بازدید سایت : ۴۵۹۵۲

خبر مهم برای بازنشستگان / پرداخت حقوق آبان با اعمال متناسب سازی از پس فردا

آبان ماه حقوق ماهیانه با اجرای متناسب سازی و اعمال آن در حقوق ها، به حساب بازنشستگان واریز می شود.

خبر مهم برای بازنشستگان / پرداخت حقوق آبان با اعمال متناسب سازی از پس فردا
تین نیوز |

آبان ماه حقوق ماهیانه با اجرای متناسب سازی و اعمال آن در حقوق ها، به حساب بازنشستگان واریز می شود.

به گزارش تین نیوز به نقل از تجارت نیوز، معاون فنی و امور بیمه ای سازمان تامین اجتماعی در خصوص چگونگی محاسبه متناسب سازی حقوق بازنشستگان و فرمول آن توضیح داد و گفت: این ماه، حقوق ماهیانه با اجرای متناسب سازی و اعمال آن در حقوق ها، به حساب بازنشستگان واریز می شود.

محمد محمدی با اشاره به قولی که وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی و مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی در خصوص اجرای متناسب سازی داده بودند، اظهار کرد: متناسب سازی از آبان ماه در حال عملیاتی شدن است. فرمول های مختلفی را همه بازنشستگان تامین اجتماعی، کانون های عالی بازنشستگان و مستمری بگیران ارائه کرده بودند.

محمدی افزود: قرار بود از بیستم آبان ماه متناسب سازی به همراه حقوق ماهیانه پرداخت شود. با کانون عالی بازنشستگان در سه جلسه ای که روز گذشته داشتیم، ارتقای متناسب سازی جزو اولویت های سازمان بود که بیشترین رضایت مندی را برای مستمری بگیران داشته باشد، به طوریکه متناسب سازی براساس جبران ۹۰ درصد افت مستمری سال ۱۴۰۳ نسبت به مستمری زمان برقراری انجام شود و براساس قانون برنامه هفتم پیشرفت، ۴۰ درصد از آن در سال جاری، ۳۰ درصد در سال ۱۴۰۴ و ۳۰ درصد در سال ۱۴۰۵ اجرا می شود.

وی در توضیح بیشتر این موضوع مثال عینی زد و گفت: مثلا فردی زمان برقراری، ۷ برابر حداقل حقوق دریافت می کرده و اکنون ۶ برابر دریافت می کند، مابه التفاوت این دو، معادل "یک" است. به عبارتی سازمان تامین اجتماعی مکلف است براساس ۹۰ درصد آن یک، پرداخت کند که معادل ۶ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان خواهد بود که ۴۰ درصد از آن را امسال و مابقی آن را طبق قانون در سال های بعد پرداخت می کنیم.

محمدی در ادامه در خصوص حداقلی بگیران تامین اجتماعی نیز گفت: نکته ای که وجود دارد این است که برخی افراد مشمول قانون نمی شوند و قانون فقط در خصوص غیرحداقلی بگیران بوده است اما با مساعدت سران قوا و وزیر رفاه و مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی، سازوکارهایی دیده شده تا آنهایی که شامل متناسب سازی نمی شوند را معادل ۱۰ درصد حداقل دستمزد ماهیانه به نسبت سنوات پرداخت حق بیمه به این افراد نیز به عنوان «حفظ قدرت خرید» پرداخت کنیم.

به گفته محمدی، قرار بود از روز گذشته متناسب سازی و حفظ قدرت خرید به همراه حقوق ماهیانه و فیش حقوق ماهیانه پرداخت شود.

وی در ادامه در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه همزمان با متناسب سازی فیش آبان ماه، آیا اختلاف ۷ ماه گذشته نیز به بازنشستگان پرداخت می شود؟ تاکید کرد: با کانون عالی بازنشستگان و مستمری بگیران نیز روز گذشته جلسه داشتیم که پرداختی های روز گذشته براساس ماه گذشته پرداخت شده است، اما مابه التفاوت متناسب سازی و حفظ قدرت خرید ۲۳ آبان ماه برای این افراد پرداخت خواهد شد و امروز و فردا که حقوق ها ماهانه براساس حروف الفبا پرداخت می شود قرار بر این شد که از ۲۳ آبان ماه برای همه مستمری بگیران، متناسب سازی به همراه حقوق ماهیانه شان پرداخت شود.

به گفته وی، لذا حقوق ماهیانه این ماه به همراه متناسب سازی پرداخت می شود.

معاون بیمه ای سازمان تامین اجتماعی با اشاره به بند د تبصره ۱۵ که به عنوان رد دیون دولت به عنوان منابع پیش بینی شده، گفت: ان شاءالله سازمان برنامه و بودجه کشور کمک می کند تا منابع به موقع تامین شود و ما متناسب با منابع پیش بینی شده و اختصاص داده شده، مابه التفاوت ماه های گذشته را پرداخت می کنیم. با تامین منابع تا پایان سال ما به التفاوت ماه های گذشته نیز پرداخت می شود.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید
ارسال نظر
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.
  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.
  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.

