بشاگرد نیاز به احداث یکهزار و ۵۰۰ کیلومتر راه روستایی دارد
مدیرکل راه و شهرسازی هرمزگان گفت: شهرستان بشاگرد یکهزار و ۶۷۷ کیلومتر راه روستایی دارد که تاکنون تنها نزدیک به ۲۰۰ کیلومتر آن احداث شده و یکهزار و ۵۰۰ کیلومتر آن نیاز به ساخت دارد.
مدیرکل راه و شهرسازی هرمزگان گفت: شهرستان بشاگرد یکهزار و ۶۷۷ کیلومتر راه روستایی دارد که تاکنون تنها نزدیک به ۲۰۰ کیلومتر آن احداث شده و یکهزار و ۵۰۰ کیلومتر آن نیاز به ساخت دارد.
به گزارش تین نیوز به نقل از ایرنا، مجید سلحشور افزود: برای احداث و تکمیل این میزان راه ارتباطی در بشاگرد نزدیک به ۱۵۰ همت اعتبار نیاز است که برای اجرای این طرح و رضایتمندی مردم، نیازمند افزایش منابع مالی در این حوزه هستیم.
«شهرستان بشاگرد با آنکه دارای یکهزار و ۶۶۷ کیلومتر راه روستایی است اما در آن سال ها پس از انقلاب بیش از یکهزار و ۴۸۷ کیلومتر راه های آن خاکی، شنی و سخت گذر (صعب العبور) بود.»
وی با اشاره به راه های روستایی در حال احداث بشاگرد بیان کرد: یکی از طرح های مهم حوزه راه در بشاگرد، محور میناب - بشاگرد موسوم به «محور ۱۴ روستا» به طول ۴۷ کیلومتر است که در چهار قطعه طراحی شده است.
مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده ای هرمزگان در خصوص اجرای محور ۱۴ روستا در بشاگرد اظهار کرد: راه ارتباطی «پاهتک -وائن - درگوئن - اسفند - دهیج و کرت زنی» موسوم به محور ۱۴ روستا، با عنوان محور میناب - بشاگرد شناخته می شود که در چهار قطعه در حال احداث و تکمیل است.
عباس شرفی ادامه داد: قطعه اول آن به طول ۱۰ کیلومتر در حال بهره برداری و زیرسازی، قطعه دوم آن به طول هفت کیلومتر تکمیل و پنج کیلومتر آن تا پایان سالجاری آسفالت خواهد شد و قطعه سوم و چهارم این محور نیز هر یک به طول ۱۵ کیلومتر بوده که در مرحله خاکبرداری است.
وی ابراز کرد: با تکمیل این محور ۱۴ روستا در طول مسیر با ۶۰۳ خانوار ساکن و ۲ هزار و ۱۱۹ نفر جمعیت، از راه آسفالته مناسب برای تردد ایمن و تسهیل دسترسی به مراکز آموزشی، درمانی و اقتصادی برخوردار خواهند شد.
مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده ای هرمزگان اظهار کرد: این جاده همچنین مسیر ارتباطی حوزه شمال و شرق شهرستان بشاگرد به شهرستان میناب و مرکز استان را بیش از ۶۰ کیلومتر کاهش می دهد، علاوه بر این، این محور بخشی از مسیر پسکرانه منطقه مکران و تاثیر بسزایی در محرومیت زدایی از منطقه خواهد شد.
شرفی با اشاره به محور پشتکوه - گافر در بشاگرد نیز یادآور شد: از مجموع ۱۲۸ کیلومتر پروژه محور پشتکوه -گافر در بشاگرد، عملیات آسفالت در ۵۰ کیلومتر آن در قالب قطعات اول، دوم و بخشی از قطعه سوم اجرا شده و باقی مانده قطعه سوم به طول حدود ۴۳ کیلومتر در حال اجرا است.
وی یادآور شد: قطعه چهارم به طول ۳۵ کیلومتر در مرحله اجرای زیرسازی است که طبق برنامه ریزی انجام شده حداقل ۱۰ کیلومتر دیگر از این مسیر آسفالت و تا پایان سال ۱۴۰۴ به بهره برداری خواهد رسید.
این مسوول ادامه داد: مسیر دسترسی شهرستان بشاگرد به بخش هشتبندی شهرستان میناب نیز از دیگر طرح های محور بشاگرد به طول ۵۷ کیلومتر است که امکان دسترسی روستاهای حوره شمال شرقی بشاگرد را به توکهور و هشتبندی حدود ۱۰۰ کیلومتر کاهش می دهد که احداث آن در مرحله بررسی و ارریابی است.
شهرستان بشاگرد با جمعیت بیش از ۵۰ هزار نفر به مرکزیت شهر سردشت در فاصله ۳۰۰ کیلومتری شمال شرق بندرعباس مرکز استان هرمزگان واقع شده که با وجود تغییر وضعیت آن از نظر تقسیمات کشوری در سال ۸۷ از بخش به شهرستان و با داشتن سه بخش، ۲ شهر، ۶ دهستان و ۲۰۲ روستا همچنان یکی از محروم ترین مناطق این استان است.
بشاگرد در ۱۵۰ کیلومتری جاسک و ۳۰۰ کیلومتری شرق بندرعباس، نماد محرومیت در کشور شناخته می شده و یکی از مناطق دورافتاده و کم برخوردار است؛ بشاگرد در آن زمان (دهه ۸۰) دارای ۴۰ هزار نفر جمعیت بوده که بیشتر افراد آن تحت پوشش کمیته امداد قرار داشتند.
شهرستان بشاگرد بینِ استان های هرمزگان و کرمان و سیستان و بلوچستان محصور بوده و با مساحت ۹ هزار و ۲۰۰ کیلومتر مربع و در فاصله ۲۶۰ کیلومتری مرکز استان قرار دارد و شامل ۲ شهر (گوهران و سردشت) و سه بخش (مرکزی- گوهران –گافر و پارمون) است.
استان هرمزگان دارای ۱۲ هزار و ۸۳۸ کیلومتر راه است که شامل ۳۴ کیلومتر آزاد راه، ۷۷۷ کیلومتر بزرگراه، ۶۲۳ کیلومتر راه اصلی، سه هزار و ۲۰۲ کیلومتر راه شریانی و فرعی و ۹ هزار و ۹۳۸ کیلومتر راه روستایی است.