بازدید سایت : ۴۷۶۵۶

چرا این قطار به ایذه نمی رسد؟مسافران این قطار خیالی به وعده ها دل خوش نکنند

پروژه قطار اهواز-ایذه-اصفهان، یکی از فازهای راه آهن بختیاری است که می گویند که بنا بوده استان خوزستان را به چهارمحال بختیاری و سپس به اصفهان وصل کند.

چرا این قطار به ایذه نمی رسد؟مسافران این قطار خیالی به وعده ها دل خوش نکنند
تین نیوز |

پروژه قطار اهواز ایذه اصفهان ، یکی از فازهای راه آهن بختیاری است که می گویند که بنا بوده استان خوزستان را به چهارمحال بختیاری و سپس به اصفهان وصل کند. پروژه ای که بیشتر به یک وعده سیاسی دل خوشکنک می ماند تا اینکه مصوبه ای برای نجات بخشی خوزستان و مناطق کوهستانی آن در شمال، به عنوان یکی از استراتژیک ترین نقاط کشور باشد.

به گزارش تین نیوز به نقل از ایلنا ، با نزدیک شدن به زمان انتخابات مجلس، هر چهارسال یک بار پروژه راه آهن بختیاری در دستور کار پیگیری به عنوان یکی از اولویت های نماینده وقت مجلس در روزهای پایانی و بخشی از وعده های بدون پشتوانه نامزدهای انتخاباتی حوزه انتخابیه ایذه و باغملک مطرح می شود و با پایان یافتن انتخابات، تا مدت ها این موضوع به محاق فراموشی سپرده می شود.

دریافت سریعتر اخبار و تحلیل های مهم حوزه حمل و نقل در اینستاگرام ما امکان پذیر است. برای عضویت در اینستاگرام «تین نیوز» اینجا کلیک کنید.

مردم شهرستان ایذه با توجه به مشکلات زیادشان در حوزه جاده ای، آب، درمان، بی کاری و نبود زیرساخت، مدت ها است موضوع راه آهن را به عنوان یک مطالبه جدی پیگیری می کنند . اهمیت این مطالبه جمعی زمانی جدی تر می شود که متوجه باشیم بر اساس آمار سالیانه، یکی از اصلی ترین دلایل رفت و آمدهای میان اهالی شهرستان ایذه و در سطح کلانتر، استان خوزستان به مناطق مرکزی و بخصوص اصفهان، موضوع درمان و دریافت خدمات پزشکی است. هرچند بسیاری از این رفتن ها به دلیل خطرات بی شمار جاده های مواصلاتی میان خوزستان با این استان ها، به آرامستان های ابدی ختم می شود.

استان خوزستان یکی از اصلی ترین مراکز توریست پذیر کشور است و به دلیل وجود جاذبه های بی شمار در حوزه طبیعی-تاریخی-مذهبی و ....هر ساله میلیون ها نفر از داخل و خارج کشور از این جغرافیای تاریخی-طبیعی دیدن می کنند.

خبر جنجالی روز را بخوانید؛

◄ فیلم|جاده چالوس به این زودی ها باز نمی شود!

◄ پاک کردن صورت مساله گرانی بلیت هواپیما با تعلیق علی بابا

از آنجایی که حمل ونقل یکی از بخش های مهم در حوزه گردشگری است، علاوه بر جابه جایی گردشگران از مبدأ به مقصد، خود نیز می تواند به عنوان یک جاذبه گردشگری مطرح باشد. جاذبه ای که این امکان را دارد که با عبور از کنار کارون، تالاب ها، جنگل های بلوط، دشت های مخملی، دریاچه ها و آثار فرهنگی مناطقی مانند ایذه تا چهارمحال بختیاری، این مسیر را به یکی از زیباترین گذرگاه های ریلی کشور تبدیل کند.

با توجه به شرایط و جایگاه خوزستان در حوزه صنعتی-گردشگری و با در نظر گرفتن اینکه شهر ایذه به عنوان یکی از پایلوت های اصلی گردشگری در کشور است ، احتمال ثبت جهانی این شهر طی سه تا پنج سال آینده در یونسکو وجود دارد، بامداد رجبی، کارشناس ارشد برنامه ریزی گردشگری با اشاره به نقش راه آهن در توسعه گردشگری معتقد است: حمل ونقل به عنوان بخش مهمی از صنعت گردشگری در نظر گرفته می شود. دسترسی به مناطق گردشگری مربوط به عوامل متعددی است که مهم ترین آن ها طبیعت، جاذبه های مختلف گردشگری، زیرساخت ها و دسترسی به اکثر وسایل نقلیه عمومی است. زیرساخت های گردشگری به طور کلی عواملی هستند که برای سهولت در دسترسی به مقاصد مختلف گردشگری به کار برده می شوند. بسیاری از مکان های گردشگری به دلیل نبود این گونه زیرساخت ها برای گردشگران ناشناخته باقی می مانند. در نتیجه، جوامع یا مشاغل فعال در این مناطق نادیده گرفته می شوند. توسعه گردشگری فرصت هایی را برای حضور در مقاصد مختلف گردشگری فراهم می کند، بنابراین درآمد و مشاغل در این مناطق افزایش می یابد. یکی از دلایل مهم توسعه گردشگری افزایش فرصت های سفر مانند حمل ونقل است.

