بازدید سایت : ۱۳۸۵۷۲

◄ بازدید وزیر راه از ظرفیت های تولیدی مپنا لکوموتیو

وزیر راه و شهرسازی، معاون حمل و نقل وزارت راه و شهرسازی و مدیرعامل راه آهن ج. ا. ایران از کارخانه شرکت مهندسی و ساخت لکوموتیو مپنا بازدید کردند.

بازدید وزیر راه از ظرفیت های تولیدی مپنا لکوموتیو
تین نیوز |

وزیر راه و شهرسازی، معاون حمل و نقل وزارت راه و شهرسازی و مدیرعامل راه آهن ج. ا. ایران از  کارخانه شرکت مهندسی و ساخت لکوموتیو مپنا بازدید کردند.

این رویداد، روز شنبه 20 بهمن 1403 با حضور مدیرعامل، جمعی از اعضای هیئت مدیره و مدیران ارشد گروه مپنا و با هدف آشنایی با توانمندی ها و دستاوردهای این مجموعه در حوزه طراحی و ساخت انواع لوکوموتیوهای باری، مسافری و تونلی از جمله مراحل تکمیلی آخرین لوکوموتیو باری ۳۰۰۰ اسب بخار MAP24 و لوکوموتیو باری ۴۰۰۰ اسب بخار MAP30 از سالنهای مختلف از جمله تولید، بدنه، مونتاژ، قطعات و ...صورت گرفت.

قرارداد ساخت ۵۰ دستگاه لوکوموتیو باری MAP24  پیش از این با مجموعه فولاد مبارکه منعقد و آخرین دستگاه مربوط به این قرارداد آماده تحویل است. لوکوموتیو باری MAP30، محصول دیگر این کارخانه است که به سفارش شرکت صنعتی و معدنی چادرملو در مرحله تکمیل و تولید انبوه قرار گرفته و در آخرین مراحل تست قرار دارد.

۱۵۰ دستگاه لوکوموتیو مسافری ایران سفیر در حال بهره برداری در ناوگان ریلی کشور نیز از اولین محصولات شرکت مهندسی و ساخت لوکوموتیو مپنا محسوب می شود.

شرکت مهندسی و ساخت لکوموتیو مپنا به عنوان یکی از شرکت های گروه مپنا، در حال آماده سازی و طی تشریفات قانونی جهت عرضه سهام در بازار سرمایه است.

تامین نیازهای صنعت ریلی از طریق تولید داخل لوکوموتیو و واگن و واردات

فرزانه صادق وزیر راه و شهرسازی در جریان بازدید از شرکت مهندسی و ساخت لکوموتیو مپنا پس از شنیدن این گزارش با اشاره به فرسودگی ناوگان حمل و نقل ریلی و کمبود ناوگان در این حوزه از مدیران ریلی مپنا درباره توان تولید سالانه آنها پرسید و در پاسخ ظرفیت تولید لوکوموتیو باری و مسافری مبنا بر اساس قراردادهای پیشین و پتانسیل های داخلی شرکت شرح داده شد.

فرزانه صادق با اشاره به تکلیف وزارت راه و شهرسازی برای نوسازی ناوگان حمل و نقل در برنامه هفتم توسعه گفت: تجهیز ، تعمیر و ساخت ناوگان ریلی با اتکا به توانمندی داخلی انجام می شود.

وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه توضیحات همکاران مپنای ریلی را شنیده است، در بیان ارزیابی های خود از توانمندی های گروه مپنا به کمبودهای ناوگان هوایی و ریلی کشور اشاره کرد و توضیح داد : طبق برنامه هفتم توسعه باید در تجهیز و تعمیر و ساخت ناوگان ریلی و هوایی به توفیقاتی دست یابیم. بنابراین تمام تلاش خود را در این مورد به کار خواهیم بست . قطعاً هم تولید واگن باری و هم مسافری و مهمتر از همه تولید لوکوموتیو از برنامه هایی است که پیگیری خواهیم کرد و در این خصوص توانمندی های داخل مورد توجه و تاکید ماست.

وی افزود: با بازدیدی که از گروه مپنای ریلی انجام شد و جلساتی که برگزار خواهیم کرد ، حتما سفارشات انجام می شود . با دیدن جوانان در این گروه ، حس سرافرازی و بالندگی دارم که این کشور همچنان در مسیر پیشرفت قرار دارد و قلب جوانانش برای این مملکت همچنان می تپد.

صادق در بیان اهداف افزایش همکاری وزارت راه و شهرسازی با گروه مپنا توضیح داد : قطعاً این بازدید با هدف حمایت از تولید داخل است . با توجه به محدودیت ها و تحریم های یک طرفه و ظالمانه ای که در کشور وجود دارد توجه به تولید داخل و اتکا به توانمندی های آن ، مسیر پیشرفت را برای ما هموار خواهد کرد .

وزیر راه و شهرسازی در بیان برنامه های وزارت راه و شهرسازی برای رفع دغدغه های مردم در حوزه زیرساخت های کشور گفت: یکی از برنامه ها استفاده از توانمندی های داخل و جدیت و همتی است که در تعمیر و تجهیز و در خرید و نوسازی ناوگان حمل ونقل می توانیم داشته باشیم .

تحقق برنامه های توسعه ای منوط به تامین مالی و وصول مطالبات

در این بازدید گروه مپنا در آغاز این دیدار گزارشی از عملکرد خود در حوزه های مختلف ارائه داد که شامل معرفی این گروه ، عملکردش در بخش حمل و نقل و نقش آفرینی اش در تحقق برنامه های توسعه به ویژه برنامه هفتم می شود.

 در این گزارش به ورود مپنا به عرصه ساخت لوکوموتیو مسافری و باری از سال ۱۳۸۳ اشاره شد و آمده بود که این گروه امکان تولید ۱۲۰ دستگاه لوکوموتیو در سال را دارد.

