقتصاد یک کشور

از گذشته تا به امروز توسعه اقتصادی در گرو توسعه بازرگانی بوده است و زمانی شاهد توسعه بازرگانی هستیم که فرایند حمل و نقل به شکل سریع و دقیق صورت گیرد. به همین دلیل تلاش های بسیار زیادی برای پیشرفت تکنولوژی حمل و نقل انجام شده است و هر کشوری تلاش می کند تا با بهبود شرایط حمل و نقل، به رشد اقتصادی خود کمک کند.

اتوبوس جاده ای

یکی از پارامترهای بسیار مهم برای بررسی شرایط اقتصادی یک کشور، آنالیز تولید ناخالص ملی است. از مهم ترین پارامتر هایی که بر روی تولید ناخالص ملی تاثیر می گذارد، وضعیت حمل و نقل در کشور است.

این میزان با واحد تن – کیلومتر سنجیده شده و در کشورهای توسعه یافته تلاش بسیار زیادی می شود تا این میزان به طرز چشمگیری افزایش پیدا کند.

توجه به مسئله حمل و نقل و بهبود شرایط آن سبب می شود تا انتقال کالاها از شهرها و کشورهای مختلف با سرعت بسیار زیادی انجام شده و شاهد چرخش پول با سرعت بسیار زیادی در کشور باشیم.

متاسفانه یکی از معضلات اقتصادی کشور ما این است که سرعت گردش پول در کشور بسیار پایین است و همین مسئله باعث شده تا برخی از مشکلات اقتصادی برای مردم کشور ما به وجود بیاید.

حمل و نقل هوایی

در واقع اگر پول مدام در حال چرخش بین مردم باشد، از این چرخه خارج نشده و یا در دست برخی از افراد باقی نماند، همه افراد جامعه با توجه به کار و فعالیت هایی که انجام می دهند صاحب پول شده و می توانند از آن استفاده کنند.

حمل و نقل می تواند تاثیر بسیار زیادی بر روی این گردش پول داشته باشد، چرا که افراد زمانی حاضر به پرداخت پول هستند که در ازاء آن کالایی را دریافت کنند. اگر سرعت پخش شدن کالا افزایش پیدا کند، افراد با پرداخت پول تلاش می کنند تا کالای مورد نیاز خود را خریداری کنند و این مسئله سبب می شود تا میزان گردش پول افزایش چشمگیری پیدا کند.

​کسب درآمد از حمل و نقل

در گذشته ایران به عنوان قلب تپنده شاه راه ابریشم شناخته می شد و بخشی از اقتصاد ایران در دوران باستان به دلیل قرار گیری ایران بر روی این شاهراه بود. در واقع در آن دوران افرادی که قصد داشتند تا از شرق کالاهای خود را به غرب برده و یا این مسیر را به صورت بالعکس بروند، مجبور بودند تا از ایران عبور کنند.

ورود بازرگانان به ایران سبب می شد تا آن ها پول های خود را به ایران آورده و در کشور خرج کنند. این مسئله سبب ورود پول از کشورهای دیگر به داخل ایران می شد.

لجستیک دریایی

متاسفانه امروزه توجه بسیار کمی به موقعیت جغرافیایی ایران و محل قرارگیری آن شده است، اما ایران همچنان می تواند به عنوان پل ارتباطی بین اروپا و شرق آسیا شود و تنها می تواند از طریق ترانزیت و حمل و نقل کالا درآمد بسیار زیادی را به دست بیاورد.

ایران می تواند مسیری که بسیاری از کشورها رفتند را طی کرده و تنها با ترانزیت بتواند اقتصاد خود را به طرز چشمگیری رشد دهد. احیا جاده ابریشم می تواند ایران را تبدیل به پل ارتباطی بین دو قاره کرده و درآمد فوق ‌العاده ای را از طریق حمل و نقل کالا برای کشور به ارمغان بیاورد.

ترانزیت ریلی و ترانزیت جاده ای

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید
ارسال نظر
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.
  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.
  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.