درآمد هدفمندی تا ۱۱ هزار میلیارد تومان قابل افزایش است
نمایندگان مجلس در جریان بررسی تبصره مربوط به هدفمندی یارانهها در بودجه ۹۷ ضمن تعیین مصارف هدفمندی یارانهها، مقرر کردند درآمد ۹۸ هزار میلیارد تومانی هدفمندی یارانهها تا ۱۱ هزار میلیارد تومان قابل افزایش باشد.
نمایندگان مجلس در جریان بررسی تبصره مربوط به هدفمندی یارانهها در بودجه ۹۷ ضمن تعیین مصارف هدفمندی یارانهها، مقرر کردند درآمد ۹۸ هزار میلیارد تومانی هدفمندی یارانهها تا ۱۱ هزار میلیارد تومان قابل افزایش باشد.
به گزارش ایسنا، نمایندگان مجلس در جلسه علنی صبح امروز (پنجشنبه) و در جریان بررسی بخشهای هزینهای لایحه بودجه، تبصره ۱۴ این لایحه را به تصویب رساندند که بر اساس آن در اجرای قانون هدفمندی یارانهها و با هدف تحقق عدالت، کاهش فقر مطلق و توسعه بهداشت و سلامت مردم و همچنین معطوف نمودن پرداخت یارانه نقدی به خانوارهای نیازمند، در اجرای ماده ۳۹ قانون برنامه ششم توسعه پس از تخصیص سازمان برنامه و بودجه کشور، مطابق جدول ذیل هزینه میشود:
طبق این مصوبه دولت موظف است نسبت به حذف یارانه خانوارهای پردرآمد به صورت تدریجی اقدام کند.
همچنین در صورتی که خانوارها نسبت به حذف یارانه خود معترض باشند، وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی موظف است حداکثر ظرف مدت یک ماه موضوع را بررسی و در صورت استحقاق نسبت به برقراری یارانه آنها اقدام کند.
همچنین در هر صورت خانوارهای تحت پوشش کمیته امداد، بهزیستی، خانوارهای ساکن روستاها و سایر خانوادههای کم درآمد کماکان یارانه دریافت خواهند کرد و از فهرست دریافت کنندگان یارانه حذف نخواهند شد.
به موجب مصوبه مجلس، تا سقف ۱۱ هزار میلیارد تومان به جدول منابع بند الف این تبصره قابل افزایش است:
- افزایش سهم سلامت موضوع ردیف ۳ مصارف هدفمندی به ۴۴۰۰ میلیارد تومان
- اختصاص مبلغ ۵۰۰۰ میلیارد تومان در ردیف جدید به موضوع تولید و اشتغال
- اجرای قانون حمایت از معلولان توسط سازمان بهزیستی کشور ۲۰۰ میلیارد تومان
- کمک به حق بیمه قالیبافان ۵۰ میلیارد تومان
- باقیمانده مبلغ مذکور جهت پر داخت یارانه نقدی و غیرنقدی خانوارها موضوع ردیف یک مصارف هدفمندی یارانهها
- در ردیف دو مصارف هدفمندی عبارت کمک به خانوارهای عشایر اضافه شود.
به دولت اجازه داده میشود تا سقف ۱۰ درصد مجوز قانون برنامه ششم نسبت به جابجایی منابع و مصارف این جدول جهت پرداخت یارانه نقدی و غیرنقدی خانوارها اقدام کند.
در جریان بررسی تبصره ۱۴، غلامرضا کاتب در مخالفت با این تبصره گفت که جدول درآمدی هدفمندی یارانهها در قالب ۹۸ هزار میلیارد تومان بسته شده و حالا میگوییم ۱۱ هزار میلیارد تومان برای این منابع قابل افزایش است. یعنی سرجمع منابع ۱۰۸ هزار میلیارد تومان میشود و دولت به راحتی میتواند نسبت به افزایش قیمت حاملهای انرژی اقدام کند. ضمن اینکه به دولت اجازه میدهیم منابع و مصارف را در سقف ۱۰ درصد جابجا کند.
ناصر قوامی نیز در موافقت با این تبصره، گفت: این اولین سال است که تمام منابع هدفمندی شفاف میشود. ما در واقع برای ۱۱ هزار میلیارد تومان منابع سرگردان مصرف تعیین میکنیم و این در راستای شفاف کردن و منضبط کردن بودجه است و به یارانهبگیرها کمک میکند.
پس از بحث و بررسی درباره تبصره ۱۴ لایحه بودجه در مورد هدفمندی، نمایندگان با ۱۵۴ رای موافق، ۱۹ رای مخالف و سه رای ممتنع از مجموع ۱۹۶ نماینده حاضر با آن موافقت کردند و به این ترتیب نحوه هزینه کرد درآمدهای هدفمندی در سال آینده را تعیین کردند.