بازدید سایت : ۷۹۱۸۴
طرح نوسازی حمل ونقل عمومی در پایتخت کلید خورد

اتوبوس های برقی وارد ناوگان اتوبوسرانی می شود؟

در آستانه بازگشایی مراکز علمی، طرح تجهیز و نوسازی ناوگان حمل و نقل عمومی از جمله ناوگان اتوبوسرانی شروع شده و مدیریت شهری تلاش دارد با ظرفیت کامل در خدمت شهروندان به ویژه دانش آموزان و دانشجویان باشد.

تین نیوز |

در آستانه بازگشایی مراکز علمی، طرح تجهیز و نوسازی ناوگان حمل و نقل عمومی از جمله ناوگان اتوبوسرانی شروع شده و مدیریت شهری تلاش دارد با ظرفیت کامل در خدمت شهروندان به ویژه دانش آموزان و دانشجویان باشد.

 به گزارش تین نیوز، موضوع حمل و نقل عمومی و همچنین آلودگی هوا یکی از پر چالش ترین و بزرگترین مشکلات کلانشهر تهران است که رفع این مشکلات می تواند به کیفیت زندگی در تهران کمک کند، همه ساله همزمان با بازگشایی مدارس و دانشگاه ها بدلیل کمبود و ظرفیت اندک حمل و نقل عمومی بیش از ۳۰ درصد به ترافیک معمول تهران اضافه می شود اما در دوره جدید مدیریت شهری و با تاکیدات دولت سیزدهم تلاش شده که موضوع نوسازی و توسعه حمل و نقل عمومی در کلانشهر تهران نگاهی جدی شود.

گرچه در این دو سال اخیر بدلیل شیوع بیماری کرونا مدارس و دانشگاه ها بصورت آنلاین فعال بودند اما امسال با فرو نشست این ویروس دانشگاه ها و مدارس به حالت عادی بازگشته و به نظر می رسد میزان سفرهای شهروندان با حمل و نقل عمومی چندین برابر افزایش یابد.

استاندار تهران با بیان اینکه توسعه حمل و نقل عمومی در پایتخت یک ضرورت است، گفت: تحقق اهداف در این زمینه نگاه حاکمیتی می طلبد و از توان یک نهاد خارج است.

محسن منصوری در گفت وگو با خبرنگار ایرنا اظهارداشت: موضوع ترافیک، آلودگی هوا و توسعه حمل و نقل عمومی مورد تاکید شخص رییس جمهوری است و در این زمینه باید همه دستگاه های ملی و حاکمیتی کمک کنند.

وی افزود: اینکه شهرداری تهران متولی اصلی پایتخت است، شکی نیست اما در کلان شهر تهران با جمعیت حدود ۱۰ میلیون نفر باید همه دستگاه های متولی از جمله دولت، مجلس کمک کنند.

استاندار تهران با بیان اینکه با توسعه حمل و نقل عمومی بخشی از مشکل آلودگی هوا و ترافیک تهران رفع می شود، افزود: در سال های اخیر اقدامات جدی روی نوسازی و توسعه حمل و نقل عمومی در پایتخت انجام نشده که باید این اقدامات امسال اجرایی و عملیاتی شود.

وی خاطرنشان کرد: در موضوعات و مشکلات شهر تهران جلسات مختلفی در هیات دولت شکل گرفته که امیدواریم با همکاری دولت، مجلس و همچنین شهرداری و اعضای شورای شهر تهران در برنامه های مختلف شاهد توسعه حمل و نقل عمومی در تهران باشیم.

استاندار تهران با اشاره به تعیین شعار سال، تولید دانش بنیان و اشتغال آفرین، گفت: می توان امسال اقداماتی در زمینه برقی کردن حمل و نقل عمومی از جمله اتوبوس و موتورسیکلت انجام شود، بخش زیادی از موتورسیکلت هایی که در تهران تردد می کنند، کاربراتوری و بشدت برای شهر زیان آفرین است که باید در این خصوص اقداماتی انجام شود.

تحول در حوزه حمل و نقل عمومی خواهیم داشت

شهردار تهران نیز در خصوص توسعه حمل و نقل عمومی گفت: در دوره مدیریت شهری بر توسعه حمل و نقل عمومی برنامه داریم و این طرح در برنامه های کوتاه و بلند مدت اجرایی و عملیاتی می شود.

علیرضا زاکانی افزود: در همین مدت کوتاه تعداد قابل توجهی اتوبوس خریداری کردیم و توسعه مترو را نیز در برنامه داریم که یکی از هدف گذاری های اصلی احداث خط ۱۰ مترو است که این برنامه ها نیاز به زمان دارد.

وی خاطرنشان کرد: در کنار نوسازی ناوگان اتوبوس و تاکسی موضوع توسعه و نوسازی ناوگان مترو نیز در حال اجرا است و تلاش داریم با اعتبارات ملی این مشکلات برطرف شود.

شهردار تهران یادآور شد: در این مدت کوتاه ناچار هستیم با همین ظرفیت و داشته های خود بهترین خدمات را به شهروندان ارائه کنیم اما مدیریت شهری بر تحول در حوزه حمل و نقل عمومی برنامه های جدی دارد.

