راه اندازی راه آهن زاهدان به چابهار به اندازه انتقال آب از دریای عمان اهمیت دارد
نماینده مردم شهرستان های چابهار، نیکشهر، کنارک، قصرقند، دشتیاری و زرآباد در مجلس شورای اسلامی گفت: با توجه به موقعیت مکانی و جغرافیایی استان سیستان و بلوچستان ایجاد راه آهن به اندازه انتقال آب از دریای عمان اهمیت دارد.
نماینده مردم شهرستان های چابهار، نیکشهر، کنارک، قصرقند، دشتیاری و زرآباد در مجلس شورای اسلامی گفت: با توجه به موقعیت مکانی و جغرافیایی استان سیستان و بلوچستان ایجاد راه آهن به اندازه انتقال آب از دریای عمان اهمیت دارد.
به گزارش تین نیوز به نقل از ایسنا، محمدانور بجارزهی افزود: راه آهن چابهار به زاهدان از سال ۱۳۸۷ آغاز شده و با گذشت ۱۶ سال حدود ۷۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد.
نماینده چابهار در ادامه گفت: با تکمیل این خط ریلی می توان حجم بسیار زیادی از کالای ورودی به بندر چابهار را به سایر نقاط کشور انتقال داد.
بجارزهی افزود: با توجه به ظرفیت مرز، وجود بنادر مهم، منطقه آزاد و امکان تجارت و ترانزیت یکی از ابر پروژه های کشور در استان سیستان و بلوچستان ساخت و راه اندازی راه آهن چابهار- زاهدان است.
نماینده چابهار همچنین در خصوص مشکلات کم آبی حوزه انتخابیه خود گفت: وزارت نیرو برای تامین آب شبانه روزی بیش از ۷۰۰ روستای جنوب سیستان وبلوچستان اعتبار لازم تخصیص دهد تا بعد از سالها مشکلات بی آبی مردم رفع شود.
بجارزهی اظهار کرد: وضعیت آب در ۶ شهرستان چابهار، نیکشهر، کنارک، قصرقند، دشتیاری و زرآباد بحرانی است و در هر شهرستان تعداد اندکی از روستاها از آب شبانه روزی بهره مند هستند نیاز است برای پیگیری اجرای طرح های جدید، تامین آب شبانه روزی، تخصیص به موقع اعتبارات، مشکلات حوزه آب مورد بررسی مجدد قرار گیرد.
وی افزود: ۶ شهرستان چابهار، نیکشهر، کنارک، قصرقند، دشتیاری و زرآباد بیش از یک هزار روستا دارند که بیش از نیمی از آنها یعنی حدود ۷۰۰ روستا فاقد شبکه آبرسانی و آب شبانه روزی هستند یعنی با تانکر، انتقال آب از چشمه، چاه دستی و یا در شبانه روز فقط چند ساعت آب دارند که نمونه آن شهر چابهار با توجه به جایگاه اقتصادی، گردشگری و پایتخت دریایی آب آشامیدنی آن طی ۷۰ سال اخیر بصورت هفته ای یک بار و حتی در نقاطی از شهر تا یک ماه آب ندارند و جیره بندی همچنان ادامه دارد.
وی مهمترین مشکلات حوزه آب و فاضلاب چابهار را تکمیل طرح آبرسانی به تمامی روستاهای بخش پلان و پیرسهراب به ویژه ۵۸ روستای بخش مرکزی عنوان کرد و افزود: بیش از ۴۰۰ روستا از سد زیردان آبرسانی می شوند که متاسفانه سالها چشم انتظار ساخت تصفیه خانه هستند و در این زمینه اعتبار مورد نیاز تخصیص پیدا نکرده است.
بندر چابهار به غیر از راه آهن ،جاده، آب شیرین کننده نیازمند نیروگاه خورشیدی می باشد که در توسعه بندر چابهار و مکران است