کهگیلویه و بویراحمد از ضعف زیرساخت جاده ای رنج می برد
معاون وزیر راه و شهرسازی در سفری کاری و یک روزه به استان و بازدید میدانی از مسیرها و جاده های ارتباطی به ویژه جاده پاتاوه – دهدشت، یاسوج – اصفهان و مسیر یاسوج – اقلید گچساران- باباکلان به دنبال نسخه های نجات بخش و خروج این استان از این وضعیت بغرنج و بن بست ارتباطی است.

به گزارش تین نیوز به نقل از ایرنا، معاون وزیر راه و شهرسازی البته با اشراف و اطلاعات کافی روی حوزه راه های استان در سفری کاری و یک روزه به استان و بازدید میدانی از مسیرها و جاده های ارتباطی به ویژه جاده پاتاوه – دهدشت، یاسوج – اصفهان و مسیر یاسوج – اقلید گچساران- باباکلان به دنبال نسخه های نجات بخش و خروج این استان از این وضعیت بغرنج و بن بست ارتباطی است.
با اذعان معاون وزیر راه و شهرسازی ،کهگیلویه وبویراحمد از جمله استان ها و شاید تنها استانی است که حتی یک کیلومتر آزاد راه ندارد ، کمتر از ۴۰۰ کیلومتر بزرگراه دارد ، دارای بیشترین راه شوسه و خاکی در حوزه راه های روستایی است و وضعیت راه های اصلی این استان به شدت نامناسب و دارای نقاط پرحادثه و خطرناک جاده ای با توجه به شرایط خاص و کوهستانی بودن منطقه است.
کهگیلویه وبویراحمد در کانون توجه دولت چهاردهم
کهگیلویه وبویراحمد اما با این بحران و ضعف محسوس زیرساخت های جاده ای در کانون توجه دولت و مجموعه وزارت راه و شهرسازی برای عبور از این وضعیت بغرنج قرار گرفته است و سال ۱۴۰۴ نوید بخش خبرهای خوب در این حوزه مهم زیرساختی برای استان خواهد بود.
احداث بزرگراه یاسوج- کاکان و اتصال به آزاد راه شیراز – اصفهان
اتصال کهگیلویه و بویراحمدبه آزاد راه ها،توسعه بزرگراه ها و خطوط ریلی و هوایی مطالبات خاک خورده مردم این خطه در طول سالیان متمادی است؛هم اینک این مطالبه جدی در اولویت برنامه های توسعه ای دولت ومدیریت ارشد اجرایی استان قرار گرفته که البته یکی از مسیرهای مطمئن، ایمن و پرامید برای خروج این استان از بست ارتباطی اتصال به آزادراه شیراز- اصفهان است. کهگیلویه و بویراحمد جزو آن دسته از استانهای کشور است که به آزادراه دسترسی ندارد.
طرح های راهسازی و بزرگراهی در این استان از نظر وزارت راه و شهرسازی نقش شاهراه حیاتی در کشور را دارند، جاده های ارتباطی در این استان از شمال، جنوب، غرب و شرق به راه ها و شریان های حیاتی کشور متصل شده است
با توجه به موقعیت استراتژیک جمهوری اسلامی ایران در منطقه و عبور کُریدورهای شمال - جنوب و شرق به غرب از این کشور، توسعه و تکمیل کُریدورهای آزادراهی به منظور افزایش سهم ایران در بازار ترانزیت کالا و مسافر منطقه امری ضروری تلقی می شود.
از همین رو کریدور آزادراهی شمال - جنوب کشور با هدف ارتباط دریای خزر به خلیج فارس طراحی و در دست اجراست. این کُریدور از بندرانزلی آغاز و پس از عبور از شهرهای رشت، قزوین، تهران، اصفهان و شیراز به بندر عسلویه منتهی می شود.
رصد فضای عمومی جامعه حاکی است که مردم کهگیلویه وبویراحمد به شدت خواهان اجرای این ابرپروژه مهم و حیاتی و خواهان اتصال مرکز استان به آزاده راه شیراز به اصفهان هستند.
با اتصال کهگیلویه و بویراحمد به آزاد راه، استان به طور کامل از بن بست جاده ای خارج و به عنوان مرکز و حلقه اتصالی کریدور شمال به بنادر جنوبی کشور نقش آفرینی خواهد کرد.