  • اسدبیگی - اسداله پاسخ

    طرح متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان در ایران، مشابه طرح‌های بازنشستگی سایر کشورها است که به‌منظور بهبود قدرت خرید و جبران کاهش ارزش واقعی مستمری‌ها طراحی می‌شود. برای بررسی عمیق‌تر و تخصصی‌تر این موضوع، در اینجا به تفکیک الزامات، فرمول‌ها و مقایسه‌های آماری بین ایران و چندین کشور دیگر پرداخته می‌شود.
    1. تحلیل و الزامات اجرای طرح متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان
    طرح متناسب‌سازی با اهداف جبران افت قدرت خرید بازنشستگان طراحی شده است که شامل موارد زیر است:
    • افزایش قدرت خرید بازنشستگان: در صورت افزایش تورم، نیاز است که مستمری‌ها به نحوی افزایش یابند که بازنشستگان بتوانند حداقل نیازهای معیشتی خود را تأمین کنند.
    • هماهنگی با نرخ تورم و کاهش شکاف درآمدی: یکی از دلایل متناسب‌سازی، جلوگیری از کاهش قدرت خرید بازنشستگان نسبت به سایر اقشار جامعه است.
    • تأمین مالی پایدار: برای اجرای این طرح، وجود منابع مالی پایدار ضروری است که از طریق بودجه دولتی یا منابع ذخیره‌ای سازمان تأمین اجتماعی تأمین می‌شود.
    2. مقایسه طرح‌های متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان در کشورهای مختلف
    برای مقایسه‌ای بهتر، عملکرد طرح‌های مشابه در کشورهای مختلف از نظر میزان پوشش تورم، نرخ افزایش حقوق و نسبت حقوق بازنشستگان به حداقل دستمزد بررسی می‌شود:
    کشور=میزان افزایش حقوق سالانه بازنشستگان=نسبت حقوق بازنشستگی به حداقل دستمزد=نرخ پوشش تورم
    ایران=براساس فرمول جبران ۹۰ درصد افت حقوق=۶۰-۷۰٪=۴۰٪ در سال ۱۴۰۳
    آلمان=به میزان افزایش دستمزد متوسط=۷۰٪=۱۰۰٪
    ترکیه=۴۰٪ تا ۵۰٪ حقوق حداقل دستمزد=۶۵٪=۷۰٪
    آمریکا=۳٪ به طور سالانه یا براساس نرخ تورم=۸۵٪=۱۰۰٪
    ژاپن=براساس نرخ تورم و حقوق فعالین=۷۰-۸۰٪=۸۵٪
    3. تحلیل فرمول جبران افت حقوق بازنشستگان
    در ایران، فرمول جبران افت قدرت خرید بازنشستگان به‌صورت مرحله‌ای برای پوشش ۹۰ درصد از کاهش قدرت خرید طراحی شده است. این فرمول به تفکیک سال‌ها به شکل زیر تقسیم‌بندی شده:
    سال=نسبت جبران کاهش قدرت خرید=مثال جبرانی (بر اساس حقوق یک بازنشسته با ۷ برابر حداقل حقوق در زمان بازنشستگی)
    ۱۴۰۳=۴۰٪=۶ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان در سال جاری
    ۱۴۰۴=۳۰٪=۴ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان برای سال ۱۴۰۴
    ۱۴۰۵=۳۰٪=۴ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان برای سال ۱۴۰۵
    4. جدول مقایسه‌ای سیاست‌های متناسب‌سازی در کشورها با وضعیت ایران
    فاکتورهای مقایسه=ایران=آلمان=ترکیه=آمریکا=ژاپن
    هدف متناسب‌سازی=جبران افت ۹۰ درصد حقوق=جبران کامل تورم=حفظ قدرت خرید بازنشستگان=هماهنگی با تورم و هزینه زندگی=حمایت از سطح معیشت
    میزان پوشش تورم=۴۰ درصد در مرحله اول=۱۰۰ درصد=۷۰ درصد=۱۰۰ درصد=۸۵ درصد
    فراهمی منابع مالی=بودجه دولتی و ذخیره‌های تأمین=بودجه دولتی و صندوق بازنشستگی=صندوق‌های بازنشستگی و بیمه=صندوق تأمین اجتماعی و مالیات=منابع دولتی و بیمه‌ها
    پرداخت به نسبت حداقل دستمزد=۶۰-۷۰٪=۷۰٪=۶۵٪=۸۵٪=۷۰-۸۰٪
    5. تحلیل چالش‌ها و راهکارهای تأمین مالی برای طرح متناسب‌سازی در ایران
    اجرای متناسب‌سازی در ایران با چالش‌های مختلفی روبروست که شامل موارد زیر می‌شود:
    • چالش تأمین مالی: تأمین منابع مالی از طریق دولت و صندوق تأمین اجتماعی از جمله مهم‌ترین چالش‌های این طرح است.
    • افزایش بار مالی بر صندوق تأمین اجتماعی: عدم هماهنگی بین افزایش مستمری‌ها و درآمدهای صندوق، می‌تواند منجر به بحران مالی شود.
    • نیاز به بازنگری و اصلاحات ساختاری: برای پایداری مالی این طرح، نیاز است که در قوانین و مقررات صندوق‌ها و منابع تأمین مالی بازنگری صورت گیرد.
    6. نمودار مقایسه‌ای افزایش حقوق بازنشستگان در ایران و چند کشور دیگر
    در نمودار زیر، درصد افزایش حقوق بازنشستگان و پوشش تورم در کشورهای ایران، آلمان، ترکیه و آمریکا مقایسه شده است.
    کشور=افزایش حقوق بازنشستگان (٪)=پوشش تورم (٪)
    ایران=۴۰٪=۴۰٪
    آلمان=۱۰۰٪=۱۰۰٪
    ترکیه=۷۰٪=۷۰٪
    آمریکا=۱۰۰٪=۱۰۰٪
    نتیجه‌گیری
    طرح متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان در ایران گامی مهم به سمت جبران افت قدرت خرید است، اما مقایسه با کشورهایی چون آلمان و آمریکا نشان می‌دهد که ایران هنوز در مرحله اولیه این طرح قرار دارد و نیازمند تأمین منابع مالی پایدار و بازنگری در سازوکارهای حمایتی است. همچنین، برای موفقیت این طرح، نظارت مستمر و ارائه راهکارهای اقتصادی کارآمد جهت افزایش بهره‌وری صندوق‌های بازنشستگی ضروری است.

