بازدید سایت : ۴۳۷۸۴

مطالبات راهسازان در قالب بسته‌ ای جامع تدوین می‌ شود/هدف گذاری تکمیل ۶۶۰ کیلومتر آزادراه تا پایان دولت چهاردهم

نشست هم اندیشی با جمعی از اعضای هیات مدیره انجمن شرکت های راه سازی و نمایندگان جامعه مهندسان مشاور ایران با حضور رئیس گروه اقتصادی دفتر مقام معظم رهبری و معاون وزیر راه و شهرسازی به منظور بررسی چالش ها و مشکلات حوزه راه سازی و راهکارها برای رفع آن ها در وزارت راه و شهرسازی برگزار شد.

مطالبات راهسازان در قالب بسته‌ ای جامع تدوین می‌ شود/هدف گذاری تکمیل ۶۶۰ کیلومتر آزادراه تا پایان دولت چهاردهم
تین نیوز |

 نشست هم اندیشی هوشنگ بازوند معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیر عامل شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل ونقل کشور و علی آقامحمدی رئیس گروه اقتصادی دفتر مقام معظم رهبری با جمعی از اعضای هیات مدیره انجمن شرکت های راه سازی و نمایندگان جامعه مهندسان مشاور ایران به منظور بررسی چالش ها و مشکلات این حوزه و راهکارها برای رفع آن ها صبح امروز چهارشنبه ۲۶ دی ماه در وزارت راه و شهرسازی برگزار شد.

به گزارش تین نیوز به نقل از وزارت راه و شهرسازی، مدیرعامل شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل ونقل کشور در ابتدای این جلسه گفت: امروز اجماع مسئولان دولتی به منظور ایجاد مشوق و تسهیلات لازم برای سرمایه گذاری بخش خصوصی در توسعه آزادراه ها ضروری است.

بهره برداری از ۱۷۵ کیلومتر مسیر ریلی تا پایان سال

وی سپس به ارائه گزارشی از پروژه های این شرکت در حوزه ریلی و جاده ای پرداخت و با اشاره به شرح های حوزه ریلی گفت: مجموع طرح های ریلی کشور حدود ۱۵ هزار کیلومتر است که طول پروژه های ریلی در دست اجرا به ۳ هزار و ۸۱ کیلومتر می رسد.

بازوند میزان طرح های ریلی افتتاح شده در سال ۱۴۰۳ را ۳۷ کیلومتر دانست و افزود: مقرر است تا پایان سال ۱۷۵ کیلومتر مسیر ریلی به بهره برداری برسد.

معاون وزیر راه و شهرسازی خاطر نشان کرد: اتمام و بهره برداری ۱۴۹۵ کیلومتر خط ریلی تا پایان دولت در برنامه قرار دارد.

هدف گذاری تکمیل ۶۶۰ کیلومتر آزادراه تا پایان دولت چهاردهم

مدیرعامل شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل ونقل در ادامه به توضیح طرح ها و پروژه های آزادراهی پرداخت و گفت: طول مجموع پروژه های آزادراهی ۳ هزار و ۵۱ کیلومتر است که ۷۶۰ کیلومتر در دست احداث قرار دارد.

بازوند یادآور شد: در برنامه اجرایی، عملیاتی شرکت ساخت است که تا پایان سال مالی ۱۲۴ کیلومتر و تا پایان دولت حدود ۶۶۰ کیلومتر به بهره برداری برسد.

۴۸ هزار و ۷۱۰ کیلومتر پروژه بزرگراه و راه اصلی در کشور موجود است

معاون وزیر راه و شهرسازی در ادامه به طرح های در دست اجرا در حوزه بزرگراه ها و راه های اصلی کشور اشاره کرد و گفت: در حال حاضر ۴۸ هزار و ۷۱۰ کیلومتر پروژه بزرگراه و راه اصلی در کشور موجود است که طول پروژه های در دست اجرا به حدود ۶ هزار و ۳۲ کیلومتر می رسد.

وی یادآور شد: طرح های افتتاح شده این حوزه در سال ۱۴۰۳ تا کنون به ۵۲۰ کیلومتر رسیده است.

مدیرعامل شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل ونقل کشور هدف گذاری برای بهره برداری از پروژه های این حوزه تا پایان سال مالی را ۵۷۰ کیلومتر اعلام کرد و گفت: اتمام ۲۸۰۰ کیلومتر راه و بزرگراه تا پایان دولت چهاردهم در دستور کار قرار دارد.

بازوند مجموع طرح های ریلی، آزادراهی و بزرگراهی کشور را ۶۷ هزار و ۱۸۹ کیلومتر دانست و گفت: از این میزان نزدیک به ۱۰ هزار کیلومتر در دست اجراست و اتمام و بهره برداری ۴ هزار و ۹۵۵ کیلومتر از این طرح ها تا پایان دولت هدف گذاری شده است.

اجماع مسئولان دولتی برای سرمایه گذاری بخش خصوصی در توسعه آزادراه ها ضروری است

معاون وزیر راه و شهرسازی در ادامه به اهمیت نقش بخش خصوصی در توسعه زیرساخت های کشور به ویژه حوزه راه اشاره کرد و گفت: امروز اجماع مسئولان دولتی به منظور ایجاد مشوق و تسهیلات لازم برای سرمایه گذاری بخش خصوصی در توسعه آزادراه ها ضروری است.