عزم وزارت راه و شهرسازی مبنی بر تقویت جاده های ارتباطی و اتصال این استان به شبکه ریلی و آزادراهی استوار است و در سفر اخیر استاندار کهگیلویه وبویراحمد و مسئولان اجرایی استان نیز این اتصال یاسوج به آزا راه شیراز - اصفهان به عنوان یک طرح مهم راهسازی و مطالبه جدی مردم مورد تاکید قرار گرفت.
این آزاد راه برای منطقه جنوب کشور تاثیرگذار بوده و تردد مسیر کشور را به استان بوشهر تسریع داده است و مردم انتظار دارند کهگیلویه و بویراحمد به این آزاد راه متصل شود.
تکمیل آزادراه یاسوج - شیراز نقش مهمی در افزایش ایمنی سفر، توسعه گردشگری، رونق اقتصادی و کاهش مدت زمان سفر بین دو شهر یاسوج و شیراز و شهرها و روستاهای اطراف دارد.
کهگیلویه و بویراحمد با کمتر از ۱۴۰ کیلومتر بزرگراه و شرایط خاص توپوگرافی و کوهستانی یکی از استان های خطرناک در زمینه سوانح و حوادث رانندگی است.
یکی از مهمترین اتفاق ها و اقدام های دولت در حوزه زیرساخت جاده ای اتصال یاسوج و استان کهگیلویه وبویراحمد به آزاد راه شیراز- اصفهان از سمت اقلید و کاکان شهرستان بویراحمد خواهد بود.
هوشنگ بازوند تاکید کرد که در صورت اتمام مطالعات و انتخاب پیمانکار عملیات اجرایی احداث مسیر جدید و فاز نخست بزرگراه یاسوج- کاکان و اتصال به آزاد راه شیراز – اصفهان در خردادماه سال جاری آغاز خواهد شد.
این طرح که مجوز ماده ۲۳ آن دریافت شده برای شروع عملیات اجرایی آن رقمی افزون بر چهار هزار میلیارد ریال اختصاص یافته است.
۱۰ همت میزان اعتبار اولیه مورد نیاز
البته بر اساس براورد اولیه رقم مورد نیاز برای اجرای ساخت ۷۰ کیلومتر راه اصلی بالای ۱۰ هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد.
ایمن سازی جاده پاتاوه- دهدشت
طرح ایمن سازی و رفع نقاط حادثه خیز جاده ملی پاتاوه- دهدشت که در سفر استانی رئیس جمهور فقید مورد بهره برداری قرار گرفت نیز از دیگر خواسته ها و مطالبه های جدی استان و مسئولان اجرایی به معاون وزیر راه و شهرسازی بود که قرار شد این مهم نیز در دستور کار قرار گیرد و به زودی عملیات ایمن سازی این محور مهم ترانزیتی نیز انجام شود.
مشکلات زیرساختی و برخی چالش های جدی و نقاط پرحادثه و عجیب در این محور به گونه ای است که بیش و پیش از تاکید بر ضرورت رعایت قوانین و کاهش خطاهای انسانی باید به ایمنی این محور ارتباطی پرتردد و به عنوان یک شریان اصلی ارتباطی در استان به آن اهتمام ورزید.
این جاده همچنان نواقصات زیادی دارد و گردنه های سخت و نا ایمن دارد که که ضرورت ایمن سازی و رفع نقاط حادثه خیز آن ضرورتی غیر قابل انکار است.
برخی مشکلات همچون نبود روشنایی کافی تونل ها و نبود علائم و ایمن سازی در این جاده زمینه ساز حوادث جاده ای زیادی شده و نیازمند توجه و اهتمام جدی برای تکمیل و رفع نقاط حادثه خیز است.
این جاده ۱۷ تونل دارد که پروژه تکمیل روشنایی ۹ تونل آن به اتمام رسیده و هشت تونل دیگر آن معطل تامین اعتبار است.
جاده ملی پاتاوه - دهدشت بخش مهمی از کریدور شمال –جنوب کشور است که به کوتاه تر شدن مسیر اصفهان به بنادر جنوبی کشور کمک شایانی می کند. بهره مندی ساکنان بیش از ۴۰۰ روستای محروم در ۲ شهرستان بویراحمد و کهگیلویه با جمعیتی افزون بر ۱۰۰ هزار نفر از نعمت راه مناسب از جمله مزیت های این جاده ملی بشمار می رود.
