۳۰۰ نقطه حادثه خیز در جاده های کرمان رفع شد
مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده ای کرمان گفت: ادارات راهداری شمال این استان طی هشت ماه امسال بیش از ۳۰۰ نقطه حادثه خیز را با هدف ارتقای ایمنی راه ها و به صورت امانی رفع کردند.
مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده ای کرمان گفت: ادارات راهداری شمال این استان طی هشت ماه امسال بیش از ۳۰۰ نقطه حادثه خیز را با هدف ارتقای ایمنی راه ها و به صورت امانی رفع کردند.
به گزارش تین نیوز به نقل از ایرنا، علی عبدالهی روز پنجشنبه در نشست خبری ضمن تبریک هفته حمل و نقل افزود: در سال ۱۴۰۱ وزارت راه و شهرسازی با همکاری پلیس راه ۳۰ نقطه حادثه خیز را در جاده های شمال استان کرمان ( محدوده خدمات رسانی این اداره کل) شناسایی کردند که ۱۳ نقطه رفع و ۱۷ قرارداد بسته شد؛ معتقدیم کوچکترین کار در جاده تاثیر زیادی در ارتقای ایمنی دارد.
وی اظهار داشت: پیشرفت برخی از این پروژه ها به بیش از ۵۰ درصد رسیده و برخی از آنها مثل نقطه حادثه خیز دِهبَکری طرح ملی شده بودند که این نقاط پس از ۲۰ سال رفع و زیر بار ترافیک قرار گرفتند.
رفع نقطه حادثه خیز ورودی شهر کرمان
مدیرکل راهداری و حمل نقل جاده ای استان کرمان همچنین با اشاره به ورود این اداره کل به رفع نقطه حادثه خیز روستای سعادت آباد به عنوان یکی از ورودی های مهم و اصلی شهر کرمان گفت: طی هشت ماه امسال روشنایی این محدوده را ارتقا دادیم و همچنین ضمن روشن سازی، آشکارسازی، بروزرسانی دوربین ها و نصب شیار لرزاننده در ورودی سعادت آباد، قراردادی را برای رفع این نقطه حادثه خیر منعقد کردیم که امیدوارم ایمنی این محدوده را بهبود ببخشد.
وی عنوان کرد: در این طرح اصل بر نجات جان مردم با اجرای طرحی با استانداردهای لازم است و در این زمینه طرحی مصوب شده که مناقصه آن برگزار و کار اجرایی آن اکنون شروع شده و در حال تجهیز کارگاه هستیم.
عبدالهی با بیان اینکه خط قرمز ما نجات جان مردم است تاکید کرد: کار در استان کرمان با همدلی و همراهی تمامی ارکان پیش می رود، طرحی استاندارد برای ایمن سازی قطعه سعادت آباد مصوب شده که با اجرای آن مشکل تصادفات را دیگر در این محدوده نخواهیم داشت؛ این پروژه به طول چهار کیلومتر ۲ ساله اجرا می شود.
آغاز فعالیت راهداری زمستانی با ۱۷۳ گروه
وی در ادامه با اشاره به آغاز فعالیت های راهداری زمستانی در استان کرمان گفت: ۱۷۳ گروه راهداری با آمادگی لازم در زمان برف و بارندگی برای کمک به هموطنان و ارتقای ایمنی در جاده ها حضور دارند.
این مسئول یادآور شد: حوزه حمل و نقل طی هشت ماه نخست سال جاری نیز ۲۸ میلیون تن کالا را در جاده های کشور جابه جا کرده که ۹ میلیون و ۲۰۰ هزار تن توسط ناوگان جاده ای در معابر استان جابه جا شدند و خدمات رسانی به هموطنان با ۲۱ هزار راننده حوزه کالا و پنج هزار و ۷۰۰ راننده حوزه مسافر فعال در استان ادامه دارد.
تلفات دانش آموزش مدارس حاشیه راه به صفر رسید
عبدالهی بیان کرد: طرح آموزش در مدارس حاشیه راه ها آمار تلفات دانش آموزی را طی سال های گذشته به صفر رسانده و در این طرح با هدف ارتقای ایمنی، آموزش های پنج گانه رایگان به موتورسواران، وانت بارها، ادوات کشاورزی، سرنشینان و عابران پیاده ارائه می شود.
