کل مسیر راه آهن رشت - آستارا روی پل ساخته شود
وی یکی از مزایای استان در حوزه حمل و نقل مسافری و تجاری را وجود فرودگاه بین المللی سردار جنگل رشت عنوان کرد ؛ فرودگاهی که ۲۸ متر از سطح آب های آزاد پایین تر است و این یک مزیت محسوب می شود چرا که در تیک آف و لندینگ هواپیما به خلبان کمک می کند که راحت تر حرکت نموده و سوخت کمتری مصرف نماید و بار بیشتری حمل شود.

هادی حق شناس در دیدار با اصحاب رسانه در پاسخ به پرسش های اصحاب رسانه در خصوص موضوعات مختلف استان گیلان و چالش های مربوط به حوزه های اقتصادی، گردشگری، حمل و نقل، محیط زیست و...این استان با تفکیک موضوعی اظهار داشت : ۳۱ استان در کشور داریم که چهار استان شبیه گیلان هستند که دارای مرزهای دریایی، زمینی، ریلی و هم مرز هوایی می باشند.
مطلب پربازدید امروز را بخوانید:
◄ طنز| فرزانه صادق : نمی توانم بلیت هواپیما را ارزان کنم اما این چه ربطی دارد به قاطعیتم؟!
این استان ها شامل گیلان، گلستان، خوزستان و سیستان و بلوچستان می باشند. اگر آن سه استان را بخواهیم با گیلان از لحاظ حاصل خیزی، تنوع محصولات، موقعیت ترانزیتی و اقتصادی در مناسبات منطقه ای مقایسه کنیم شبیه گیلان نبوده و این استان از موقعیت برتری برخوردار است.
وی یکی از مزایای استان در حوزه حمل و نقل مسافری و تجاری را وجود فرودگاه بین المللی سردار جنگل رشت عنوان کرد ؛ فرودگاهی که ۲۸ متر از سطح آب های آزاد پایین تر است و این یک مزیت محسوب می شود چرا که در تیک آف و لندینگ هواپیما به خلبان کمک می کند که راحت تر حرکت نموده و سوخت کمتری مصرف نماید و بار بیشتری حمل شود.
استاندار گیلان در خصوص مسائل و مشکلات زیست محیطی این استان با اشاره به وجود دو رودخانه گوهر رود و زرجوب و آلودگی این دو رودخانه افزود : شهر رشت در گذشته ها به واسطه وجود این دو رودخانه توسط مردم برای سکونت انتخاب شد، در این دو رودخانه بیش از ۲۰۰ میلیون متر مکعب آب جاری بود و مردم از آن ماهی صید می کردند و این شهر با وجود دو رودخانه و آب و هوایی زیبا بود. در حال حاضر متأسفانه در این دو رودخانه فاضلاب جاری است و به سمت رودخانه پیربازار و سپس به تالاب انزلی می ریزد.
حق شناس ادامه داد : از سوی دیگر شهر صنعتی رشت با میزان تولید ۱۵ هزار مترمکعب پسآب صنعتی که وارد این دو رودخانه می شود. علی رغم اینکه بخش اصلی پسآب انسانی و کشاورزی شهرهای رشت، انزلی، صومعه سرا، ماسال، فومن و ۷۰۰ روستا وارد تالاب می شود ؛ اما پسآب صنعتی اثر تخریبی به نسبت بیشتری نسبت به حجم و گستره پسآب های خانگی در حال ورود به تالاب انزلی را به خود اختصاص داده است.
وی با اشاره به وسعت ۲۰۰ هزار متر مربعی تالاب انزلی و نقش آن در تردد میان مناطق همجوار خود و حتی تجارت بین المللی، تصریح کرد : متأسفانه با وجود فاضلاب های خانگی، صنعتی وکشاورزی اکنون به گونه ای شده است که یک قایق نمی تواند در آن به حرکت بپردازد.
حق شناس ادامه داد : تقریبا پسآب یک میلیون نفر از جمعیت گیلان به تالاب وارد می شود و به این پسآب انسانی، پسآب کشاورزی حاصل از مصرف سموم کشاورزی در نیمی از ۲۳۰ هزار هکتار شالیزار گیلان و همچنین پسآب صنعتی نیز اضافه و به تالاب می ریزد. در حال حاضر یک میلیون متر مکعب لایروبی در تالاب با محوریت اداره کل بنادر و دریانوردی استان انجام می شود اما همچنان عمق لازم در اسکله های ۱ تا ۵ وجود ندارد، چرا که میزان رسوب ورودی در مسیر اتصال تالاب به دریای کاسپین در نقطه حوضچه آرامش طبیعی بندر انزلی بسیار زیاد است.
