بازدید سایت : ۱۳۰۲۴۰

گذرنامه های قدرتمند جهان در سال ۲۰۲۵ معرفی شدند

گذرنامه های قدرتمند جهان برای سال ۲۰۲۵ اعلام شده اند، ایالات متحده و بریتانیا در مقایسه با سال گذشته در فهرست نزول کرده اند.

گذرنامه های قدرتمند جهان در سال ۲۰۲۵ معرفی شدند
تین نیوز |

امسال، سنگاپور دارای قدرتمندترین گذرنامه در جهان است و شهروندان این کشور می توانند به ۱۹۵ مقصد از مجموع ۲۲۷ مقصد جهانی بدون ویزا سفر کنند.

به گزارش تین نیوز به نقل از انتخاب، گذرنامه های قدرتمند جهان برای سال ۲۰۲۵ اعلام شده اند، ایالات متحده و بریتانیا در مقایسه با سال گذشته در فهرست نزول کرده اند.

گذرنامه بریتانیا در طی یک سال گذشته از رتبه چهارم به پنجم سقوط کرده است، در حالی که این کشور در سال ۲۰۱۵ در صدر فهرست قرار داشت. شهروندان بریتانیا به همراه شهروندان بلژیک، نیوزیلند، سوئیس و پرتغال می توانند به ۱۹۰ کشور بدون نیاز به ویزا وارد شوند.

ایالات متحده نیز در این رتبه بندی سقوط کرده است، از رتبه هفتم به نهم، با دسترسی به ۱۸۶ کشور بدون ویزا، اما هنوز فاصله زیادی با رتبه بندی سال ۲۰۱۴ دارد، زمانی که این کشور به همراه بریتانیا در صدر قرار داشت.

در فهرست کشورهای بازنده این شاخص، کانادا نیز قرار دارد که طی یک دهه اخیر از رتبه چهارم به رتبه هفتم نزول کرده است. استرالیا در جایگاه ششم باقی مانده است و به ۱۸۹ کشور بدون ویزا دسترسی دارد.

این فهرست توسط شاخص Henley Passport منتشر شده است که بر اساس داده های انحصاری از انجمن بین المللی حمل و نقل هوایی (IATA) است. این شاخص بررسی می کند که دارندگان گذرنامه ها به چند کشور می توانند بدون نیاز به ویزا وارد شوند.

مطالعه جدید نشان می دهد که ژاپن دومین گذرنامه قدرتمند جهان را دارد و شهروندان این کشور به ۱۹۳ کشور بدون ویزا سفر می کنند. جمعیت کشورهای فنلاند، فرانسه، آلمان، ایتالیا، اسپانیا و کره جنوبی (همه در جایگاه سوم مشترک) به ۱۹۲ کشور بدون ویزا دسترسی دارند. چهار کشور فرانسه، آلمان، ایتالیا و اسپانیا نسبت به سال گذشته دو رتبه نزول کرده اند.

گروهی از هفت کشور اتحادیه اروپا، که همگی به ۱۹۱ مقصد بدون ویزا دسترسی دارند - اتریش، دانمارک، ایرلند، لوکزامبورگ، هلند، نروژ و سوئد - در جایگاه چهارم قرار دارند.

باقی رتبه های ده تای برتر عمدتاً توسط کشورهای اتحادیه اروپا پر شده است، به جز استرالیا، کانادا، ایالات متحده و امارات متحده عربی. امارات یکی از بزرگترین صعودکنندگان در دهه اخیر بوده است و از سال ۲۰۱۵ به ۷۲ مقصد جدید دسترسی یافته است. این کشور اکنون در جایگاه دهم با دسترسی به ۱۸۵ مقصد بدون ویزا قرار دارد.

افغانستان همچنان در انتهای این فهرست قرار دارد و امتیاز دسترسی بدون ویزای آن تنها ۲۶ است (که از ۲۸ سال گذشته کاهش یافته). این نشان دهنده بزرگ ترین شکاف در تاریخ ۱۹ ساله این شاخص است. شهروندان سنگاپور می توانند به ۱۶۹ مقصد بیشتر از دارندگان گذرنامه افغانستان بدون ویزا سفر کنند.

کریستین کلاین، رئیس هیئت مدیره Henley & Partners، اظهار داشت: «مفهوم تابعیت و لاتاری زادگاهی به بازنگری اساسی نیاز دارد زیرا تغییرات اقلیمی باعث افزایش دما، بلایای طبیعی و جابجایی جوامع می شود. همزمان، بی ثباتی های سیاسی و درگیری های مسلحانه در مناطق مختلف باعث می شود بسیاری از مردم خانه های خود را ترک کرده و به دنبال امنیت و پناهگاه بگردند.»

پس از افغانستان، کشورهای سوریه (۲۷)، عراق (۳۱)، یمن (۳۳)، پاکستان (۳۳) و سومالی (۳۵) قرار دارند که در مجموع شش ضعیف ترین گذرنامه های جهان را تشکیل می دهند.

اراضی فلسطین با امتیاز دسترسی بدون ویزا ۴۰، اندکی بالاتر از این کشورها قرار دارد و در جایگاه مشترک صدم با لیبی و بنگلادش است.

در مقابل، چین یکی از بزرگترین صعودکنندگان است که از جایگاه ۹۴ در سال ۲۰۱۵ به جایگاه ۶۰ در سال ۲۰۲۵ صعود کرده است. امتیاز دسترسی بدون ویزای چین ۴۰ مقصد افزایش یافته است.

شاخص Henley Passport شامل ۱۹۹ گذرنامه است و اطلاعات جامع و قابل اعتماد در مورد دسترسی جهانی و تحرک به کاربران ارائه می دهد. با داده های تاریخی که طی ۱۹ سال جمع آوری شده و تحلیل های روزآمد از تغییرات قدرت گذرنامه ها، این شاخص منبعی ارزشمند برای شهروندان جهانی و ابزار مرجع استاندارد برای سیاست های دولتی در این زمینه است.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید
ارسال نظر
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.
  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.
  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.