سهم بالای بخش خصوصی در ساخت آزادراه

در ادامه این نشست اعضای هیات مدیره انجمن شرکت های راه سازی و نمایندگان جامعه مهندسان مشاور ایران یک به یک به بیان دغدغه ها، مشکلات و چالش های موجود در مسیر توسعه زیرساخت های کشور پرداختند و مطالبات خود از دولت در این حوزه را بیان کردند.

اعضای این انجمن با تأکید بر اهمیت راه سازی به عنوان زیرساخت اصلی توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی، خواستار توجه بیشتر به این بخش شدند.

از جمله مسائل مطرح شده در این نشست، پرداخت مطالبات پیمانکاران، نقش بالای بخش خصوصی در ساخت آزادراه ها، رفع مشکلات مالیاتی، اجرای دقیق بخشنامه ها و مقررات و بهره گیری از ظرفیت های موجود کشور در خصوص مهندسان و متخصصان حوزه راه بود.

مدل های تأمین هزینه های راه سازی در ایران مغفول مانده است

در این جلسه مهران قربانی، معاون راهداری سازمان راهداری و حمل ونقل جاده ای، تجاری سازی راه و مدل های تأمین هزینه های ساخت و نگهداری راه را یکی از موضوعات مهم و مغفول مانده در ایران دانست.

وی با اشاره به مسئولیت سازمان راهداری در نگهداری ۲۲۰ هزار کیلومتر انواع راه و مدیریت حمل ونقل جاده ای مسافری و باری، بر لزوم توسعه زیرساخت های جاده ای تأکید کرد.

قربانی افزود: در دهه های گذشته، توسعه آزادراه ها چندان جدی گرفته نشده است و باید با اولویت بندی کریدورهای پرسرعت، موانع توسعه این بخش را برطرف کنیم.

وی همچنین بر تکمیل شاهراه های شمالی-جنوبی و شرقی-غربی کشور تأکید کرد و گفت: اقتصاد راه، راه سازی و راهداری باید احیا شود تا کشور به توسعه متوازن دست یابد.

مطالبات راه سازان در قالب یک بسته یکپارچه تدوین شود

علی آقامحمدی، رئیس گروه اقتصادی دفتر مقام معظم رهبری و عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در این نشست پس از شنیدن اظهارات یکایک حاضرین، با تأکید بر اهمیت رویکرد جامع در پروژه های زیربنایی، اظهار کرد: نیازمند ساختاری هستیم که مجموعه مسائل اقتصادی، اجتماعی و امنیتی را در پروژه های زیربنایی در نظر بگیرد.

آقامحمدی از اعضای هیات مدیره انجمن شرکت های راه سازی و نمایندگان جامعه مهندسان مشاور ایران خواست تمامی مطالبات خود را در قالب یک بسته جامع و یکپارچه ارائه دهند و تصریح کرد: رشد ۸ درصدی اقتصاد در برنامه هفتم پیشرفت و سند چشم انداز ۲۰ ساله کشور باید محور طراحی و اجرای پروژه های زیربنایی باشد.

حضور «هوشنگ بازوند» در مدیریت شرکت ساخت یک فرصت تاریخی است

وی با اشاره سابقه همکاری های قبلی با «هوشنگ بازوند»، حضور وی در مدیریت شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل ونقل را یک فرصت تاریخی دانست و از فعالان این حوزه خواست از این موقعیت برای پیشبرد اهداف ملی بهره مند شوند.

آقامحمدی همچنین آمادگی خود را برای همکاری با وزارت راه و شهرسازی در جهت تحقق اهداف توسعه ای کشور اعلام کرد و گفت: هماهنگی و یکپارچگی میان متولیان پروژه های زیرساختی ضروری است تا منابع بهینه سازی شود و دسترسی به اهداف اقتصادی تسریع یابد.

این عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام، با تأکید بر لزوم ارائه راهکارهای اجرایی برای تحقق رشد اقتصادی، افزود: مدل های متنوعی برای تأمین سرمایه پروژه های زیرساختی وجود دارد که به شرط هماهنگی و یکپارچه سازی اهداف می توان از آنها بهره برداری کرد.

دولت چهاردهم توانایی توسعه راه ها و راه آهن را دارد 

وی همچنین بر اهمیت توسعه راه ها و راه آهن در ایران تأکید کرد و گفت: ضروری است نقشه راه مشخص شود و به پروژه های زیربنایی سرعت داده شود. من اطمینان دارم این دولت توان انجام این کارها را دارد و یقین دارم که انجام خواهد داد. من به سادگی هر حرفی را بیان نمی کنم.

آقا محمدی با اشاره به راهکارهایی مانند مولدسازی دارایی ها و بهبود زیرساخت های جاده ای، اظهار کرد: این اقدامات می توانند در پرداخت بدهی ها و پیشرفت پروژه ها مؤثر باشند.

از برنامه های وزیر راه و شهرسازی حمایت می کنیم

وی حضور فرزانه صادق در رأس وزارت راه و شهرسازی را مایه افتخار دانست و گفت: ما معتقدیم زنان می توانند در جایگاه های کلیدی عملکرد درخشانی داشته باشند. از برنامه های خانم صادق حمایت می کنیم و به توانایی های او ایمان داریم. می دانم که زنان می توانند کارهای بزرگ انجام دهند.

در پایان این جلسه، مقرر شد جمع بندی مطالبات اعضای هیات مدیره انجمن شرکت های راه سازی و نمایندگان جامعه مهندسان مشاور ایران ظرف یک هفته تهیه و صحبت های مطرح شده به طور کامل به اطلاع مقام معظم رهبری رسانده شود.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید
ارسال نظر
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.
  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.
  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.