بازدید سایت : ۶۱۳۶۷

بزرگراه‌ های تبریز روی ریل پیشرفت

وند احداث بزرگراه ها، پل ها و تقاطع های غیرهمسطح طی سال های اخیر در کلان شهر تبریز رشد قابل توجهی داشته است، با این وجود این سوال مطرح می شود که این طرح ها تا چه اندازه موثر بوده و به کاهش ترافیک شهر کمک کرده است.

بزرگراه‌ های تبریز روی ریل پیشرفت
تین نیوز |

 

وند احداث بزرگراه ها، پل ها و تقاطع های غیرهمسطح طی سال های اخیر در کلان شهر تبریز رشد قابل توجهی داشته است، با این وجود این سوال مطرح می شود که این طرح ها تا چه اندازه موثر بوده و به کاهش ترافیک شهر کمک کرده است.

به گزارش تین نیوز به نقل از ایمنا، پل ها و تقاطع های غیرهمسطح به عنوان یکی از زیرساخت های اصلی حمل ونقل درون شهری همواره مورد توجه متولیان امر قرار گرفته و به منظور مدیریت ترافیک شهری مطرح شده است.

استفاده از این روش در شهر تبریز از دهه هفتاد آغاز شده است؛ تقاطع غیرهمسطح شهید فلاحی تبریز (پل ارتش) واقع در چهارراهی انتهای خیابان ارتش تبریز یکی از چند تقاطع غیرهمسطحی است که در تبریز احداث شده است تا از مشکلات شهری همچون ترافیک و تصادفات بکاهد.

نزدیک به ۱۹ تقاطع غیرهمسطح در کمربندی آزادی احداث شده است، این پل دارای ۵۵۰ متر، طول و عرض ۱۶ متر است که هزینه صرف شده برای اجرای آن حدود ۵۰ میلیارد تومان بوده است.

سال کلنگ زنی این پل به شورای پنجم و سال ۱۳۹۸ بازمی گردد و این تقاطع غیرهمسطح با پیگیری های یعقوب هوشیار شهردار تبریز سال ۱۴۰۱ مورد بهره برداری قرار گرفت.

 

در دهنه خروجی این پل به سمت زیرگذر طالقانی، همچنان شاهد تصادفات هستیم

مهدی مؤمنی یکی از صاحبان کسب وکار در محدوده این تقاطع، می گوید: تا قبل از ساخت این پل، همواره شاهد ترافیک شدیدی در این محدوده بودیم، اما با ساخت آن قدری از حجم تصادفات و ترافیک شهری کاسته شده است.

وی می افزاید: البته با احداث ساختمان پزشکان روبه روی این پل و افتتاح آن در آینده بار ترافیک این محدوده افزایش پیدا می کند، به نحوی که حجم ترافیکی که امروز شاهد آن هستیم بسیار شدید خواهد بود.

محمد سعیدی یکی از رانندگان تاکسی که از این پل در طی روز برای رفت وآمد استفاده می کند نیز عنوان می کند: با ساخت این پل از ترافیک کاسته شده است، اما به دلیل کم عرض بودن دهنه خروجی پل به سمت زیرگذر طالقانی، همچنان تصادفاتی در این محدوده اتفاق می افتد.

روان بودن عبور و مرور به دلیل نواقص ادامه مسیر محقق نشده است

روح الله رشیدی، رئیس کمیسیون عمران، حمل ونقل و ترافیک شورای شهر تبریز با اشاره به تکمیل نشدن پروژه های ناتمام در سطح شهر تبریز عنوان می کند: یکی از چالش های مهم شورا در آغاز دوره ششم در سال ۱۴۰۰، تکمیل پروژه هایی بود که در گذشته کلنگ زنی شده اما به اتمام نرسیده بود.

وی با اشاره به واگذاری نیمی از پروژه به سازمان عمران شهرداری تبریز برای اجرا می افزاید: با توجه به اینکه سال ۱۳۹۸ کلنگ زنی انجام شد و طول مدت قرارداد هشت ماه بود، میزان پیشرفت تا سال ۱۴۰۰ ناچیز بود.

