روسیه بزرگترین کشتی یخشکن اتمی جهان را به آب انداخت
روسیه بزرگترین کشتی یخشکن اتمی قطب شمال را طی مراسمی که روز گذشته در دریای بالتیک در شهر سن پترزبورگ برگزار شد، به آب انداخت.
روسیه بزرگترین کشتی یخشکن اتمی قطب شمال را طی مراسمی که روز گذشته در دریای بالتیک در شهر سن پترزبورگ برگزار شد، به آب انداخت.
به گزارش گروه اقتصاد بینالملل خبرگزاری فارس به نقل از راشاتودی روز گذشته روسیه بزرگترین کشتی یخشکن جهان را برای توسعه تسلط خود بر قطب شمال به آب انداخت. این کشتی با وزن 33 هزار و 500 تن، 173 متر طول، دماغه 34 متر، بزرگترین کشتی اتمی یخشکن جهان محسوب میشود.
روسیه قرار است با هدف سلطه بیشتر بر قطب شمال، 3 فروند از این یخشکنها را تولید کند. این کشتیها با نام سیبری، برای حمل بار از مسیرهای دریایی قطبی طراحی شده است. این کشتی در سال 2015 به شرکت سازنده سفارش داده شد و قرار است سال 2020 تحویل شود.
سال گذشته میلادی یک نمونه کوچک از این کشتی به آب انداخته شده بود و کشتی سیبری دومین کشتی از این پروژه بزرگ محسوب میشود، قرار است سومین کشتی با نام اورال در سال 2021 عملیاتی شود. این کشتی بزرگ دارای دو رآکتور هستهای است که مجموع 175 مگاوات قدرت را برای این کشتی تأمین میکند.
این کشتی میتواند یخ با ضخامت حداکثر 3 متر را شکسته و راه را برای کشتیهای حامل LNG روسیه که به سمت بازارهای آسیایی میروند، باز کند.
این کشتی همچنین میتواند در سرمای شدید قطبی و همچنین در آبهای سرد بدون یخ در قطب شمال عملیات نجات انجام دهد. در حال حاضر روسیه 30 یخشکن دیزل و 4 یخشکن اتمی دارد که با این تعداد ناوگان روسیه بزرگترین ناوگان یخشکن در قطب شمال را دارد.
این کشور همچنین قصد دارد یک یخشکن اتمی دیگر را با قدرت 110 مگاوات بسازد که این یخشکن قادر خواهد بود قطر یخ تا 4.5 متر را بشکند.
بنا به گفته رئیسجمهور روسیه این یخشکن در سال 2025 عملیاتی خواهد شد.