بازدید سایت : ۷۵۶۹۲

چگونگی تخلف مالی بزرگ در یک شرکت هواپیمایی/خرید موتور با ۲ برابر قیمت از شرکتی کاغذی

در روزهای اخیر خبر پرونده تخلف بزرگ مالی یک شرکت هواپیمایی که با بحران های مالی جدی مواجه است، توجه فعالان صنعت هوانوردی را به خود جلب کرده است.

چگونگی تخلف مالی بزرگ در یک شرکت هواپیمایی/خرید موتور با ۲ برابر قیمت از شرکتی کاغذی
تین نیوز |

در روزهای اخیر خبر پرونده تخلف بزرگ مالی یک شرکت هواپیمایی که با بحران های مالی جدی مواجه است، توجه فعالان صنعت هوانوردی را به خود جلب کرده است.

به گزارش تین نیوز به نقل از تابناک، طبق اطلاعات جدید، خرید چندین موتور هواپیما از یک شرکت صوری با قیمتی حدود ۲ برابر ارزش واقعی توسط تعدادی از مدیران این شرکت هواپیمایی و کارگزاری فروش چارتری بلیت های پروازی آن، سوالات و ابهامات زیادی را در مورد مدیریت و نظارت بر این شرکت به وجود آورده است.

اخبار حاکی از آن است که مدیرعامل و معاون بازرگانی یک شرکت هواپیمایی با حمایت یکی از اعضای هیئت مدیره مجموعه بالادستی خود، بدون انجام تشریفات قانونی و بررسی های معمول، برای خرید موتور های هواپیما از یک شرکت کاغذی، بدون دریافت هیچ گونه ضمانت نامه ای برای خرید اقلام موردنظر، اقدام کرده اند؛ آن هم در شرایطی که این شرکت هواپیمایی با بحران های مالی جدی مواجه است. این درحالی است که این شرکت  هواپیمایی در پاسخ  به نقد وارد شده پیرامون خرید این موتور ها از یک شرکت بی شناسنامه صوری مطرح کرده است که تمام خرید های مرتبط با موتور هواپیما، قطعات و... در این شرکت هواپیمایی، پس از انجام کارشناسی های لازم، به تایید مراجع ذی صلاح رسیده و بر اساس قوانین و مقررات انجام شده است، اما به نظر می رسد این پاسخ از اقناع کنندگی کافی برخوردار نیست.

بلیت چارتری در دست نزدیکان آقای مدیرعامل!

همچنین، از دیگر بررسی های شبه انگیز، فروش چارتری بلیت های پروازی این شرکت هواپیمایی است که به یک شرکت از شرکت های زیرمجموعه یک هلدینگ ها واگذار شده است.

این شرکت نیز ظاهراً این کارگزاری فروش را به فرزند مدیرعامل همان شرکت هواپیمایی یاد شده، منتقل کرده است. در مقابل این شرکت در پاسخ به شبهه مطرح شده پاسخ داده است که این اقدام بر اساس آیین نامه معاملات صندوق بازنشستگی کشوری با رعایت تمام شرایط قانونی و ضرورت رعایت اصل هم افزایی انجام شده و هیچگونه تخلفی در این زمینه رقم نخورده است.

از نهادهای نظارتی خبری نیست؟

حال طبق اطلاعات به دست آمده، مدیرعامل هلدینگ واسطه گر اقدام به برکناری تعدادی از افراد دخیل در پرونده کرده و پرونده را جهت پیگیری قضائی به دستگاه های نظارتی ارسال کرده است که یکی از افراد دخیل در این تخلف، ازاعضای هیئت مدیره یکی از صندوق های بازنشستگی کشور که ارتباطی دیرینه نیز با سرپرست جدید این صندوق، دارد.

گمانه زنی هایی پیرامون نقش موثر این فرد و برخی دیگر از مسئولان در برکناری مدیرعامل هلدینگ واسطه گر در روز های آینده از سمت خود، با هدف ایجاد انحراف در مسیر رسیدگی به این پرونده، مطرح شده است.

به نظر می رسد در راستای رسیدگی و شفافیت بیشتر لازم است که هر چه سریع تر دستگاه های نظارتی با ورود به جزئیات پرونده و البته تبعات آن، تمامی افراد دخیل در این تخلف را عزل کنند تا جلوی هرگونه سوءاستفاده بیشتر گرفته شود.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید
ارسال نظر
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.
  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.
  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.