رئیس کمیسیون عمران، حمل ونقل و ترافیک شورای شهر تبریز دلیل تأخیر اتمام پروژه را کمبود اطلاعات دستگاه خدمات رسانی می داند و تصریح می کند: در مورد اطلاعاتی همچون کروکی ها، ایراداتی وجود داشت زیرا با حفاری زمین، تأسیسات زیرزمینی پیچیده از جمله لوله گاز، آب و فاضلاب نمایان می شد.

رشیدی می گوید: بر اثر ناتوانی پیمانکار، کارها به طور کامل انجام نشد که در نهایت پیمانکار خلع ید شد؛ سال ۱۴۰۱ شهرداری تبریز، مجبور به واگذاری به سازمان عمران شد تا پروژه هرچه سریع تر به اتمام برسد.

وی درباره عمل شهرداری به تمام تعهدات خود قبل از افتتاح، اظهار می کند: برخلاف پل های رسالت دیزل آباد که بعد از افتتاح، زیر پل و اصلاحات هندسی ناقص مانده بود، هنگام افتتاح پل ارتش نواقصی در اطراف پل ارتش وجود نداشت.

رئیس کمیسیون عمران، حمل ونقل و ترافیک شورای شهر تبریز در مورد پیش بینی هایی که درباره کاهش ترافیک شهری و کاهش تصادفات احتمالی در نظر بود، عنوان می کند: بعضی اصلاحات انجام و بعضی دسترسی ها در زیر پل تسهیل شده است، اما انتظاری که از روان بودن عبور و مرور روی پل داشتیم، به دلیل نواقص ادامه مسیر محقق نشده است و همچنان شاهد ترافیک به ویژه به سمت زیرگذر طالقانی از روی پل ارتش هستیم.

سامان احمدزاده، معاون فنی و عمرانی شهرداری تبریز نیز با اشاره به راه اندازی سامانه BMS به منظور پایش سلامت سازه ای ابنیه های فنی به خبرنگار ایمنا خاطرنشان می گوید: با توجه به اینکه مدیریت شهری، تعمیر و مقاوم سازی پل ها را مدنظر دارد این سامانه موقعیت، اطلاعات عمومی، نوع مصالح پل، مشخصات فنی، ویژگی های هندسی و دیگر مشخصات مهم پل های سطح شهر را به عنوان شناسنامه پل در خود دارد.

وی ادامه می دهد: پس از تهیه شناسنامه فنی بازرسی های عمومی و فنی انجام و به پل نمره سلامت داده می شود؛ سپس بر اساس نمره اولویت بندی و عملیات مقاوم سازی اجرایی می شود.

یعقوب هوشیار، شهردار تبریز نیز دراین باره می گوید: این طرح یکی از پروژه های شهرداری تبریز بود که پیشرفتی در آن حاصل نمی شد، با این وجود تقریباً طی پنج ماه کامل و به دست شهروندان تبریز افتتاح شد.

تقاطع غیرهمسطح شهید فلاحی (ارتش) تبریز به منظور کاستن از بار ترافیک شهر احداث شد، اما بررسی ها نشان می دهد معضل ترافیک همچون سایه ای بر سر پل شهید فلاحی، همچنان به قوت خود باقی است.

به نظر می رسد نیاز است تا طرح های خُردمقیاس در سطح شهر با توجه به طرح های جامع حمل ونقلی در سطح شهر انجام شود تا معضل ترافیک به صورت ریشه ای حل و از نقطه ای به نقطه دیگر منتقل نشود.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید
ارسال نظر
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.
  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.
  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.

  • شهاب پاسخ

    این آقا (رشیدی)اصلا از عمران سر در میاره

  • محمد خدایی پاسخ

    سلام عرض ادب .می خواستم بگم شهرداری تبریز طی این دو سال خوب به اوضاع شهر میرسه دمش گرم واقعآ جای تشکر دارد دست تک تک زحمت کشان محترم شهرداری را می بوسیم مرسی.