بازدید سایت : ۸۱۲۹۸

جریان سازی‌های رسانه‌ای، مانعی بر سر راه توسعه خودروهای برقی

کارشناسان و تحلیلگران فعال در حوزه خودرو بر این باورند که برخی از نهادهای دولتی و غیر دولتی به وضوح در تلاشند تا علیه توسعه خودروهای برقی و هیبریدی و پلاگین هیبریدی جریان سازی کرده، شهروندان را از خرید این محصولات مأیوس کنند و آمار فروش این خودروها را به میزان قابل توجهی کاهش دهند.

جریان سازی‌های رسانه‌ای، مانعی بر سر راه توسعه خودروهای برقی
تین نیوز |

بسیاری از کارشناسان فعال در حوزه خودرو بر این باورند که برخی جریان سازی‌های رسانه‌ای در جهان علیه خودروهای برقی و الکتریکی وجود دارد که مانع توسعه سریع آن می‌شود.

به گزارش ایسنا، در چند سال اخیر صنعت خودروسازی با تغییر و تحولات جدیدی روبرو شده است که از مهم‌ترین آنها می‌توان به خودروهای برقی، پاک و دوستدار محیط زیست اشاره کرد. این وسایل نقلیه تنها مدتی پس از معرفی و عرضه به بازارهای جهانی از استقبال بی نظیری از سوی مشتریان خودرو برخوردار شد و موجب شد که بسیاری از خودروسازانی که تاکنون به تولید خودروهای دیزلی و بنزینی می‌پرداختند، نیز به فکر طراحی، تولید و عرضه این نوع خاص از وسایل نقلیه افتاده و مدل‌های جدیدی را روانه بازار کنند.

حال کارشناسان و تحلیلگران فعال در حوزه خودرو بر این باورند که برخی از نهادهای دولتی و غیر دولتی به وضوح در تلاشند تا علیه توسعه خودروهای برقی و هیبریدی و پلاگین هیبریدی جریان سازی کرده، شهروندان را از خرید این محصولات مأیوس کنند و آمار فروش این خودروها را به میزان قابل توجهی کاهش دهند.

آنها در ادامه این گزارش‌های منتشر شده در وب سایت clean technica خاطرنشان کرده‌اند که همواره جریان سازی هایی علیه توسعه خودروهای برقی وجود دارد که نشان می‌دهد هنوز منافع بسیاری از شرکت‌های خودروسازی، دولت‌ها و سایر نهادهای جهانی در تولید و عرضه خودروهای آلاینده همچون بنزینی و دیزلی است و آنها نیز با استفاده از اعمال نفوذ و قدرت به شدت در تلاشند تا استفاده از وسایل نقلیه پاک و دوستدار محیط زیست را غیرعملی، جاه‌طلبانه و غیرواقعی جلوه دهند.

این کارشناسان همچنین اعتقاد دارند که با توجه به آنکه خودروهای برقی و الکتریکی در کشورهای اروپایی، سپس آمریکای شمالی و شرق آسیایی از سایر مناطق جهان از استقبال بسیار بیشتری برخوردار شده‌اند، به نظر می‌رسد که در این میان، آن دسته از کشورهای دارای منابع عظیم و غنی نفت و گاز همچون خاورمیانه و آمریکای لاتین بجز مسائل فرهنگی تحت تأثیر منافع مالی خود، علاقه چندانی به توسعه این وسایل نقلیه ندارند.

علاوه بر این تجارت عظیمی در جهان در حال حاضر وجود دارد که همگی حول محور طراحی، تولید، خرید و فروش خودروهای مجهز به پیشرانه‌های بنزینی و دیزلی می‌چرخد که در صورت کاهش تولید و یا توقف آن، بسیاری از شرکت‌های فعال در این صنعت و تجارت بزرگ و سودآور ورشکست شده و اقتصاد بسیاری از کشورهای جهان نیز سقوط کرده و به ورطه نابودی خواهد رسید.

برخی دیگر از آنها با اشاره به گزارش‌های طولانی که درباره تبعات منفی توسعه و تولید خودروهای برقی در روزنامه و رسانه‌های متعددی منتشر شده، نیز عنوان کرده اند که بسیاری از آنهایی که در تلاشند علیه خودروهای برقی جریان سازی کنند، از مشکلاتی که باتری این وسایل نقلیه برای ایمنی خودرو و سلامت سرنشینان بهنگام تصادفات رانندگی بوجود می‌آورد، سخن می‌گویند. این در حالیست که در آزمایش‌های پیشرفته انجام شده در سطوح آزمایشگاهی و جاده‌ای هیچ موردی در خصوص به خطر افتادن ایمنی و سلامت سرنشینان خودرو در صورت بروز تصادفات رانندگی، ثبت نشده است.

البته نباید فراموش کرد که باتری بکار رفته در خودروهای برقی که در واقع کار اصلی حرکت و موتور خودرو را انجام می‌دهد، یکی از بزرگترین چالش‌های پیش روی خودروسازان است چراکه این باتری‌ها نیز همچون باتری سایر دستگاه‌های الکترونیکی و برقی، بعد از چندسال استفاده ضعیف و دچار فرسودگی می‌شوند و در نهایت تبدیل به زباله و معضلی برای محیط زیست خواهند شد.

تقریباً سه سال پیش بود که خودروهای برقی از حالت غیرقابل استفاده‌ای که در نمایشگاه‌های علم و فناوری خارج شد و به بازارهای جهانی فروش خودرو راه پیدا کرد به گونه‌ای که تحلیلگران و کارشناسان فعال در حوزه خودرو، پیش‌بینی کرده بودند که سال ۲۰۱۸ میلادی، سال شکوفایی خودروهای برقی و الکتریکی است.

بسیاری از کشورهای جهان قصد دارند با هدف مقابله با آلودگی هوا و کاهش میزان انتشار آلاینده‌ها و گازهای گلخانه‌ای و حفظ بیشتر محیط زیست، خودروهای تمام الکتریکی و برقی را به تولید انبوه برسانند.

بنابراین بسیاری از شرکت‌های خودروسازی در جهان عزم خود را برای تولید انبوه خودروهای برقی جزم کرده و از برنامه‌های خود بدین منظور رونمایی کرده‌اند. افزایش روزافزون خودروهای برقی و محبوبیت استفاده بیشتر از این خودروهای پاک، موجب شده است شرکت‌های خودروسازی در سراسر جهان به رقابتی تنگاتنگ پرداخته و هر یک از برنامه‌های خود برای طراحی و تولید خودروهایی بهتر و با توان پیمایش بیشتر رونمایی کنند.

منبع: خبرگزاری ایسنا
ارسال نظر
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.
  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.
  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.