وی در ادامه تأکید کرد : تالاب انزلی پر شده و میزان رسوب آن یک میلیارد متر مکعب است. اگر تمامی تجهیزات سازمان بنادر و دریانوردی در شمال و جنوب کشور را در نظر بگیریم، امکان لایروبی۳۰ میلیون متر مکعب در سال توسط تمامی این امکانات وجود دارد که در مقابل حجم ورودی ناچیز است.
حق شناس با بیان اینکه راه حل لایروبی تالاب نیست ؛ اضافه کرد : باید ورودی های پسآب به تالاب قطع و تدبیر لازم و کارشناسی شده ای را در دستور کار قرار گیرد.
حق شناس با اشاره به حجم بارندگی اخیر در گیلان و اثرات وضعی آن بر رسوب زدایی از تالاب النزلی گفت : سه میلیارد متر مکعب در بارش های اخیر آب به استان گیلان سرازیر شد ؛ حجمی که بسیار زیاد بود. در واقع در هر مرحله بارندگی قابل توجهی که صورت گیرد سیلی از تالاب به سمت دریا روانه می شود ؛ موضوعی که ناشی از خاصیت خود پالایشی تالاب است اما متاسفانه بلافاصله تالاب مجددا از پسآب پر می شود.
استاندار گیلان راه حل رفع اساسی این مشکل را ساخت تصفیه خانه های فاضلاب رشت و انزلی، شهر صنعتی رشت و... عنوان کرد و در ارتباط با سایر اثرات تخریبی زیست محیطی وضعیت تالاب چنین توضیح داد که بنا به اعلام مرکز تحقیقات شیلات، از ۷۰ گونه آبزیان موجود در تالاب انزلی اکنون نیمی از این گونه ها وجود ندارد.
وی در ارتباط با کیفیت منابع آب شرب طبیعی مورد مصرف در سطح استان گفت : آب گیلان به راحتی قابل آلوده شدن بوده و این در حالی است که میانگین اجرای طرح های آب و فاضلاب و تصفیه در ایران ۶۶ درصد و در گیلان ۲۶ درصد است و این رقم کمی می باشد.
حق شناس با تصریح براین نتیجه گیری که محیط زیست گیلان به نقطه خطرناکی رسیده ؛ در زمینه ایجاد تصفیه خانه فاضلاب شهر صنعتی رشت اظهار داشت : فاضلاب شهر صنعتی رشت به لحاظ حجم ۱۵ هزار متر مکعب است اما از نظر اثر گذاری یک سوم منشاء آلودگی تالاب انزلی می باشد چون پسآب صنعتی و سمی است. برای ایجاد تصفیه خانه، شهر صنعتی رشت به حداکثر ۱۰۰۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد. این در حالی است که شهر صنعتی رشت جز ۷ شهر صنعتی در کشور بوده که مستقل از شرکت شهرک های صنعتی و به شکل هیات مدیره انتفاعی اداره می شود و این آمادگی در آنها وجود دارد که تسهیلات دریافت کنند و تصفیه خانه را احداث نمایند اما نیارمند یک اصلاح قانونی در اساسنامه این شهرک صنعتی است که نیازمند تسریع در همکاری سازمان خصوصی سازی جهت صدور مجوز افزایش میزان سرمایه در اسناد ثبت شرکت این مجموعه به منظور سرعت بخشیدن به عملیات دریافت وام جهت شروع عملیات اداث تصفیخانه توسط پیمانکار اجرای طرح، هستیم.
حق شناس در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به واردات چای به کشور و تاثیر آن بر تولید کنندگان چای گفت: هر کیلوگرم چای که به کشور وارد می شود کیلویی ۵ الی ۶ دلار ارزش دارد، تقریبا هر سه کیلوگرم چایی که در کشور مصرف می شود یک کیلوگرم تولید داخل و دو کیلوگرم وارداتی است. در همین راستا ۳۰ هزار تن چای در داخل تولید و ۶۰ هزار تن وارد می شود. ۹۵ درصد تولید چای در کشور مختص گیلان بوده و این تولیدات توسط ۵۲ هزار خانوار تولید کننده چای محقق می شود ؛ متاسفانه واردات چای آسیب به فعالان صنعت چای و کشاورزان و تولید کنندگان وارد می کنند.
