بازدید سایت : ۷۲۴۸۷

همتی: برای 7 بدهکار عمده بانکی به ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادی نامه نوشتم

رییس کل بانک مرکزی از بررسی طرحی در کمیته نقدینگی خبر داد که بر اساس آن می‌توان بدون پول تورم زا به تولید کمک کرد.

همتی: برای 7 بدهکار عمده بانکی به ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادی نامه نوشتم
تین نیوز |

عبدالناصر همتی، در توضیح این شیوه بانک مرکزی برای کمک به واحدهای تولیدی گفت: قرار است با حمایت بانک مرکزی، سیستم بانکی و بخش خصوصی در راستای تامین نهادها از زنجیره تولید، واحدهای تولیدی که نیاز به نهاده دارند فاکتور خرید نهاده شان را نزد بانک ها برده و گواهی تضمین یک ساله از بانک ها دریافت کنند که تا مدت یک سال پول این نهاده را به سیستم بانکی برمی گردانند. در این مدت یک سال فرد می تواند اوراق را نزد خود نگه دارد یا اگر مجددا در زنجیره تامین، نیاز به نهاده پیدا کرد این اوراق را در حساب کاربری فروشنده دیگری ثبت کند. این اقدام مانند سپرده گذاری است که فرد می تواند در زمان سررسید پول خود را پس بگیرد یا در مدت یک سال آن را به افراد دیگری بدهد.

به گزارش تین نیوز به نقل از اعتماد، رییس شورای پول و اعتبار خاطرنشان کرد که این طرح برای تامین سرمایه در گردش بنگاه های تولیدی است و در صورت مثبت بودن شرایط ظرف 2 الی 3 هفته آینده نهایی و اجرایی می شود.

همتی با بیان اینکه بعد از ایجاد ثبات در بازار ارز، بانک مرکزی فراغت بیشتری برای تمرکز بر مشکلات نقدینگی بنگاه ها یافته است، گفت: در سفرهایی که به استان های مختلف داشته ام، رونق تولید را احساس کرده ام البته این طور نیست که مشکلی نباشد.

او افزود: بانک ها آمادگی کمک به رونق تولید را دارند و من هم از آنها خواهش کرده ام تا اولویت خود را به تامین سرمایه در گردش بدهند. رییس کل بانک مرکزی با بیان اینکه از سال قبل به دنبال افزایش پشتیبانی از تولید بودیم و امسال نیز به صورت جدی رونق تولید را در دستور کار داریم، تصریح کرد: ماهی 50 هزار میلیارد تومان بانک ها به تولید تسهیلات می دهند. برنامه بانک مرکزی افزایش سهم بخش مسکن و صنعت از تسهیلات دریافتی بانک هاست.

ماه گذشته نیز همتی در سفرش به اصفهان و بازدید از گروه های صنعتی ضمن اشاره به این موضوع که نیاز بسیاری از واحدهای تولیدی نقدینگی است، تامینش را بر عهده سیستم بانکی دانست. او در ادامه سخنانش گفت: ما ارقام ویژه ای به این منظور در نظر گرفته ایم و قرار شد سهم سرمایه در گردش بخش صنعت را بر اساس قانون تا ۴۰ درصد افزایش دهیم در حالی که این سهم در سال گذشته ٣٠ درصد بود.

رییس کل بانک مرکزی در ادامه سخنانش در این برنامه درباره اینکه بخش بزرگی از تسهیلات بانک ها در حقیقت استمهال وام های قبلی است و پول جدیدی به واحدها تزریق نمی شود، اظهار داشت: سرمایه در گردش اساسا وامی یک ساله است. من هم قبول دارم که این موضوع ناشی از امهال وام های قبلی است اما اگر امهال نشوند، واحدهای تولیدی گرفتار می شوند و پرداخت این وام ها نیز کمک به تولید است.بخش دیگر سخنان همتی بر بهبود شاخص های اقتصادی تاکید داشت.