رجبی در ادامه می گوید: راه آهن یکی از بهترین و ایمن ترین روش های حمل و نقل است انتخاب وسایل حمل ونقل برای گردشگران که از آن استفاده می کنند به عوامل مختلفی بستگی دارد که از جمله آن ها می توان به مقصد مورد نظر، قیمت، زمان سفر، ایمنی، جغرافیا و هدف از سفر اشاره کرد. برای افزایش آگاهی مردم در استفاده از راه آهن در آینده، دولت باید بر سیاست های مناسب در مورد مکان های مقاصد گردشگری تمرکز کند و در شلوغ ترین فصل های گردشگری قیمت های متفاوتی را ارائه دهد. راه آهن باید به عنوان اقتصادی ترین روش سفر و سازگارترین با محیط زیست در نظر گرفته شود. اثر گلخانه ای انتشار گازها در هر کیلومتر در حمل ونقل ریلی ۸۰ درصد کمتر از خودروها است. با انتخاب مسیرهای گردشگری ریلی و محدود کردن مسافرت های جاده ای، می توان به محیط زیست کمک کرد، همچنین هزینه های سفر نیز کاهش پیدا می کند. موضوعی که با توجه به جغرافیای شهرستان های ایذه-دزپارت و سرانجام چهارمحال بختیاری باید بسیار مورد توجه قرار گرفته شود .

او می افزاید: واگن های قطار چه برای مسافران و چه برای حمل ونقل وسایل بزرگ، مناسب تر از اتومبیل ها، ون ها و حتی اتوبوس ها هستند. این بدان معناست که آن ها می توانند تعداد بیشتری (افراد یا کالاها) را در زمان کوتاه تری حمل کنند. برای حمل ونقل، این افزایش ظرفیت به این معنی است که شرکت ها می توانند هزینه کمتری پرداخت کنند. همچنین حمل ونقل ریلی برای کالاهای بزرگ و سنگین ایده آل است. آن هم در استانی مانند خوزستان که حمل این قطعات در اغلب موارد با دشواری همراه است و با توجه به ترانزیتی بودن جاده های مواصلاتی ایذه به اصفهان و عبور روزانه هزاران خودرو شخصی و وسایل نقلیه جمعی مانند اتوبوس و پژوهای خطی،احتمال بسته شدن جاده بخاطر تصادفات متععدد و ریزش کوه را نباید نادیده گرفت. 

کارشناسان بر این باورند که حمل ونقل ریلی از نظر تصادفات و خرابی ها، فوق العاده ایمن است؛ این بدان معناست که ایمنی مسافران و بارهای مسافری از طریق راه آهن به طور کلی بیشتر از سایر وسایل حمل ونقل زمینی است. سفر با قطار و انتخاب مسافرت ریلی به مسافران اجازه می دهد تا مناظر باورنکردنی را مشاهده کنند. کما اینکه حمل ونقل با قطار چه از طریق کوهستان و چه در امتداد ساحل اجازه می دهد تا گردشگران مناظر زیبایی را از پنجره ها مشاهده کنند.

با این شرایط و با توجه به میزان جابجایی بار از معادن استان های یزد، کرمان و خراسان جنوبی به خوزستان و از سوی دیگر وجود منطقه ویژه پتروشیمی و بندر امام خمینی در خوزستان و این که راه آهن لرستان به دلیل موضوعات و محدودیت های ابنیه فنی امکان توسعه و دوخطه شدن را ندارد (صرفه اقتصادی ندارد ) لذا موضوع احداث مسیر ریلی اهواز-ایذه-اصفهان یکی از حیاتی ترین پروژه های شبکه ریلی کشور است و این مهم اگر به عنوان یک اولویت و به سرعت در دستور کار قرار گیرد، بخش عمده ای از مشکلات استان خوزستان را تسهیل خواهد کرد. 

 از منظر جابجایی مسافر نیز پس از مقصد تهران،  مقصد اصفهان پر متقاضی ترین مسیر در میان شهرهای خوزستان است. قطعا احداث پروژه مسیر ریلی اهواز-ایذه-اصفهان هم در سرعت بازرگانی بار راه آهن وهم در میزان جابه جایی مسافر در شبکه ایمن ریلی تاثیر صد درصد مثبت خواهد داشت. این مزایا، تنها بخشی از فاکتورهایی است که باید برای احداث و راه اندازی این خط ریلی در نظر گرفته شود.

