بازدید سایت : ۶۳۹۷۴

رعایت حقوق مسافر در پرواز ها به فراموشی سپرده شده است؟

افزایش تاخیرها و همچنین فرود های اضطراری پرواز ها در چند ماه گذشته باعث شده مسافران از حقوق مسافری خود در پرواز ها بیشتر آگاهی پیدا کنند.

رعایت حقوق مسافر در پرواز ها به فراموشی سپرده شده است؟
تین نیوز |

 

افزایش تاخیرها و همچنین فرود های اضطراری پرواز ها در چند ماه گذشته باعث شده مسافران از حقوق مسافری خود در پرواز ها بیشتر آگاهی پیدا کنند.

به گزارش تین نیوز به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان، چند وقتی است که شاهد افزایش میزان تاخیرات در پروازهای مختلف هستیم که همین امر زمینه ساز اعتراضات بسیاری از مسافران بخش هوایی شده است. این درحالیست که طبق قانون حقوق مسافر باید در پروازهای که بیش از ۴ساعت تاخیر داشته باشد شرکت های هواپیمایی پاسخگوی مسافران و بازگرداندن بخشی از مبلغ بلیت و یا در نظر گرفتن پرواز جایگزین باشد.

اما در طی هفته های گذشته شاهد آن هستیم که متاسفانه حقوق مسافر در پروازهای با ایرلاین های داخلی رعایت نشده و سه پرواز ایران ایرتور، کاسپین و کیش ایر با فرودهای اضطراری و تاخیرات چندین ساعته باعث ایجاد مشکلات بسیار زیادی برای مسافران شده و از سوی دیگر بسیاری از مسافران به دلیل پاسخگو نبودن نمایندگان شرکت های هواپیمایی با ناراحتی بسیار زیادی همراه بودند. همین امر باعث شد که مدیرکل بازرسی وزارت راه وشهرسازی ورود کند.

ورود سازمان بازرسی وزارت راه وشهرسازی به فرود اضطراری پروازها

در همین رابطه حسین مذنب رئیس مرکز بازرسی وزارت راه وشهرسازی در فضای مجازی در خصوص تاخیرات این پروازها و مشکلات ایجاد شده گفت: بر اساس پیگیری های صورت گرفته شرکت های هواپیمایی  کاسپین،  ایران ایرتور، کیش ایرمطابق موارد قانونی شیوه نامه ۱۹۴۰ حقوق مسافر سازمان هواپیمایی کشوری عمل کرده اند. 

وی ادامه داد: اطلاعات تکمیلی درباره پرواز کیش تهران حاکی از آن است که باتوجه به نقص فنی هواپیما و فرود در اصفهان رئیس ایستگاه شرکت هواپیمایی کیش ایر با حضور در میان مسافران و اعلام بازگشت هزینه کامل بلیت همه مسافران، دو راه را برای ادامه سفر پیشنهاد داده است.

او تاکید کرد: راه حل اول انتظار برای ورود هواپیمای جایگزین با توجه به نیمه شب بودن رخداد و تعطیلی شبانه، با توجه به آنکه مهرآباد با چند ساعت تاخیر انجام میشود و بعد تهیه تاکسی فرودگاه برای انتقال مسافرین به تهران  بوده است ،از ۱۵۰ نفر مسافر پرواز ۱۳۰ نفر با تاکسی فرودگاه به تهران انتقال یافته و ۲۰ نفر منتظر پرواز جایگزین میمانند. صبح روز بعد و پس از پذیرایی صبحانه این ۲۰ مسافر با پرواز اختصاصی جایگزین، به تهران منتقل میشوند.

مسافران پروازهای دارای تاخیر اعتراضات خود را در سازمان هواپیمایی ثبت کنند

همچنین در همین زمینه صدیق نیا مدیرکل نظارت بر فعالیت فرودگاه ، شرکت های هواپیمایی و موسسات هوانوردی سازمان هواپیمایی کشوری در خصوص مشکلات ایجاد شده برای مسافران این پروازها گفت: پس اعتراض مسافران ایران ایر تور و کیش ایر و کاسپین به پاسخگو نبودن این شرکت ها در پی فرود اضطراری در محلی به جز مقصد سازمان هواپیمایی کشوری به این موضوع ورود کرده و زیان مسافران به طور قطع طبق قانون حقوق مسافری جبران می شود. نقص فنی علت بروز برای دو پرواز کیش و کاسپین و مسافران شکایت را ثبت کنند.

