بازدید سایت : ۶۸۲۳۲

نقش ترکیه در کم بارشی های ایران چیست؟

​در حالی مطابق آمار و اطلاعات سازمان هواشناسی بارش ها در کشور ۴۵.۸ درصد کاهش یافته که رئیس سازمان هواشناسی توضیحاتی را درباره تاثیرگذاری ترکیه در کم بارشی ایران ارائه کرد.

نقش ترکیه در کم بارشی های ایران چیست؟
تین نیوز |

​در حالی مطابق آمار و اطلاعات سازمان هواشناسی بارش ها در کشور ۴۵.۸ درصد کاهش یافته که رئیس سازمان هواشناسی توضیحاتی را درباره تاثیرگذاری ترکیه در کم بارشی ایران ارائه کرد.

به گزارش تین نیوز به نقل از تسنیم، سحر تاجبخش مسلمان  در خصوص این که سال گذشته عنوان شد مقصر کم بارشی ها در ایران، ارتفاعات ترکیه است ، اظهار کرد:  این ادعا اساساً نادرست بوده و چندین عامل در رخداد بارش ها موثر است.

وی ادامه داد: برای اینکه بارش در جایی اتفاق بیفتد، باید عواملی وجود داشته باشد که باعث صعود و متراکم شدن هوا شود؛ وقتی هوا متراکم می شود به صورت برف یا باران ریزش پیدا می کند.

وی افزود: این عوامل می تواند سیستم های جوی باشند، مانند سیستمی که در حال حاضر در منطقه ما فعال است، یا می تواند عوامل توپوگرافی باشد. مرز بین ایران و ترکیه بخش هایی از رشته کوه آناتولی را در بر می گیرد و همین عامل باعث می شود که بارش در بخش های جنوبی بیشتر از بخش های شرقی باشد.

رئیس سازمان هواشناسی بیان کرد: از طرف دیگر، ارتفاع مناطق در سمت ایران، در بخش های شرقی آناتولی، پایین تر از ارتفاع در سمت غربی است و همین امر باعث می شود که بارش در مناطق مرتفع تر معمولاً بیشتر باشد.

تاجبخش در این باره به مثالی اشاره کرد و گفت: به عنوان نمونه، ارتفاع دریاچه وان و دریاچه ارومیه با هم قابل مقایسه نیستند. همچنین دریاچه سوان در ارمنستان هم از ارتفاع بیشتری برخوردار است. بنابراین آن مناطق بارش های بیشتری نسبت به ایران دارند.

وی اضافه کرد: به طور متوسط، بارش ایران حدود 200 تا 250 میلی متر است، در حالی که در ترکیه این مقدار 500 تا 600 میلی متر است که بخش زیادی از این تفاوت مربوط به توپوگرافی ترکیه است.

وی تاکید کرد: سیستم های جوی معمولاً از غرب به شرق حرکت می کنند و وقتی به رشته کوه های آناتولی برخورد می کنند، جریان هوا صعود کرده و متراکم شده و همین باعث بارش در سمت کوه می شود. در واقع، همیشه همین طور بوده است و رشته کوه آناتولی به عنوان یک عامل مهم برای بارش شناخته می شود.

وی ادامه داد: اما این بدین معنا نیست که بارش در سمت ما همیشه کم بوده است. ما تصاویری از سال های گذشته از جمله 2003 میلادی داریم که شرایط مشابهی با سال گذشته را در آن زمان تجربه کرده ایم.

به گزارش تسنیم،بر اساس داده ها و جدول اطلاعات پهنه ای بارش سازمان هواشناسی، از ابتدای سال آبی جاری تا 5 دی ماه 1403، بارش ها در 30 استان کشور نسبت به دوره بلندمدت کاهش یافته است.

بارش ها در کشور نسبت به دوره بلندمدت 45.8 درصد کاهش پیدا کرده است. در دوره بلندمدت، 63.2 میلی متر بارش در کشور ثبت شده که در بازه زمانی اشاره شده به 34.3 میلی متر کاهش یافته است.

بیشترین کاهش بارش ها با 93.5 درصد مربوط به استان سیستان و بلوچستان است. استان هرمزگان با کاهش 84.4 درصد در رتبه دوم کم بارش ترین استان کشور قرار دارد.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید
ارسال نظر
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.
  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.
  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.

  • ناشناس پاسخ

    آدم سراغ دارم برای کشیدن یه نخ سیگار ماشین اندازه کامیونش رو استارت میزنه کل شهرروبی جهت میگرده به آلودگی‌ها اضافی میکنه اونوقت دوقدمی خونش پارک به اون قشنگی وجود داره دوقدم پیاده روری نمیکنه که کلی برای سلامتی خودش ونفع جمعی مردم خوبه، واقعا چه تعداد آدم این جوری تومملکت ما زندگی میکنن که کارشون ضرر زیان رسوندن به خودشون ومردمه؟