  • ناشناس پاسخ

    غیر حداقل بگیرها را اگر در فرمول بگذارند چیری به انها نمی رسد

  • ناشناس پاسخ

    اصلاحیه
    حداقل بگیر ها را در فرمول قرار دهند چیزی عایدشان نمی شود

  • قربانپور پاسخ

    می خواستم سابقه من ۲۷ روز است تامین اجتماعی جزو حداقلی ها هستم یا سایر سوط

  • ناشناس پاسخ

    حق بازنشسته ایکه بیست سال انباررنگ ک جزو مشاغل سخته کارکرده ودهسال هم بیمه پرداخت کرده باسابقه سی‌سال نهماه و پنج روزبرابربا کسي باشه که فقط چند سال حق بيمه داده وحداقل بگیرباشه اين واقعا بی انصافیه

  • مهدی اسلامی پاسخ

    چقدر خبر دروغ پخش میکنید چند ماهه همینو میگید

  • ناشناس پاسخ

    چرا امروز ۲۳ابان حقوق مستمربگیران ما که ب هستیم واریز نشده

  • مسعود پاسخ

    اولا این همسان سازی طبق قانون من درآوردی شما شامل حداقل بگیرها نمی شد حال اگر آمدید ۱۰درصد به عناوین مختلف روی حقوق آنان گذاشتید معیار آن ۷۱۱۶۶۰۰۰+۷۱۶۰۰۰۰=میشود پایه حداقلی بگیر واین عدد میشود مبنای پایه حقوق و باید پایه ×۷ از جمع این دو عدد محاسبه شود هر چند در کل این اعداد هیچ تاثیری برای باز نشستگان نداره ولی حداقل ذات دروغ پردازی شما نمایان میشود لعنت بر همتون

  • نرگسی پاسخ

    مردم رو مسخره خودشون کردن چند روز پول مستمری بگیران رو انداختن تو جیبشون آخرسر همون مبلغ قبلی رو با تاخیر بخودمون برگردوندن،متناسب سازی نخواستیم اضافه حقوق هم نخواستیم همون مبلغ ناچیز رو سر وقت بخودمون بدین این همه گرونی و مشگلات هست حداقل بوقتش بدونیم چه خاکی تو سرمون بریزیم

  • موسي پاسخ

    چرا دولت وعده دروغی به بازنشسته ها می‌دهد پس متناسب سازی چی شد امروز 23 آبان 403 میباشد

  • محبوبه نظری پاسخ

    الهی خیر نبینید مردم رو به مسخره گرفتید

  • ناشناس پاسخ

    ما هم خدایی داریم خیر نبینید

  • ناشناس پاسخ

    آیا به نظر شما ۴۰ در صد ۶میلیون و ۴۰۰ هزارتومان ۴۱۲ هزارتومان میشه که برای متناسب سازی واریز کردید خیلی مردید گرانی را مهار کنید اضافه نکنید

