بازدید سایت : ۴۵۷۴۲

اداره ارزانتر با واگذاری فرودگاه ها به استان ها

جابه جایی دارایی ها در دولت بسیار سخت است، البته واگذاری فرودگاه های کم بازده و زیان ده فقط مشکل ما نیست و در سایر کشورهای دیگر هم وجود دارد که الگوهای مناسب و موفقی نیز در این زمینه ارائه شده است.

اداره ارزانتر با واگذاری فرودگاه ها به استان ها
تین نیوز |

معاون هوانوردی و امور بین الملل سازمان هواپیمایی کشوری گفت: اگر اداره فرودگاه ها را به دولت های محلی واگذار کنیم متناسب با تقاضای موجود و برنامه های توسعه ای منطقه با دست های بازتر و چابکی بیشتر، منابع کشور را به شکل مناسب تری برای توسعه فرودگاه به کار می گیرند و با شناسایی بخش خصوصی توانمند محلی و واگذاری بهره برداری فرودگاه به آن ها می توانند فرودگاه را ارزانتر اداره کنند.

به گزارش تین نیوز به نقل از ایسنا، سید حمیدرضا صانعی  در پاسخ به این سوال که آیا می توان مالکیت برخی فرودگاه ها را به استانداری ها و شهرداری ها در هر استان واگذار کرد، گفت: جابه جایی دارایی ها در دولت بسیار سخت است، البته واگذاری فرودگاه های کم بازده و زیان ده فقط مشکل ما نیست و در سایر کشورهای دیگر هم وجود دارد که الگوهای مناسب و موفقی نیز در این زمینه ارائه شده است.

وی افزود: مطالعاتی در خصوص واگذاری فرودگاه ها در کشور در حال انجام است تا بتوانیم مدل اجرایی مناسبی برای آن ارائه دهیم. معتقدیم اگر اداره فرودگاه ها را به دولت های محلی واگذار کنیم متناسب با تقاضای موجود و برنامه های توسعه ای منطقه با دست های بازتر و چابکی بیشتر، منابع کشور را به شکل مناسب تری برای توسعه فرودگاه به کار می گیرند و با شناسایی بخش خصوصی توانمند محلی و واگذاری بهره برداری فرودگاه به آن ها می توانند فرودگاه را ارزانتر اداره کنند.

معاون هوانوردی و امور بین الملل سازمان هواپیمایی کشوری تصریح کرد: مطابق با قانون، وزارت راه و شهرسازی با رعایت سیاست های کلی اصل ۴۴ قانون اساسی مجاز است به منظور افزایش کارآیی و بهبود خدمات رسانی و ارتقا بهره وری و کاهش هزینه های دولت و منطقی سازی و چابک سازی، نسبت به واگذاری مدیریت بهره برداری فرودگاه های کشور از جمله فرودگاه های وابسته به دستگاه های اجرایی به بخش خصوصی، عمومی و یا مشارکت های داخلی و خارجی در قالب واگذاری مدیریت مذکور با اولویت شرکت های هواپیمایی داخلی با حفظ مالکیت دولت و استمرار خدمات ناوبری توسط دولت و رعایت حق و حقوق قانونی کارکنان اقدام کنند.

به گفته وی امکان واگذاری بهره برداری از بسیاری از فرودگاه های کشور در قالب مدل های اقتصادی مدیریت فرودگاه های کوچک امکان پذیراست. این موضوع همچنین به شرکت فرودگاه ها و ناوبری هوایی کشور کمک می کند تا با تمرکز منابع خود بر امور ناوبری و فروش خدمات فنی و مهندسی، مدیریت بهتری بر منابع در اختیار خود داشته باشد.

صانعی عنوان کرد: وقتی فرودگاهی را به استان واگذار می کنیم که آن را توسعه دهد و سرمایه گذاری کند، بخش خصوصی نیز تشویق به سرمایه گذاری در آن می شود.

دولت باید مشوق هایی برای جذب سرمایه گذار داشته باشد

معاون هوانوردی و امور بین الملل سازمان هواپیمایی کشوری با بیان اینکه در مدل اداره کردن فرودگاه های کوچک، دولت باید مشوق هایی را نیز برای جذب سرمایه گذار در نظر گیرد، گفت: از طرفی قانون گذار مشخص نکرده که هدفش از واگذاری مدیریت فرودگاه این است که آیا با واگذاری آن، درآمدی کسب کند یا هزینه هایش کاهش یابد. به عبارت دیگر تعدادی فرودگاه داریم که باید واگذار شود و پولی برای اداره آنها پرداخت شود برای اینکه هزینه ها کاهش یابد و از طرفی فرودگاه های داریم که بخش خصوصی باید در قبال بهره برداری از آن بخشی از درآمد خود را به عنوان سود به دولت پول برگردانند.

وی در پایان گفت: هر فرودگاه نسخه خاص خود را نیازمند است و با یک مدل نمی توان همه را اداره کرد.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید
ارسال نظر
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.
  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.
  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.