صدیق نیا اظهار کرد : پرواز کاسپین در مسیر ایروان به فرودگاه امام خمینی به علت نقص فنی در فرودگاه تبریز به زمین می نشیند و پس از ایمن شدن شرایط پروازی بدون آنکه مسافران پیاده شوند دوباره پرواز انجام می شود.

 مدیر کل سازمان هواپیمایی تاکید کرد: پرواز کیش _ تهران کیش ایر با توجه به بروز نقص فنی مجبور به فرود اضطراری در اصفهان می شود که زمینه ساز تاخیر بیش از ۴ساعت است مسافران با توجه به شیوه نامه حقوق مسافر در صورت انجام شکایت رسیدگی و جبران خسارت می شود . 

طبق قانون حقوق مسافر چنانچه تأخیر تا دوساعت به طول بینجامد، شرکت های هواپیمایی موظفند از مسافران پذیرائی نوع اوّل انجام دهند. ارائه این پذیرائی مشروط به وجود زمان کافی جهت پذیرایی و عدم افزایش تأخیر بیشتر است. درصورتی که تأخیر بیش از ۲ ساعت و تا ۴ ساعت طول بکشد، شرکت های هواپیمایی موظف به انجام پذیرائی مناسب حداقل نوع اول با توجه به امکانات فرودگاهی، فراهم کردن امکان برقراری ارتباط تلفنی جهت اطلاع رسانی، تغییر پرواز در صورت درخواست مسافر و امکان انجام آن، انجام اقدامات لازم جهت اعزام با سایر شرکت های هواپیمائی در صورت درخواست مسافر(در صورت وجود پرواز در همان مسیر ویا انتقال به مقصد نهائی ازطریق مسیرهای جایگزین به جز مسیر درج شده دربلیت) و استرداد کامل وجه بلیت مسافر در صورت انصراف مسافر از ادامه پرواز هستند.

 چنانچه تاخیر بیش از ۴ ساعت باشد، در این صورت شرکت حمل کننده موظف است، علاوه بر رعایت مواردی که در بالا عنوان شد، نسبت به جبران خسارت به میزانی که از قبل تعیین شده است بپردازد. در مورد پروازهایی که به دلیل شرایط جوی و یا اضطراری فرودگاه مبداء، مقصد و مسیردچار تأخیر یا ابطال بیش از دو ساعت می شود، شرکت های هواپیمائی با رعایت مقررات پذیرائی از نوع اوّل ،صرفاً موظف به استرداد کامل وجه به مسافرین هستند.

فرسودگی ناوگان علت اصلی تاخیر پروازها است 

در همین زمینه ابوالحسنی کارشناس حمل ونقل هوایی با بیان اینکه متاسفانه در حال حاضر به دلیل کمبود ناوگان هوایی در کشور شاهد  کاهش تعداد پروازها و همچنین تاخیرات چندین ساعته در این حوزه هستیم. گفت: در حال حاضر باید تمامی شرکت های هواپیمایی را ملزم به اجرای قانون حقوق مسافر کنیم و از سوی دیگر مسافران بخش هوایی هم از تمامی حق و حقوق خود در بخش هوایی و در حوزه تاخیرات آگاهی کامل داشته باشند چراکه اگر مسافری از حقوق خود در بخش تاخیرات باخبر نباشد در صورت تاخیر نمی داند که به کجا مراجعه کند. 

براساس این گزارش رعایت حقوق مسافری در شرایط کنونی پروازی کشور می تواند زمینه ساز افزایش انگیزه بیشتر مسافران و همچنین بهبود وضعیت صنعت هوایی شود .

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید
ارسال نظر
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.
  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.
  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.