طرفه اینکه واردات چای با ارز نیمایی صورت می گیرد ؛ اما عرضه به بازار با قیمت مبنای ارز نیمایی نبوده واین امر حاشیه سود این واردات برای تعداد معدود از وارد کنندگان بسیار بالا می برد.
حق شناس همچنین به کاشت و تولید برنج در گیلان اشاره کرد و ادامه داد: در شمال کشور به نژادی و به زراعی در خصوص برنج در سطح مزارع رخ نداده و میزان تولید سالیانه برنج در حدود ۶۰۰ الی ۷۰۰ هزار تن است و در کل کشور این رقم به عدد دو میلیون تن می رسد و بر همین اساس ناچارا یک میلیون تن برنج وارد می شود که آن نیز با ارز نیمایی برای حمایت از مصرف کننده صورت می گیرد. اما مصرف کننده زمانی که برای خرید برنج می رود، رقم بالاتری را پرداخت می کند.
استاندار گیلان در ادامه به مصرف بالای بنزین در گیلان اشاره کرد و گفت : در استان گیلان روزانه سه و نیم میلیون لیتر بنزین مصرف می شود و ده درصد این مقدار مصرف، سهم تاکسی هاست. ۱۲ هزار تاکسی در استان داریم و ۲۰۰ هزار خودرو در گیلان و مابقی موتور سیکلت ها و سایر وسایل نقلیه بنزینی مشغول تردد می باشند. به طور میانگین تاکسی ها ۳۵ لیتر در روز بنزین مصرف می کنند که غالبا به دلیل مستهلک بودن خودروهاست. اگر ناوگان حمل و نقلی را نوسازی کنیم مصرف بنزین نصف خواهد شد.
در همین راستا و با همکاری سازمان منطقه آزاد انزلی و با بهره گیری از مزایای قانونی آن، ۵۰ خودرو با پلاک منطقه آزاد وارد شده تا به ناوگان حمل و نقل عمومی رشت و انزلی اضافه و جایگزین شود ؛ موضوعی که تداوم خواهد داشت.
حق شناس در خصوص نقش خود در تأسیس منطقه آزاد انزلی در سال ۱۳۸۲ و در دوران مدیرکلی بنادر گیلان و همکاری های خود با نخستین منطقه آزاد شمال کشور ؛ تصریح کرد : وجود منطقه آزاد انزلی قطعا یک مزیت و فرصت برای گیلان محسوب می شود و از این مزیت مضاعف استان در برنامه های توسعه ای، همکاری های اقتصادی و ترانزیتی بین المللی استفاده خواهیم کرد.
حق شناس با اشاره به تغییر کاربری اراضی گفت : ارزشمندترین دارایی گیلان زمین است و از آنجایی که از استان های دیگر برای خرید زمین در گیلان در این سال ها جمعیت زیادی ورود کرده اند، از وزیر راه و شهرسازی مجوز اخذ کرده ایم تا بلند مرتبه سازی در چند نقطه مشخص با وسعت ۱۰۰ هکتار صورت گیرد لذا بلند مرتبه سازی در نقاطی که وزارت راه و شهرسازی تعیین می کند، انجام خواهد شد.
استاندار گیلان در پاسخ به سوالی در زمینه پسروی آب دریای کاسپین گفت : از سال ۱۳۰۰ تا سال ۱۳۵۶ آب دریای کاسپین ۴ متر در عمق پسروی کرد از سال ۵۶ تا سال ۸۲، دو و نیم متر آب بالا آمد و از سال ۸۲ مجددا آب پسروی داشته است. در ۵۰ سال نخست هیچ دلیل اثبات شده ای مطرح نکردند اما در دومین اتفاق چند دلیل عنوان شد که افزایش نزولات آسمانی، کوه زایی در دریای کاسپین و باز و بسته شدن رودخانه ولگا از این موارد بود. با توجه به اینکه بیشترین عمق دریای کاسپین در سمت ایران قرار دارد، پسروی دریا بیشترین ضربه را به کشورهای ترکمنستان، قزاقستان، روسیه و جمهوری آذربایجان وارد می کند. در این میان از نقاط تمایز و برتری منطقه آزاد انزلی این واقعیت است که مجتمع بندری کاسپین آن منطقه تنها بندری است که از پسروی دریای کاسپین آسیبی نخواهد دید. اما بنادر امیرآباد، آستارا، نوشهر، فریدونکنار آسیب خواهند دید.