با این همه ، طی سال های گذشته بازار وعده و وعیدهای حول موضوع راه آهن اهواز-ایذه-اصفهان« راه آهن بختیاری» همواره داغ بوده و هر کس به نحوی این موضوع را مطرح کرده و این داستان تا پیش از انتخابات به اوج حساسیت خود خواهد رسید.

در آخرین اظهار نظرهای پیرامون موضوع راه آهن بختیاری، عبدالله ایزدپناه نماینده فعلی مردم شهرستان های ایذه و باغملک در یک همایش عمومی از پیگیری مداوم این پروژه خبر داده و عنوان داشته که طی چهار ماه پیگیری موضوع راه آهن را به سرانجام رسانده است. جالب تر اینکه در همین همایش و در ادامه گفته است: این موضوع از بیست سال پیش تا کنون راکد مانده بود، چهار ماه پیش یک شرکت روسی وارد ایران شد و طی نشستی که من با آنها داشتم و با وجود پیگیری هایی که در استان صورت گرفت، راه به جایی نرسید تا اینکه طی یک ویدئو کنفرانس موضوع را به سرانجام رساندم.

جالب تر اینکه در هشتم خردادماه  سال گذشته، او در گفت و گو با رسانه ها موضوع این خط ریلی را اینگونه عنوان کرده بود: پروژه راه آهن اهواز به اصفهان چندین سال است که در دستور کار قرار داشته اما مورد پیگیری واقع  نشد، هم اکنون با پیگیری های صورت گرفته ۸۰ درصد از کارهای آغاز به کار پروژه راه آهن خوزستان به اصفهان انجام شده است و امید می رود که این پروژه به زودی کلید بخورد.

در ادامه این ماجرا درست در خرداماه سال گذشته«18/3/1401» روزنامه دنیای اقتصاد در شماره 5469 خود در مطلبی تحت عنوان تصویب 8 هزار میلیارد ریال برای توسعه راه آهن خوزستان و به نقل از مدیرکل راه آهن جنوب عنوان داشت: طرح راه آهن اهواز- ایذه - اصفهان از دیگر طرح های در دستور کار است که مناقصه قطعه اول این طرح تا رامهرمز به طول ۵۰ کیلومتر برگزار و شرکت کیسون برنده این طرح شده است.

ذکر اسناد و گفته های پیرامون آغاز به کار، نشست، بررسی و مصوبات گوناگون در خصوص این پروژه آنقدر زیاد است که می توان یک گزارش مفصل در خصوص این گفته ها منتشر کرد. در مجموع، حرکت قطار به سمت شمال خوزستان و عبور از شهر ایذه با این شرایط و به دلیل نبود یک سنبه پرزور در دست نمایندگان خوزستانی، فعلا منتفی است و مسافران این قطار خیالی بهتر است چندان به وعده های داده شده دل خوش نکنند و منتظر نمانند. وعده ای که مانند میراثی سیاسی، از مدیری به مدیر دیگر و از نماینده ای به نماینده ای دیگر سپرده می شود. اینکه شهر ایذه تا کی باید منتظر عملی شدن وعده هایی مانند انتقال آب ، نجات بخشی تالاب ها، جلوگیری از قتل عام بلوط ها، خروج از لیست مناطق تبعیدگاهی، نهایی شدن ثبت جهانی و .....بماند، تنها خدا می داند و بس.

خبرنگار ایلنا برای تکمیل این گزارش چندین بار با  خیرالله خادمی معاون وزارت راه و مدیرعامل شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل و نقل کشور  تماس گرفت ،اما او پاسخ نداد.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید
ارسال نظر
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.
  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.
  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.

  • بختیاری پاسخ

    سنبه پرزوز خوزستانیها چاههای نفت است که اگر درشان بسته شود کل ایران به فنا میرود
    که متاسفانه این سنبه پرزور نیز مانند تمام امکانات کشور دست یک گروه خاص است و مردم عملا هیچ اعمال نظری در هیچ‌موردی ندارند
    خوزستان هم مانند سیستان نابود میشود

  • ناشناس پاسخ

    ساخت راه اهن ایذه اتفاقا کاری ندارد ،

    مشکل شهر کرد ایذه هست ، حداقل 《 ۵ میلیارد دلار》 فاینانس میخواهد تا دل رشته کوه زاگرس شکافت .

    فقط رقم ۵ میلیارد دلار توجه کنید که کل پروژه های راه اهن ما این مقدار بودجه ندارند ،

    الان راه اهن برقی تهران مشهد ، که ۳ رئیس جمهور سمنانی و خراسانی امدند ، هنوز در مرحله فاینانس گیری و اجرا مانده است .