جهش مناسب شهرداری تهران در توسعه حمل و نقل عمومی

به گفته وی، شهرداری تهران برنامه دارد که امسال جهش مناسبی در خصوص توسعه حمل و نقل عمومی به ویژه نوسازی ناوگان اتوبوس و تاکسیرانی همچنین مترو انجام دهد که دولت نیز تلاش می کند در این راستا کنار مدیریت شهری پایتخت باشد.

استاندار تهران تاکید کرد: حدود نیمی از ناوگان حمل و نقل عمومی در پایتخت فرسوده است و این مساله برای شهر و شهروندان آزار دهنده شده است بنابراین باید نسبت به نوسازی ناوگان حمل و نقل عمومی اقداماتی انجام شود.

ورود اتوبوس های برقی در پایتخت

معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران درباره زمان قطعی واردات اتوبوس های برقی و ۲۵۰ دستگاه اتوبوس کارکرده وارداتی توضیحاتی ارائه کرد.

سید مجتبی شفیعی درباره واردات اتوبوس های برقی، توضیح داد: پروژه اتوبوس برقی پروژه متفاوتی نسبت به دوره های گذشته است و نخستین پروژه ایست که بخش خصوصی به صورت بلندمدت به آن ورود کرده و می خواهد ۵۰ دستگاه اتوبوس برقی (گران ترین اتوبوس موجود در دنیا) را وارد شهر تهران کند.

وی با بیان اینکه هر دستگاه اتوبوس برقی تقریباً ۱۰ میلیارد تومان قیمت دارد، افزود: باتوجه به اینکه ورود اتوبوس برقی به پایتخت نخستین تجربه محسوب می شود، فرآیندهای امور اداری آن طولانی شده چرا که از پیش تجربه ای وجود نداشته است.

شفیعی درباره زمان قطعی واردات تمامی ۵۰ دستگاه اتوبوس برقی به پایتخت، گفت: واردات، نسبت به برنامه زمان بندی قرارداد با تأخیر کوتاهی روبرو خواهد بود اما مرحله اول که شامل چهار دستگاه اتوبوس برقی ست وارد کشور شده و شرکت خودروساز درحال مونتاژ این چهار دستگاه اتوبوس است.

معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران تاکید کرد که یک بخش خصوصی موفق شده تا ۵۰ دستگاه اتوبوس کارکرده دو طبقه که تولید کشور آلمان هستند را وارد کند و ۲۰۰ دستگاه دیگر هم وارد خواهد کرد.

وی در همین رابطه و در پاسخ به این پرسش که چرا هنوز مجوز فعالیت اتوبوس ها صادر نشده، بیان کرد: ۵۰ دستگاه از ۲۵۰ دستگاه اتوبوس کارکرده وارد شده اما هنوز ترخیص نشده است.

شفیعی در ادامه عنوان کرد: جلساتی از طرف وزارت کشور، ریاست جمهوری و ... برگزار شده تا به تسریع ترخیص و حل مساله کمک کنند چرا که سایر کلانشهرها هم شرایطی نظیر تهران دارند و از نظر اقتصادی و حمل و نقلی، خرید اتوبوس های کارکرده برایشان مقرون به صرفه تر از خرید اتوبوس های نو است.

وی تاکید کرد: تصورمان بر این بود که زودتر از این ها بخش خصوصی اتوبوس ها را ترخیص کند اما در فرآیند اداری گمرک و وزارت صنعت گیر کرده است.

تعداد اتوبوس ها کم شده است

معاون شهردار تهران همچنین درباره میزان فعال بودن اتوبوس های این کلانشهر نیز گفت: حداکثر تعداد ناوگان فعال در سال ۸۶ معادل چهار هزار و ۹۶۸ دستگاه بوده که در پایان دوره سال ۱۳۹۶ به  سه هزار و ۳۴۵ دستگاه تنزل یافته و در ابتدای دوره مدیریت شهری فعلی این تعداد به دو هزار و ۱۶۵ دستگاه رسیده است.

به گفته وی، هم اکنون تعداد ناوگان فعال در حدود دو هزار و ۳۰۰ دستگاه است.

۱۵۰ دستگاه اتوبوس خریداری شد

همچنین مدیرعامل شرکت واحد اتوبوسرانی شهر تهران با بیان اینکه در این سال ها به این ناوگان کم توجهی شده به خبرنگار ایرنا گفت: همزمان با بازگشایی مدارس و دانشگاه ها ۱۵۰ دستگاه اتوبوس نو خریداری شده و در آستانه مهرماه وارد ناوگان می شود.

بهرام نکاحی با بیان اینکه این اتوبوس ها ساخت داخل است، گفت: ۲۰ درصد هزینه خرید این اتوبوس ها را شهرداری و ۸۰ درصد را وزارت کشور پرداخت می کند و تا ابتدای مهرماه وارد چرخه حمل و نقل عمومی شهر می شود.  

به گفته وی، همچنین تا زمان بازگشایی مدارس در ابتدای مهرماه ۵۵۰ دستگاه اتوبوس از ناوگان حمل و نقل تهران بازسازی و نوسازی و به چرخه بازگردانده می شود.

 ناوگان تاکسیرانی با بیش از ۷۰ هزار تاکسی و همچنین مترو تهران و حومه نیز در هفت خط و بیش از ۱۴۰ ایستگاه فعال است و ضروری است با توجه به افزایش سفر ناوگان حمل و نقل عمومی توسعه یابد.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید
منبع: خبرگزاری ایرنا
ارسال نظر
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.
  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.
  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.