وی در زمینه رونق پروازهای خارجی در فرودگاه رشت عنوان کرد : بر اساس توافقات صورت گرفته ؛ در هفته های آتی، حداقل ۸ پرواز در فرودگاه سردار جنگل رشت به صورت هفتگی انجام خواهد شد. پرواز از رشت به نجف جز این پرواز ها خواهد بود. در عین حال براساس مذاکرات منجر به توافق اولیه، در سال آینده یک پرواز ترکیش ایر از رشت به استانبول برقرار می شود. از سوی دیگر در راستای تقویت ناوگان حل و نقل هوایی استان دو ایرلاین رامون و رشت ایر، در گیلان ثبت شده و حتی رامون اقدام به خرید هواپیما نیز نموده است.
استاندار گیلان در خصوص تنوع بخشی به حمل و نقل بار در استان و بهره گیری از تمام ظرفیت ها وفرصت های موجود در استان متبوع خود ؛ از راه اندازی قریب الوقوع خط پرواز رشت -آستاراخان خبر دارد.
حق شناس در زمینه راه آهن رشت به آستارا اذعان داشت : با توجه موقعیت جغرافیایی و عرض کم فاصله کوه های تالش و دریای کاسپین و اهمیت جلوگیری از حذف اراضی حاصلخیز کشاورزی برای حفظ حریم خط ریلی ؛ اگر کل مسیر راه آهن از طریق احداث پل، به اجرا در آید ؛ در مسیر اجرای این پروژه تسریع می شود و زمین های حاصلخیز گیلان نابود نمی شود و نیاز به خرید اراضی مردم نیست و مطالعات این پروژه در دست انجام است.
حق شناس در پایان گفت : یکی از مهمترین کارکردهای رسانه تعمیم یک مطالبه محدود به یک مطالبه گسترده تر، متوجه و متمرکز کردن مردم نسبت به موضوعات مهم و کمک به تقویت فرآیندهای تصمیم سازی است و نقش رسانه در مطالبه گری بسیار مهم می باشد.
الان فرمایش ایشان شوخی بود یا جدی؟؟
پایه پل روی زمین نیست؟
اون حجم از مصالح از کجا تامین خواهد شد؟
یاختن پل 200 کیلومتری محیط زیست را بیشتر تخریب نخواهد کرد؟
اصلا چه نیازی به وصل کردن استارا به رشت هست؟
وقتی کنار ان اردبیل هست؟
سخنان استاندار جامع و کامل بود....به عقیده من اولویت اول توسعه تصفیه خانه های صنعتی...دوم استفاده حداکثری از اتومبیل کم مصرف و مطقه ای خصوصا برای تاکسی ها و سرویس های عمومی است
نظرات علمی وفنی استاندار اندیشمند و مدبر گیلان مایع مباهات است و امیدوارم که باکمک دولت ایشان با این اندیشه بلند و کاربردی بتوانند مشکلات مردم غیور و مهربان گیلان را به نحو مطلوب حل نمایند و در دوران مدیریتشان آثار ماندگاری برجا نهاده واژگونی برای مدیران ارشد بعدی باشند .
آقای حق شناس خیلی بلند پرواز هستید مردم جهان زیر دریا تونل می زنند شما روی هوامیخواهید پل بزنید چندسال طول خواهد کشید محاسبه شده مگر زمین دراین مسیر باتلاقی است ویا روی دریا هست .این چه کارشناسی است.