او در خصوص قیمت ارز در چند ماه گذشته گفت: قیمت ارز در چند ماه گذشته 18 درصد کم شده و قیمت دلار از 14.5 به 11.5 رسیده است. برخی می گویند قیمت ارز باید رقم مشخصی شود اما برای ثبات، قیمت ها مهم تر است و فعالان اقتصادی باید بتوانند پیش بینی از آینده داشته باشند. او از عدم دخالت در نرخ ارز خبر داد و از مدیریت تقاضا کاذب در بازار، به عنوان راهکاری برای به ثبات رسیدن عرضه و تقاضا خبر داد.

بازار متشکل ارزی و زمان راه اندازی آن نیز یکی دیگر از مواردی بود که همتی به آن پرداخت. او در خصوص دلایل تاخیر در آغاز به کار این بازار گفت: پیچیدگی هایی وجود دارد که کار را سخت می کند. از اول هم نمی خواستیم زمان شروع به کار را اعلام کنیم ولی متاسفانه تاریخی را اعلام کردند. ابتدا می خواستند با دو بانک کار را شروع کنند ولی نمی شود. من معتقدم کار باید درست شروع شود و اگر بد شروع شود برای سیستم و دولت خوب نیست. دیگر تاریخ برای شروع نمی گویم! مشکلی در بازار نیست و ان شاءالله بهتر هم می شود.

بانک مرکزی در خصوص خروج بانک ها از بنگاه داری و فروش املاک مازاد سخت گیری های بسیاری داشته است و اخیرا هم بخشنامه ای در این خصوص به بانک ها صادر شده که با توجه به صحبت های همتی، اگر بانک ها اموال مازاد خود را نفروشند، در تایید صلاحیت مدیران آنها تجدیدنظر می شود.

او در خصوص اینکه دولت قصدی برای ورود به اصلاح نظام بانکی ندارد، گفت: به طور جدی دنبال اصلاح نظام بانکی هستم، چراکه دستور مقام معظم رهبری هم است. به تدریج کار را پیش می بریم و این طور نیست که هر روز موضوعات را رسانه ای کنیم. برای بانکداری اسلامی دستورالعمل اجرایی امهال را ابلاغ کرده ایم.

بخش دیگری از سخنان او در مورد کسری بودجه و اصلاح ساختار آن بود. همتی معتقد است 30 درصد درآمدهای بودجه نفتی است و امید است که بخشی از صادرات نفت کشور احیا شود. او در خصوص کسری بودجه به دلیل کاهش عایدی های نفتی گفت: در شورای عالی هماهنگی سران قوا نزدیک به 62 هزار میلیارد تومان از سقف بودجه کاهش یافته که این موضوع نیز به تایید رهبر معظم انقلاب رسیده است.رییس شورای پول و اعتبار ادامه داد: سال گذشته 12 درصد از درآمدهای نفتی برای شرایط اضطرار کنار گذاشته و قرار شد در صورتی که نتوانیم درآمدهای نفتی را محقق کنیم، با تایید رهبر معظم انقلاب از این رقم برای جبران کسری بودجه استفاده شود.

او راهکارهای سه گانه ای را برای جبران کسری بودجه عنوان کرد که عبارت از برداشت از صندوق توسعه ملی، انتشار اوراق و افزودن پایه های جدید مالیاتی هستند.

همتی درباره افزودن پایه های جدید مالیاتی و لغو معافیت های مالیاتی برای جبران کسری بودجه نیز تصریح کرد: در شرایطی هستیم که فشار و تحریم افزایش و درآمدهای نفتی هم کاهش یافته است. تنها 310 هزار میلیارد تومان از بودجه برای حقوق و دستمزد و بیمه است. با این حال افزایش پایه های مالیاتی برای تامین بودجه امسال محقق نمی شود و افزودن پایه های مالیاتی جدید برای سال آینده خواهد بود. بخش دیگری از سخنان او به عزم جدی برای وصول مطالبات از دانه درشت ها بود که گفت: نامه ۷ بدهکار دانه درشت را به ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادی نوشته ام و به صورت جد دنبال وصول بدهی از این دانه درشت ها هستیم.

منبع: روزنامه اعتماد
ارسال نظر
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.
  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.
  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.