اختصاص ۶ میلیارد دلار ارز برای صنایع/ قیمت تایر منطقی می شود
معاون وزیر صمت از اختصاص اعتبار جدید ارزی ۶ میلیارد دلاری برای صنایع خبر داد و گفت: سامانه بانک مرکزی تحت عنوان مرکز مبادله ارزی نتوانسته سرعت عمل و چابکی خود را در تخصیص ارز داشته باشد.
معاون وزیر صمت از اختصاص اعتبار جدید ارزی ۶ میلیارد دلاری برای صنایع خبر داد و گفت: سامانه بانک مرکزی تحت عنوان مرکز مبادله ارزی نتوانسته سرعت عمل و چابکی خود را در تخصیص ارز داشته باشد.
به گزارش تین نیوز به نقل از مهر، ابراهیم شیخ معاون صنایع عمومی وزیر صمت امروز سه شنبه ۱۶ بهمن در در خصوص وضعیت تخصیص ارز به صنایع تصریح کرد: امسال تقریباً معادل پارسال ارز تخصیص دادیم و امیدواریم تا پایان سال رویه تخصیص ارز به خوبی رقم بخورد.
وی افزود: سامانه ای که اخیراً بانک مرکزی تحت عنوان مرکز مبادله ارزی ایجاد کرده نتوانسته سرعت عمل و چابکی خود را در تخصیص ارز داشته باشد.
شیخ ادامه داد: طی صحبتی که با وزیر صمت داشتیم، آقای اتابک اعلام کرد که در حدود ۶ میلیارد دلار برای تخصیص به صنعتگران آماده شده اما مرکز مبادله باید بتواند با اصلاحاتی فضای تعامل و مبادله ارزی را با دقت و سرعت بیشتری فراهم کند تا صنعتگران از دریافت به موقع ارز رضایت داشته باشند.
قیمت تایر منطقی می شود
وی در ادامه درباره قیمت گذاری تایر گفت: در ۱۰ ماهه امسال نسبت به مدت مشابه پارسال تولید تایر ۱۰.۱ درصد افزایش یافت.
شیخ تصریح کرد: تولیدکنندگان می گویند هزینه های تولید افزایش یافته اما وزارت صمت باید شرایط بازار را هم در نظر بگیرد؛ با این حال منطقی سازی قیمت ها در سال آینده در دستور کار قرار دارد. البته وزارت صمت در شب عید مدیریت بازار را در دستور در کار دارد و می خواهد با رونق خرید تقاضا را تحریک کند.
ابلاغ بسته حمایت از صنایع در دهه فجر
وی در خصوص جزئیات بسته حمایتی که برای کمک به تولید در نظر گرفته شده است، گفت: مجموعه مشکلات نیمه دوم سال جاری محور تهیه این بسته بود. در این بسته، معافیت مالیاتی، هزینه های تولید ناشی از ناترازی انرژی، حمایت بانک ها به تولید کنندگان برای پاس کردن چک ها، استمهال بدهی ها و تسهیل در خرید مواد اولیه پیش بینی شده است.
وی افزود: با توجه ویژه رئیس جمهور، این بسته به معاون اول جهت ابلاغ ارسال شده و امیدواریم در همین دهه فجر ابلاغ شود.
بهره برداری حداکثری از ماشین آلات نصب شده
شیخ در ادامه درباره وضعیت ماشین آلات تصریح کرد: اولویت ما بهره برداری حداکثری از ماشین آلات نصب شده در کارخانه هاست. همزمان تأمین قطعات و مواد مورد نیاز ماشین آلات را پیگیری می کنیم و به دنبال ارتقای تجهیزات هستیم.
معاون صنایع عمومی وزیر صمت عنوان کرد: نیاز به منابع ارزی بیشتری داریم تا ماشین آلات نو با تکنولوژی بالا و انرژی بری پایین را خریداری کرده و وارد کشور کنیم.
دستور رئیس جمهور درباره تأمین انرژی صنایع
وی در مورد پیگیری وزارت صمت برای رفع ناترازی انرژی گفت: رئیس جمهور در حوزه ناترازی انرژی دستور داده اند که باید محدودیت های انرژی در صنعت جزو آخرین محدودیت ها باشد و برای محدودیت های پیش رو بخش صنعت را قربانی سایر بخش ها نکنیم و مصرف صنعتی را در کنار سایر صنایع ببینیم.