نظر به تکلیف برنامه هفتم توسعه برای افزایش ۵۵۰ لوکوموتیو تا پایان برنامه ، گروه مپنا در گزارش خود عنوان کرد که سالانه امکان انعقاد قرارداد تولید ۱۰۰ لوکوموتیو باری، بازسازی ۲۰۰ لوکوموتیو باری و برقی سازی خط ریلی تهران - مشهد را دارد.

به گفته مدیران این شرکت پتانسیل تولید لوکوموتیو در گروه مپنا بیش از میزان سفارشاتی است که تاکنون به این شرکت ارائه شده است . به دلیل کمبود سفارشات کنونی اگر چه خطوط تولیدی واگن در این گروه تعطیل نیست. اما با راندمان پایین در حال تولید است که در صورت افزایش سفارشات میزان تولیدات این گروه در حوزه حمل و نقل افزایش خواهد یافت.

در حاشیه این بازدید، محمد اولیا مدیرعامل شرکت مپنا ضمن قدردانی از فرزانه صادق وزیر راه و شهرسازی، جبارعلی ذاکری مدیرعامل شرکت راه آهن جمهوری اسلامی ایران و سعید رسولی معاون حمل و نقل وزارت راه و شهرسازی به دلیل بازدید از مپنا و زمانی که برای بازدید از ساخت لوکوموتیوهای داخل گذاشتند ، گفت : کارخانه لوکوموتیو سازی مپنا یکی از کارخانه های کلیدی برای زیرساخت های ریلی است .

مدیرعامل گروه مپنا نیز هدف از بازدید وزیر راه و شهرسازی و مدیرعامل راه آهن از مجموعه کارخانجات مپنا لوکوموتیو را آشنایی بیشتر با قابلیت ها و توانمندی های مپنا در صنعت حمل و نقل عنوان کرد.

«محمد اولیاء» به انعقاد قرارداد تولید لوکوموتیوهای باری ۳۰۰۰ اسب بخار MAP24  با فولاد مبارکه پرداخت و گفت: امروز شنبه ۲۰ بهمن 1403 پنجاهمین و آخرین لوکوموتیو باری MAP24  با حضور خانم وزیر راه و شهرسازی آماده تحویل است.

مدیرعامل گروه مپنا خاطرنشان کرد: همانگونه که برنامه هفتم توسعه به موضوع صنعت حمل و نقل و حمل و نقل ریلی پرداخته است، گروه مپنا نیز متناسب با این برنامه و در راستای اهداف خود به توسعه تولیدات در حوزه های مرتبط می پردازد، البته تحقق این مهم منوط به تامین مالی مناسب و نیز وصول مطالبات متعدد از شرکت های دولتی و غیر دولتی است.

وی اظهار امیدواری کرد تا بازدید وزیر راه و شهرسازی و معاونان وی منشا خیر و آغازی برای سفارشات بیشتر و رونق بیشتر حمل و نقل ریلی به ویژه توسط شرکت راه آهن جمهوری اسلامی ایران باشد. طبق برنامه هفتم توسعه باید در تجهیز و تعمیر و ساخت ناوگان ریلی و هوایی به توفیقاتی دست یابیم . بنابراین تمام تلاش خود را در این مورد به کار خواهیم بست. قطعاً هم تولید واگن باری و هم مسافری و مهمتر از همه تولید لوکوموتیو از برنامه هایی است که پیگیری خواهیم کرد و در این خصوص توانمندی های داخل مورد توجه و تاکید ماست.

در این رویداد ، مدعوین با همراهی مدیرعامل و جمعی از مدیران ارشد گروه مپنا با هدف آشنایی با توانمندی ها و دستاوردهای این مجموعه در حوزه طراحی و ساخت انواع لوکوموتیوهای باری، مسافری و تونلی از جمله مراحل تکمیلی آخرین لوکوموتیو باری ۳۰۰۰ اسب بخار MAP24 و لوکوموتیو باری ۴۰۰۰ اسب بخار MAP30 بازدید کردند.

یکصد دستگاه لوکوموتیو مسافری ایران سفیر در حال بهره برداری در ناوگان ریلی کشور از اولین محصولات شرکت مهندسی و ساخت لوکوموتیو مپنا هستند .

همچنین قرارداد ساخت ۵۰ دستگاه لوکوموتیو MAP24 پیش از این با مجموعه فولاد مبارکه منعقد و تحویل شده است .

همچنین لوکوموتیو MAP30 ، محصول دیگر  این کارخانه است که به سفارش شرکت صنعتی و معدنی چادرملو در مرحله تکمیل و آخرین مراحل تست قرار دارد .

۱۵۰ دستگاه لوکوموتیو مسافری ایران سفیر در حال بهره برداری در ناوگان ریلی کشور نیز از اولین محصولات شرکت مهندسی و ساخت لوکوموتیو مپنا محسوب می شود .

در پایان این بازدید، پنجاهمین و آخرین لوکوموتیو باری ۳۰۰۰ اسب بخار تولید شده در گروه مپنا توسط وزیر راه و شهرسازی شخصاً تست شد.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید
ارسال نظر
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.
  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.
  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.

  • علی پاسخ

    لکوموتیو بسازید. تعمیر و بازسازی کنید
    راه اهن پول بدهد
    سینا عباسی تقسیم کند بین شرکتها و دوستان اطراف و که از او خوششان بیاید و برندارنش.
    امار لکوموتیوهای مپنا را بالا نبرد که در مقام مقایسه شرکتها افتضاح پویش پژوهان نشان داده نشود و به چشم نیاید.
    اقای معاون وزیر تلاش کن بودجه بگیر....