بازدید سایت : ۶۹۳۳۳

اتصال ۵ مرکز استان به شبکه ریلی تا ۵ ماه آینده / پیشرفت فیزیکی ۹۵ تا ۱۰۰ درصدی ۵ محور

اتصال ۵ مرکز استان به شبکه ریلی تا ۵ ماه آینده / پیشرفت فیزیکی ۹۵ تا ۱۰۰ درصدی ۵ محور
|

راه های کشور، از جاده ها و ریل ها گرفته تا دریا و آسمان، با زندگی مردم پیوند خورده اند و طی سال های اخیر با تحول وضعیت شغلی و تحصیلی، اهمیت آنها ملموس تر هم شده است. برای همین است که اتصال ۵ استان کشور به مسیر ریلی در سال ۹۶ و به بهره برداری رسیدن بیش از ۴۴۰ کیلومتر بزرگراه و آزادراه، خبر از تحولی بزرگ می دهد.

به گزارش تین نیوز، حالا ۱۶طرح در ۱۰ محور فعال هستند که ۶ طرح آن، بسیار بزرگ و ویژه است. در همین آخرین روزهای سال ۹۵، طرح فیروزکوه زیر بار عبور می رود و مسیر منجیل به رودبار نیز مورد بهره برداری قرار خواهد گرفت. خیرالله خادمی، مدیرعامل  شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل و نقل پای گفت وگو با «ایران» نشسته و از همین تحولات، روایت کرده است.
مسئولیت ۴ بخش جاده ها، آزادراه ها، راه های روستایی و راه های ریلی، برعهده شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل ونقل گذاشته شده است که در هر کدام از این بخش ها، طرح های بزرگ و سنگینی در جریان است.


گیلان، همدان، کردستان، کرمانشاه و آذربایجان غربی روی ریل توسعه

خادمی، معاون وزیر راه و شهرسازی درباره این طرح ها به روزنامه ایران گفت: «این طرح ها از دولت های قبلی شروع شدند و در موافقتنامه بین ما و سازمان برنامه و بودجه، شناسنامه آنها مشخص است. بر این اساس حدود ۱۴۰ هزار میلیارد تومان باید اعتبار داشته باشیم تا بتوانیم کل طرح ها را به سرانجام برسانیم. این در حالی است که کل منابع سالانه ما، به ۵هزار میلیارد تومان می رسد.»
با این حساب، حدود ۳۰ سال طول می کشد تا بتوان تمام طرح ها را به انتها رساند. خادمی درباره راه حل برای مسأله زمان و منبع مالی می گوید:«در ابتدا سعی شد اولویت بندی انجام دهیم. واقعاً هم اقتصاد مقاومتی همین است که کارهایی را با تأثیر بیشتر در رفاه عمومی، در اولویت بگذاریم. در شبکه ریلی، حدود ۹ هزار و ۵۰۰ کیلومتر تعهد ساخت داریم که از این میزان، ۳ هزار و ۵۰۰ کیلومتر فعال بود. ما در همین شبکه ریلی، ۵ محور اساسی را که پیشرفت فیزیکی زیادی داشتند، اولویت بندی کردیم و به این ترتیب ۵ استان جدید به شبکه ریلی متصل شدند.» او ادامه می دهد:«استان گیلان، همدان، کردستان، کرمانشاه و آذربایجان غربی در اولویت هستند. همین طور آذربایجان شرقی نیز مسیر ریلی دیگری که راهش را کوتاه تر می کند، برایش در نظر گرفته شده است. در همین دولت، این ۵ مرکز استان به شبکه ریلی متصل می شوند که مدت ها تقاضای مردمی داشتند و نیاز آن کاملاً احساس می شد.»

فاینانس برای ۲ هزار کیلومتر مسیر ریلی کشور

زیرسازی این طرح ها چند وقت قبل به اتمام رسیده بود اما برای روسازی، مشکلاتی وجود داشت. مدیرعامل شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل ونقل درباره این مشکلات نیز چنین توضیح می دهد:«در روسازی به علت عدم ورود ریل به کشور و همچنین تأمین مالی آن مشکل زیادی داشتیم. روسازی که همان بخش ریل گذاری است، هزینه بالایی دارد و ریل آن باید از خارج کشور وارد شود. تا به حال در داخل تولید ریل نداشتیم و ذوب آهن اصفهان به تازگی تولید آزمایشی را شروع کرده است.اما برای حل این مشکلات تدبیری اندیشیده و اول امسال اجرایی شد. ۲هزار کیلومتر ریل برای مسیرهای جدید ریلی و شرکت راه آهن جمهوری اسلامی به صورت فاینانس تأمین شد. خدا را شکر به این وسیله، گره چند ساله رکود طرح های ریلی شکسته شد. اکنون نیز در این ۵ محور، پیشرفت فیزیکی ما بین ۹۵تا صد درصد است.»
خادمی، معاون وزیر راه و شهرسازی در انتها می گوید:«خدا را شکر حدود ۵۰تا ۶۰ درصد ریل گذاری ها هم به اتمام رسیده است. خبر خوب این است که در هر ۵ محور امروز بخش های روسازی فعال هستند و تا جایی که شرایط آب و هوایی اجازه دهد، هر روز کار می کنند. اگر هوا خوب باشد، به طور متوسط روزی ۵ کیلومتر ریل گذاری می کنیم. این عملکرد خیلی خوبی است و هیچ وقت ۵ محور را همزمان عملیات ریل گذاری نداشتیم. امیدوار هستیم از بهار ۹۶ شروع به بهره برداری از این راه ها کنیم و هر کدام شان را به فاصله دو سه ماه از هم افتتاح کنیم.»

ارسال نظر
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.
  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.
  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.