البته در این راستا هم مجموعه دولت و مدیریت اجرایی کهگیلویه وبویراحمد نیز یکی از اولویت های مهم و برنامه راهبردی برای توسعه استان را نیز توجه به زیرساخت های جاده ای و حمل و نقل جاده ای عنوان کرده اند.
به گفته ید اله رحمانی استاندار کهگیلویه وبویراحمد در همین مدت ۶ ماه از دولت چهاردهم بالای ۱۴ هزار میلیارد ریال در حوزه زیرساخت های جاده ای در استان اعتبار تزریق شده است.
رحمانی گفت که کل اعتبارات حوزه راهداری و حمل و نقل جاده ای به ویژه بهسازی و ترمیم راه ها بالای پنج هزار و ۴۰۰ میلیارد ریال بود که با پیگیری های انجام شده در مدت همین ۶ ماه رقمی افزون بر هفت هزار میلیارد ریال در این حوزه هزینه شده و یا اختصاص یافته است.
معاون عمرانی استاندار کهگیلویه وبویراحمد هم گفت که محور پاتاوه به دهدشت یکی از محورهای اساسی برای کاهش بار ترافیکی در سطح جاده های ارتباطی استان است.
وی بیان کرد معتقد هستیم که این محور شریانی و اصلی همچنان دادای نواقصات و نقاط پرحادثه و خطرناکی هست و از جمله چالش های جدی وجود پیچ های خطرناک و ریزش کوه و سنگ در برخی نقاط و حاشیه جاده و همچنین تاریکی و روشنایی ناکافی تونل ها است.
وی بیان کرد البته در بحث تونل ها از مجموع ۱۷ مورد تونل در این محور ب اساس گزارش های اعلام شده تاکنون ۱۹ مورد آن عملیات ایمن سازی و وشنایی انجام شده است.
وی بیان کرد: برای ایمن سازی و جلوگیری از ریزش کوه اقدام ها و کارهای بزرگی از ساخت دیوارهای بتنی و محکم در حاشیه جاده احداث شده اما معتقدیم که ین اقدام ها به هیچ وجه کافی نیست.
شهامت اظهار کرد: ما این جاده را رها نکرده ایم و اگر چه برای کاهش بار سنگین ترافیک مورد بهره برادی قزارگرفت اما همچنان با قوت و جدیت پیگیر رفع نواقص ها و خطرات و نقاط حادثه خیز این محور هستیم.
شهامت یادآور شد که یک هزار و ۴۰۰ میلیارد ریال اعتبارات مصوب نفت برای تونل های محور پاتاوه به دهدشت است.
وی گفت که پروژه تکمیل روشنایی تونل های پاتاوه - دهدشت علاوه بر یک هزار و ۴۰۰ میلیارد ریال نفت یک هزار و ۳۰۰ میلیارد ریال از سازمان برنامه و بودجه اعتبار دارد که شرکت زیرساخت نباید دست روی دست بگذارد و به دنبال جذب این پول برود.
ایمن سازی جاده دهدشت- خیرآباد
همچنین یکی دیگر از محورهای پر تردد و در عین حال حادثه خیز و مورد تاکید در نشست امروز معاون زیر راه و شهرسازی طرح ایمن سازی جاده دهدشت- به خیزآباد و بهبهان بود که قرار شد اعتبار مورد نیاز آن در کمترین زمان ممکن تامین و در فرایند اجرای آن شتاب بخشی شود.
محور پرتردد و یکی از پر خطرترین و شلوغ ترین مسیرها ، جاده ارتباطی و بین شهری دهدشت به پادوک (خیرآباد) گچساران است و نقطه اتصال به استان های خوزستان، بوشهر و کهگیلویه وبویراحمد نیز محسوب می شود که با بهسازی و ایمن سازی می توان امیدوار به کاهش محسوس تصادفات و حوادث جاده این محور باشیم
استاندار کهگیلویه وبویراحمد گفت: این مسیر همواره از پرخطرترین و نقطه حادثه خیز در سطح استان و مسیر پر تردد و اتصال شهر دهدشت به شهرهای بهبهان، گچساران ، دیلم و گناوه در استان بوشهر است و بهسازی و ایمن سازی این مسیر جزو اولویت های دولت و مدیریت اجرایی استان و شهرستان است
تحول در حوزه زیرساخت های جاده ای گچساران
تحول و تزریق اعتبار مورد نیاز برای طرح های حوزه راهسازی در شهرستان گچساران از جمله تکمیل پروژه مهم گچساران باباکلان و اتصال این محور به جاده ملی پاتاوه- دهدشت و گچساران- رامهرمز – اهواز و همچنین گچساران – باشت به شهرستان چرام از جمله طرح های مهم زیرساختی و مورد تاکید وزارت راه و شهرسازی در سال ۱۴۰۴ خواهد بود.