جناب استاندار لطفا برای ایجاده اشتغال در پروژه ملی راه آهن رشت آستارا از قرارگاه خاتم بخواهید تا یکسری از قوانین دست و پاگیر جهت جذب نیروی بومی نظیر برداشتنه قانون۳سال گذشتن از گرفتنه گواهینامه پایه یکم و برادرن تا امثال من که ۱سال فقط از پایه یک من گذشته بتوانم در این پروژه ملی کسب روزی حلال کنم
اقای که حق شناس هستید من پولم را از کی بگیرم الان سه ساله زمین منو تصرف کردید خسارتم را از کی بگیرم
سلام
استاندار آقای حق شناس این پیام من را برسانید لطفا خسته نباشید واقعا من از انزلی پیام میزنم لطفا به کسانی که در منطقه مسکونی تجارت می کنند جلوی آنها را بگیرید و از سمت آب به منابع آب اختیار ندهید زمینی به کسی اجاره دهد این جا که ما زندگی می کنیم رفتم فرمانداری آقای ضیایی نبودند رفتم موضوع را گفتم آقای شکوهی راد آمده با من بد صحبت کرده موضوع را عنوان کردم بی طرف نبود و همش طرف آنها بود شاهد هم دارم با من بد صحبت کرد این شخصی که این درخواست داشت از زمان آقای پور خوش سعادت درخواست داده بودند و ایشان امضا کردند بدون تحقیق و بعد مدتی آقای شکوهی راد آمدند ایشان هم همین کار را کردند
سلام
خسته نباشید آقای حق شناس زحمت می کشید
آقای حق شناس به تمامی کارکنان دولت اعلام کنید اگر نمی توانند این صندلی وظیفه است مسولییت خود را به درستی انجام دهند استعفا دهند ، این آقای شکوهی راد رفتم فرمانداری شاهد هم دارم با مردم چرا با بی ادبی صحبت می کنند آقای حق شناس به این ها تذکر دهید چه حقی دارید مردم را فریب دهید و تحقیق نکرده درخواست خلاف مردم را امضا می کنید و بعد کسی می آید اعتراض می کند او را حمله می کنند و زیر سوال می برند آقای حق شناس بخدا همچین رفتاری کردند فرماندار نبود ببینه این آقای شکوهی راد بی ادب است .
واقعا خجالت اوره بعد اینهمه سال در پی نشستها و مذاکرات و طرح ها و برنامه های مختلف و ضرورت حیاطی وصل مسیر شمال جنوب هنوز بر سر چگونگی ایجاد این راه آهن هستیم آقا جمهوری اسلامی همان حکومتی است که در ابتدای پیروزی انقلاب نظر علما بر این بود که اگر حتی در جهت آبادانی و طرحهای علم المنفعه مسجد و قبرستان مسلمین هم مانع آن طرح شود را میتوان با حکم اسلامی تخریب و برنامه را پیش برد چه شده است کل کشورهای منطقه مثل کرکسها ریخته آند سر ما که ایران را از این مسیر محروم کنند در واقع مانع اصلی خودمانیم یک نفر نیامده که مثل بلدوزر پیش بیفتد و مسیر را باز کند
باسلام. جناب حق شناس استاندار محترم استان گیلان دست مریزاد از تلاش وفعالیت شما برای رفع مشکلات استان سپاسگزاریم. علی مولی یارتان
۱۶ هزار میلیارد تومان
واقعا بااینهمه هزینه(تملک اراضی،تامین مصالح که درگیلان نیست،پلهای خاص،مکانیک خاک که سسته،تخریب محیط زیست وپیامدهای اجتماعی)ساخت این مسیر توجيه ای نمیخاهد
آیامتولیان دنبال بهانه دیگری هستند؟
چرا از ساحل دریا پل نمی زنید هم زمین های کشاورزی حفظ میشه و هم لزومی برای خرید زمین نیست و خیلی هم جذاب میشه
خب گپ زنه استاندار اگه عملی ببه در حد حرف نبه .