وی با بیان اینکه با آموزش به کاربران جاده ای بیش از ۶۰ درصد در تلفات این وسایل نقلیه را کاهش دادیم افزود: امیدوارم با فرهنگ سازی و ارتقای فرهنگ مردمی، شاهد یک شبکه راه ایمن در معابر استان باشیم.
وی با اشاره به سه عامل موثر در تصادفات از جمله نیروی انسانی، راه و وسیله نقلیه عنوان کرد: به عنوان مهمترین عامل با آموزش و فرهنگ سازی عامل انسانی می توانیم بهترین نتایج را بگیریم.
کرمان در رتبه نخست نگهداری راه
مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده ای استان کرمان ابراز داشت: استان کرمان رتبه نخست کشور در نگهداری راه های کشور را با ایجاد ۴۰۰ کیلومتر روکش گرم، ۴۰۰ کیلومتر روکش حفاظتی و ۲۰ هزار متر درزگیر طی ۶ ماهه اول امسال کسب کرد.
وی ادامه داد: اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده استان کرمان طی ۶ ماه اول امسال ۲۱۰ میلیارد تومان قرارداد برای تامین ماشین آلات راهداری منعقد، ۸۰ کیلومتر از راه های روستایی این استان را احداث و تکمیل کردیم و سه راهدارخانه در انار، رابر و کفنوییه برای خدمات رسانی به مردم احداث شده است.
هوشمندسازی جاده ها با ۱۴۹ سامانه
عبدالهی در ادامه با بیان اینکه هوشمند سازی جاده ها با ۱۴۹ سامانه ثبت تخلف که به سامانه راداری و بروزرسانی دوربین مجهز شدند افزود: مجوز ۳۰ سامانه جدید و نوسازی ۲۰ سامانه در حال انجام است.
وی ادامه داد: ۱۱۱ سامانه ترددشمار و ۶ سامانه توزین در استان کرمان نصب شده است که امیدوارم ارتقا یابد؛ ۴۸ مجتمع خدمات رفاهی فعال و ۳۸ مجتمع در دست ساخت در شمال استان داریم زیرا گسترده ترین شبکه راه های کشور با ۱۴ هزار کیلومتر راه همسنگ می طلبد خستگی رانندگان را کنترل کنیم.
این مسئول گفت: همچنین طی ماه های قبل همایش اربعین داشتیم که ۸۰ هزار نفر از هم استانی ها از خدمات حمل و نقل مسافر ما در این روزها استفاده کردند و هیچ مشکلی برای تامین بلیت به وجود نیامد؛ بازار سیاه بلیت شکل نگرفت و علاوه بر خدمات خوب به مردم این استان، به کمک سایر استان ها نیز رفتیم.
انعقاد بزرگترین قرارداد تاریخ راهداری
وی خاطرنشان کرد: بزرگترین قرارداد تاریخ راهداری را به ارزش یکهزار و ۳۰۰ میلیارد تومان در پروژه بهسازی جاده حاجی آباد - سیرجان - شهربابک - انار و مهریز منعقد کردیم که این طرح فقط محدود به روکش آسفالت نیست بلکه لایه های زیرین جاده نیز تثبیت می شوند.
عبدالهی با بیان اینکه ۱۴ هزار کیلومتر راه همسنگ در استان می طلبد تلاش مضاعفی برای بهبود وضعیت جاده ها داشته باشیم گفت: در این زمینه اداره کل راهداری استان نیاز به جذب اعتبار دارد و ۴۰۰ میلیارد تومان اوراق مالی اسلامی را برای نخستین بار تخصیص گرفتیم که امیدوارم با جذب این اعتبارات و حمایت و پشتیبانی استان و وزارت راه و شهرسازی، بهتر بتوانیم در نگهداری راه ها کوشا باشیم.
وی در ادامه با اشاره به ساخت جاده قدرودخانه رابر، محل اتصال شمال و جنوب استان کرمان افزود: ۱۲ کیلومتر از این پروژه روکش آسفالت شده و طی ماه های آینده قراردادی برای مابقی مسیر منعقد می کنیم.
محسن کاظمی معاون راهداری اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده ای استان کرمان نیز در این نشست با اشاره به اجرای طرح راهداری زمستانی از روز یکم دی ماه سال جاری تا ۲۰ فروردین ماه سال آینده گفت: تیم های راهداری با ۳۲ تیم ثابت و ۹ تیم سیار همراه با اکیپ ماشین آلات راهداری زمستانی خدمات رسانی در زمان بارش های برف و یخبندان، باران و سیل را برعهده دارند.