  • زهرا پاسخ

    چرا فیش حقوقی اینجانب در آبان ماه مانند ماههای قبلی واریز شده است. و همسان سازی ‌در ان دیده نمی شود

  • زهرا پاسخ

    چرا فیش حقوقی ابان ماه من مانند ماههای قبلی است

  • ناشناس پاسخ

    واسه ۷۰۰ تومان این همه جلسه گذاشتید؟

  • ناشناس پاسخ

    مثل کشورای دیگه هست اونا به دلارو یورو حقوق میگیرن هزار جور امکانات رفاهی دارن اینقدر تورم واجاره خونه های وحشتناک ندارن مردم و خر فرض میکین درد بیدرمون به جون خودتونو بچه هاتون بیوفته

  • جودکی پاسخ

    اگر بازنشستگان ‌ بودجه سال ۱۴۰۳ را دیده بودند قرار بود بازنشستگان لشکری و کشوری و فولاد امسال ۴۰ درصد همسان سازی شوند و اصلا چیزی برای بازنشستگان نامین اجتماعی در نظر نگرفته بودند و پول بودجه بر اساس همان بازنشستگان تقسیم می شد که ناگهان در وسط ماجرا قرار شد همسان سازی به سایر سطوح دیگر تسری یافت شود و این در بودجه ۱۴۰۳ پیش بینی نشده بود

  • یه بد بخت پاسخ

    چرا من باید 4700حقوقم باشه الآنم که متناسب ساری شد به همه دادید این پولو ولی برامون یه هزار تومان اضافه تر ندادید من چطوری بااین مبلغ زندگی کنم عروس دارم داماد دارم نوه دارم چرا باید شرمندشون باشم با ماهی 4700میشه زندگی کنید حق الناس دارید افتاده گردنتون دردموکجا ببرم درمون داشته باشه خداحقمون رو ازتون بگیره دادموکجا ببرم دادرس داشته باشم پس عدالت علی کجاست دامنتونو بگیره

  • محمد هاشم باقریان پاسخ

    چرا بعد گذشت دو ماه تز زمان بازشستگی بنده حقوق مرا پرداخت نمیکنید دوم شهریور ۴۰۳ اقدام کردم هنوز خبری از حقوقم نیست تامین اجتماعی هستم

  • بازنشسته پاسخ

    فقط حرف میزنین دروغ میگین فیش آبان لشگری بدون یک ریال اضافه کنن بارگذاری شده چرا شرایط سخت زندگی ماها رو درک نمیکنن وعده های پوچ میدن

  • محمود حیاتی پاسخ

    بی‌شرفی تاکجاست؟؟؟؟؟

  • ناشناس پاسخ

    باسلام.خدمت.معسلین.عزیزحقوق.ابان.ماه..واریز.شده.والی.خبری.ازهمسان.سازی.وخبری.ازعقب.افتادیکی.هفت.ماه.خبری.نیست....میگن.واریزکردیم.اماکو.چرادورغ.میگین......حروف.من.اول.یعنی.ابرایم.واریزنشده

  • بازنشسته پاسخ

    شما وخدا جعم کنین این سرکارگذاشتن بازنشسته ها رو خجالت بکشین انگاری قراره آپالو درست کنن به ماه بفرستن همه رو مسخره کردین پس هی مانور ندین حرف نزنین اینجوری کمتر اجحاف میشه به شعور بازنشسته ها

  • ثریا پاسخ

    چرا آبانماه مستمری نیروهای مسلح لشکری اضافه نشده مگه کشور ایران فقیره با۱۵ ملیون حقوق واینهمه گرونی چطور میشه زندگی کرد توروخدا به‌فکر باشید آجا ره خونه از یه طرف قیمت‌های گرونی گوشت ومرغ وحبوبات بمیریم بهتره سیر ازگشنه خبر نداره روحش شاد آقای رئیس جمهور بفکر کم درآمدها بودنو حالا کی به فکر ماست ای خدا ب اد دل ما برس

  • ناشناس پاسخ

    اين شد حفظ قدرت خريد اخه چجوري حساب كردين مگه حداقلي بگير بيمه پرداخت نكرده كه حالا بايد ده درصد بگيره از ٤٠ درصد با اين گروني كه هر روز داره اضاف ميشه

  • بازنشسته پاسخ

    چرا هیچکس صدای شکمهای خالی بازنشسته هارو نمیشنوه تا کی ظلم میکنین به ماها ما اجاره خونه نجومی داریم پول دکترو دارو قسط چیشو بخوریم آخه چرا یک نفر به تمام معنی دلرحم نیست که مسولیت سروگردن بگیره اوضاع رو درست کنه