◄ بازدید وزیر بهداشت از نحوه غربالگری مسافران در فرودگاه امام(ره)
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با حضور در فرودگاه بینالمللی امام خمینی(ره) از نحوه رعایت پروتکلها و غربالگری مسافران در بدو ورود به کشور بازدید کرد.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با حضور در فرودگاه بینالمللی امام خمینی(ره) از نحوه رعایت پروتکلها و غربالگری مسافران در بدو ورود به کشور بازدید کرد.
به گزارش تین نیوز به نقل از وبدا، بهرام عین اللهی در جریان این دیدار، در گفت وگو با پرسنل فرودگاه امام خمینی(ره) در بخش های اداری و همچنین پایگاه مراقبت بهداشت مرزی و حوزه انتظامی، از نزدیک چالشهای موجود را بررسی و ضمن پیگیری دغدغه های موجود، دستوراتی را در راستای تشدید نظارتها و بهبود فرآیندهای غربالگری مسافران در بدو ورود به کشور صادر کرد.
حسین قناعتی رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران در این دیدار که شب گذشته(شنبه) صورت گرفت، وزیر بهداشت را همراهی می کرد.
به گزارش ایرنا، احتمال ورود سویه جدید کرونا به نام «اومیکرون» به کشور نگرانی ها را تشدید کرده و مسولان حوزه سلامت تدابیری را با هدف جلوگیری از آن در نظر گرفته اند.
رئیس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی پنجم آذر ماه در یک برنامه تلویزیونی گفت: سویه جدید کرونا در جنوب آفریقا (۱.۱.۵۲۹B.) دارای تعداد زیاد و باورنکردنی جهش است و تعداد زیاد جهشهای سویه جدید کرونا این احتمال را زیاد میکند این سویه هم شدیدتر باشد و هم واکسن روی آن جواب ندهد.
محمد مهدی گویا افزود: اگر سویه جدید ویروس کرونا منتشر شود ممکن است نحوه مقابله و برخورد با آن بسیار سخت باشد و نمیتوان در زمان کمی این سویه را قضاوت کرد و باید چند هفته از رفتار این ویروس و جهشهای جدید بگذرد تا بتوان نظر قاطعانهتر و کارشناسی تری را مطرح کرد.
وی با بیان اینکه رعایت شیوه نامههای بهداشتی همچنان برای پیشگیری از ابتلا به انواع سویههای کرونا توصیه میشود، تاکید کرد: در حال حاضر شواهد نشان دهنده این مساله است که این سویه تبعات شدیدتری نسبت به سایر جهشهای کرونا دارد و به همین دلیل ما نیز تمهیدات متفاوتی را برای مواجهه با این ویروس در نظر گرفتهایم.
گویا با بیان اینکه افرادی که قصد مسافرت به کشورهای آفریقای جنوبی، بوتسوانا، نامیبیا، زیمباوه، لسوتو و اسواتینی دارند مسافرت خود را به تعویق بیندازند، افزود: ما نیز تمام اطلاع رسانیهای لازم به مسافران را به تمام فرودگاهها و مرزهای زمینی و دریایی کشور ابلاغ کردیم و مسافران بدون آگاهی از کشور خارج نخواهند شد.
رئیس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت ادامه داد: در این مورد نهایت سختگیری را اعمال میکنیم تا اتفاقی در کشور رخ ندهد، همچنین با توجه به اینکه ما در کشور پرواز مستقیم از این کشورها نداریم مانع ورود افراد غیر ایرانی از این کشورها به ایران خواهیم شد.
گویا تصریح کرد: همچنین اگر هموطنان ما که در این کشورها حضور داشته و حالا به هر دلیلی قصد بازگشت به ایران را دارند باید در دو نوبت تست پی سی آر آنها منفی شود در غیر این صورت باید در مراکز قرنطینه مرزی ما بمانند و پس از منفی شدن تست شان، وارد کشور شوند.
همچنین حسن خوشخو مدیرکل دفتر نظارت بر فرودگاهها، شرکتها و موسسات هوانوردی سازمان هواپیمایی روز گشذته گفت: پرواز مستقیمی از قاره آفریقا به ایران نداریم و در صورت نیاز محدودیتهای پروازی از کشورهایی که سویه جدید در آنها در حال گسترش است، اتخاذ میشود.
وی درباره محدودیتهای احتمالی برای پذیرش مسافر از جنوب آفریقا در فرودگاه امام خمینی(ره) افزود: پرواز مستقیم که منجر به ورود مسافر از آفریقای جنوبی به کشور شود نداریم، اما درباره ورود مسافران پروازهای غیرمستقیم (کانکشن- CONNECTION) در صورت لزوم همان تدابیر قبلی در نظر گرفته خواهد شد.
خوشخو اظهار داشت: در ستاد ملی کرونا درباره سویههای جدید تصمیمگیری می شود و مصوبه نهایی درباره محدودیتهای پروازی به شرکت های هواپیمایی داخلی و خارجی ابلاغ میشود، اکنون نیز تابع سیاستهای ستاد ملی کرونا هستیم و در صورتی که لازم باشد محدودیتهای پروازی درباره کشورهایی که سویه جدید در آنها درحال گسترش است اتخاذ میشود.
وی خاطرنشان کرد: اکنون هیچ پرواز مستقیمی از آفریقا نداریم اما برای پروازهای غیرمستقیم و کانکشن که بیشترین آنها از دبی و قطر است، در صورت ابلاغ قوانین جدید پذیرش مسافر نخواهیم داشت، اکنون هیچ کشوری در فهرست کشورهای ویژه که با معرفی وزارت بهداشت مسافران از این کشورها حق ورود به کشور را نداشتند، وجود ندارد.
مدیرکل دفتر نظارت بر فرودگاهها، شرکتها و موسسات هوانوردی سازمان هواپیمایی تاکید کرد: تا یک ماه پیش چندین کشور در فهرست ویژهها قرار داشتند و مسافری پذیرش نمیکردیم، اکنون هیچ کشور ویژهای نداریم اما در صورت تصمیمگیری جدید به شرکتهای داخلی و خارجی اعلام خواهیم کرد که هیچ مسافری را وارد کشور نکنند و کارت واکسن و برگه پی. سی. آر منفی برای همه مسافران ورودی به کشور الزامی است.
«اومیکرون»، که یکی از تغییریافتهترین موارد جهش ویروس کروا محسوب میشود، برای اولین بار در آفریقای جنوبی کشف شد و از آن زمان در بلژیک، بوتسوانا، اسرائیل و هنگکنگ شناسایی شده است.
علاوه بر کشورهای عضو اتحادیه اروپا، بریتانیا و روسیه، آمریکا و کانادا هم اعلام کردهاند که ورود مسافران از کشور آفریقای جنوبی و هفت کشور دیگر جنوب آفریقا را تعلیق میکنند.
این اقدامات در حالی صورت میگیرد که ایمنیشناسان هشدار دادهاند که احتمالا اقدامات برخی کشورها جهت اعمال محدودیتهای سفر برای جلوگیری از انتشار جهانی «اومیکرون» خیلی دیر باشد.