    کره جنوبی زمانی طرح بود این قسمت فاینانس کند اوایل برجام اینگونه طرح ها مُد بود، راه اهن سریع السیر همدان به ایتالیایی ها گفتند میدهیم ، گرمسار اینچه برون به روسها ، تهران مشهد به چینی ها ، تهران تبریز سیگنالینگ به زیمنس آلمان ، چابهار زاهدان هم هندی ها !!



    قضاوت با تاریخ بگذاریم

  • فضل پاسخ

    ای مسئولان اصفهان!!! پنج کیلومتر با سد کارون س فاصله داره بدون آب کشاورزی بدون پتروشیمی بدون پالایشگاه و ورزشگاه، راه آهن چیه؟؟؟ آب کارون نفت خوزستان گاز خوزستان برای بقیه....

  • ناشناس پاسخ

    شمایی که احداث راه آهن رو یک حق برای مردم ایذه میدانی میدونی این راه آهن فقط وفقط آسیب زا و هدر دادن منابع ملی میشود چقدر جنگل و مراتع و منابع زیر زمینی و آبی خاکی باید از بین برود صرف احداث راه آهن در صورتیکه این خط آهن نیز مانند فرودگه شهرکرد که چون مرکز استان هست وجود دارد وگرنه فقط هفته ای یکی دو پرواز برای تهران دارد حتی برای اهواز و مشهد هم پرواز ندارد حالا قطار به چه درد ایذه ایها میخورد همش میگید دیگران یک کاری بکنند وقتی اونایی که به یه جایی میرسند میگذارند میرگد همینه دیگه و متاسفانه اهل کار و عمل م نییتند و فقط و فقط آشوب بپا کنند و از بقیه طلبکار باشند برای دیگران چه کرده اند

    • ناشناس

      راه اهن لازم هست اما پول نیست ،


      بخاطر همین الویت ها ابتدا مهم ترند، نمونه هند چین امریکا و روسیه ببینیم.


      مشکل اینجاست حجم عقب ماندگی های زیرساختی بقدری بالاست که بودجه فعلی کفاف نمیدهد .


      بخاطر همین الویت بندی شده است ، ایذه هم راه اهن خواهیم کشید اما امکان دارد شاید ۳۰ سال آینده به این هدف برسیم.


      مثلا الویت شلمچه بصره برای ما بیشتر از ایذه هست .

  • جمشید پاسخ

    این طرح از زمان انقلاب سفید شاهنشاه معطل مانده وخواهدماند...

  • سید محمد پاسخ

    قطار ونمیخاد ببرین مناطق کوه نشین همین جاده های استان رو دوبانده واسفالت کنین شاهکار کردین

  • مرادی پاسخ

    دولت اجازه نمیده ایذه از کارون که در فاصله ۵ کیلومتری هست آب برای شرب و کشاورزی برداشت کنه که احیانا مردم ایذه از این وضعیت در بیان اونوقت براشون راه آهن بکشه، کیه که باور کنه.
    !

  • ناشناس پاسخ

    همه چی فقط وعده هست داداش

  • دوست پاسخ

    باسلام اصلی ترین کار دولت فقط رساندن امکانات به مناطقی است که هیچی ندارند ولی همه چیز دارند و غارت استانهایی مثل چهارمحال و خوزستان فقط به نفع اصفهان و بقیه ایران است ،،اب و برق و نفت و گاز متعلق به خوزستان و نتیجه آن آوارگی در همین استان است

  • ناشناس پاسخ

    کارهایی که هشت سال دولت قبل نکرده آنقدر زیاده که نباید توقع داشت که به یک باره همه ی مشکلات رو دولت امروز حل کند کارهای زیادی شده ولی مثل روحانی نیستن که کار نکرده رو جار می زد وفقط می گفت باید این کار رو کرد باید این طور بشه و هیچ غل. هم نکرد فقط سرگرم کردن مردم با برجام پر از خفت و نکبت اگر دولت قبل توجه اش به وظایفی که بر عهده داشت بود الان خیلی از مشکلات امروز رو نداشتیم

  • یه همشهری پاسخ

    مراتع و منابع طبیعی مهتر یا جون جوانان شهرمون که هرسال در مسیر اهواز به ایذه یا ایذه به اصفهان ما چقدر کشته میدیم دلیل نمیشه که دست بزارن سر دست واز بی مسئولیتی مسئولیت
    برای مردم قصه و داستان تعریف کنن

  • داود پاسخ

    تو هم خوب بلدی کی اخبار ایذه رو پخش کنی. عجب!! چه دلسوز

  • ناشناس پاسخ

    اتوبوس درون شهری ایذه رو راه اندازی کنن راه آهن پیشکش