مسیرهای بزرگراهی یاسوج- شیراز ، یاسوج به اصفهان و کمربندی خطرناک یاسوج که اعتبار مورد نیاز برای تکمیل ان افزون بر هفت هزار میلیارد ریال است از دیگر پروژه های مورد تاکید و مطالبات مسئولان اجرایی کهگیلویه وبویراحمد از معاون وزیر راه و شهرسازی بود.
قرار شد بروارد اولیه میزان اعتبار برای این پروژه های بزرگراهی نیز در اسرع وقت بررسی و اعلام شود تا به زودی در قالب گزارش آخرین وضعیت پروژه های بزرگ راهسازی کشور در هیات دولت مطرح و بتوان از مسیرهای قانونی و ظرفیت های موجود و روش های نوین مالی برای تکمیل و شتاب بخشی این پروژه ها اعتبارات مورد نیاز را تامین کرد.
عموما نگاه مقامات محترم محلی، بخشی و منطقه ای است ، نه کلان نگرانه
احسنتتت
طرح جامع حمل و نقل چی شد؟؟؟؟؟
هرکسی به تشخیص خودش گره را پیدا نیکند بدون آنکه به دیگر مناطق و دیکر مد های حمل و نقل توجه کند
آخه اینقد کیلویی نمیشه که هرکی بگه من مشکل و فهمیدم کجاست.
برنامه ریزی کلان و طرح جامع کجاست؟
تو این حدود ۴ ماه که اومدن ، ایشان فعلا دارند به همه قول رفع مشکل دارند میدن.
با این بی پولی
خدا اخرشو ختم به خیر کنه
کاش تفکیک اتفاق می افتاد تا وزیر وقت میکرد به چالشهای سخت بخش توسعه توجه ویژه بنکند
شاید خوب باشد تین که نگاهش بیشتر معطوف به شرکت راه آهن هست کمی نگاه خود را معطوف به شرکت ساخت که مشکلات اساسی تری دارد نماید
ایشان تو این چند ماه
هرجا رفتن گفته اند اولویت ما حل مشکل شماست.
آخر مگر چند اولویت وجود دارد؟!
ضرورت اولویت بندی طرحها و به نتیحه رساند طرح جامع حمل و نقل باید مطالبه جدی دلسوزان حوزه حمل و نقل باشد
مگه چقد پول دارید که به همه مسیولین محلی، قول احداث زیرساخت حمل و نقل میدید؟؟
مگه قرار هست هر استانی آزادراه داشته باشد؟
چرا با این عبارات مبهم
قطعا کم کاری در منطق محروم رخ داده ولی
اینگونه القا میکنید که چون آزادراه ندارند بهشون ظلم شده!؟
باید طرح جامع حمل و نقل پیاده شود
تا هرکسی به تشخیص خود اولویتها را معرفی نکند
فقط رتق و فتق امور نمایندگان مجلس
بازدیدهای بی مورد و هزینه تراشی های و شو الکی برای هیچ
ی بازدید مدیرعامل شرکت ساخت میدونید چقد خرج داره برای دولت و مشاورین و پیمانکاران؟
لطفا جناب مدیرعامل، مطالبات مشاورین و پیمانکاران و بدهند.
میدونید اکثر شون فکر جمع کردن شرکتشون افتاده اند.
خب وقتی وعده میدهید و پیمانکار و مشاور و درگیر میکنید ولی نهایتا پولی در کار نیست
فقط همه گرفتار میشیم
مطالبات پیمانکاران شرکت ساخت حدود ۶۰ همت است.
به جای وعده جدید
مطالبات را صفر کنید آقای مدیرعامل
پول ملت و بدید
بقیه ش پیش کش
فقط شوووو
بس نیس وعده وعید
لطفا طرح جامع را جمع کنید
رسانه شما فقط رو راه آهن فوکوس کرده
در حالی که بخشهای مهمی مثل شرکت ساخت مغفول مانده
بعضی بازدیدها فقط ضرره
درست گفتن
طرح جامع واقعا ضروریه