سال ٢٠٥٥ افتتاح میشه
کاملا درسته اگر مردم ایران کمی بیشتر به شهرهای دنیا سفر میکردند میدیدن پل تنها راه حفظ محیط زیست و منابع طبیعی هست برای توسعه، شمال تا جنوب ایتالیا روی پل بزرگراه ساختن راه آهن ژاپن بیش از 30 درصد روی پل می باشد، راه حل ترافیک رشت هم کمربندی روی پل هست همچنین ساخت دو مسیر شرقی غربی شهر روی پل، با کمترین هزینه و زمان، اصفهان و اهواز دو پل 7 و 11 کیلومتری در مرکز شهر دارند که شاهکلیدو رفع بحران در این شهرهاست
حاجی تو باغ نیستی . یک پل معمولی صد متری رو پنج سال طول میکشه درست کنید برای این مسیر باید تا انقلاب مهدی یا هزارسال منتظر شد
take off = برخاست
landing = نِشَست
بخش زیادی از بنزین سهمیه گیلان را مسافران همیشگی استان و مردمان استانهای همجوار مصرف می کنند همه مصرف مردم گیلان نیست
ما در دو نقطه بندر در سواحل داریم ) انزلی وآستارا) در سواحل انزلی که ریل عبور نمی کنه در سواحل آستارا هم دور از ساحل احداث شده و بقیه مسیر در ساحل رو پل احداث بشه با توجه به عقب نشینی سطح آب دریا چند سال دیگه در خشکی قرار می گیره و به جای تملک اراضی و تخریب شالیزارها و محیط زیست تنها هزینه پل معادل آنها ساخته میشه
سلام
اولا ممنون که اطلاعات غلط و غیر اصولی
بخوردمادادی،
دوما،حیف از آقای پزشکیان که همراهی مثل
شما دارد،
سوما،اگر افرادی مثل شما بخواهد این راه
مهم واستراتژیکی را پیش ببرد،بازهم ۴۶ سال طول کشیده،وام روسیه هم هاپولو
خواهدشد،
هزاران میلیارد پول حق مردم برای احداث این راه آهن است،
بایدهم پول مردم به نرخ روز داده شود،
یک جاده بین المللی نیاز به پول دارد،
پول را اگربازهم برای نقشه جدید،کارشناسی
زائد هزینه نکنید،
نه وقت کشی میشود،نه پول پایمال میشود،
درآخرهم لطفا اسم دریای خزر را بخاطر
نژادپرستی عوض نکن.
آقای استاندار مردانگی کن لاین دیگر حاشیه رودخانه زرجوب که تلنباری از خاک و ویرانه شده و مرکز تجمع معتادان و حشرات و موش و سگ درست کن بخدا زن و بچه ما گرفتار و مریض شدند
سلام،وقت بخیر و خسته نباشید به خدمت شما آقای حقشناس، الان دوهفته هستش که من بیکار شدهام دم عید هستش و مستاجر ، حقوق هم نگرفتم بخاطر یه امضای شما کل نیروهای فولاد سبز گیلان شهرستان تالش هم تعطیل شد لطفاً پیگیری کنید 🙏،خدا هیچ پدری رو از خانواده خودش شرمنده نکنه من و همکارانم تو این شرکت محتاج نان شب هستیم هیچ کسی هم نیرو قبول نمیکنه هر روز هم بدتر از گرانی، لطفاً فراموشون نکنید
آقای استاندار که پیشنهاد اجرای طرح روی پل را میفرمایند شاید نمیداند که بقیه مهندسان و طراحان هم مزیت پل را درک میکنند ولی اجرای پل هزینه ای چند برابر دارد و اگر کل مسیر روی پل اجرا شود هزینه طرح سه برابر میشود و آنگاه توجیه اقتصادی طرح از دست میرود. کار مهندسی بر اساس موازنه بین منافع و مطلوبیتها با امکانات و هزینه ها صورت پذیرفته و گزارشات مفصل آن موجود است.
یادآور میشود حدود چهل کیلومتر از این طرح به صورت پل طراحی شده ولی همه جا لازم نیست پل باشد.
آیا این درست است که بدون توجه به حقوق مکتسبه و با فشار غیر کارشناسی چند تن از بازرسان سازمان بازرسی زمین هایی که مسکونی هستند و اصلا دیگر قابلیت کشت ندارند به کشاورزی،تبدیل کنید و سپس برای جبران کمبود زمین مجددا مجبور شوید برای جبران کمبود زمین مسکونی تایم دهید و ترافیک سنگین ایجاد کنید و یا سایر زمین های کشاورزی مرغوب را مجبور شوید تبدیل به مسکونی کنید؟ چیزی که در شهر استارا و اراضی ۴۰۰ هکتاری افتاد . این کار نه تنها تشویق ندارد عین خیانت است.
ساخت راه آهن رشت آستارا فقط به درد روسها می خوره.
سلام
برای رفع مشکل مصرف بنزین شروع کنید اول اتوبوس داخل شهری بعد تاکسیها را برقی کنید بعد به موتور سیکلت بپردازید باور بفرمایید از صرفه جویی حاصله منابع این کار تامین می شود
و از همه مهمتر چون شهر شیب داری نیست مردم را تشویق کنید حتی المقدور از دوچرخه برای انجام فعالیتهای خود استفاده کنند
اگه پولشو روسیه بده هرجوری بسازند