نرخ سرویس دانش آموزی در قم اعلام شد
مدیرعامل سازمان مدیریت و نظارت بر تاکسیرانی شهرداری قم گفت: برای خودروهای پراید و تیبا با ظرفیت چهار دانش آموز قیمت پایه برای ۱ تا ۳ کیلومتر ۷۱۸ هزار تومان به ازای هر دانش آموز، همچنین برای سمند و پژو و خودروهای مشابه ۷۸۸ هزار تومان در نظر گرفته شده است.
مدیرعامل سازمان مدیریت و نظارت بر تاکسیرانی شهرداری قم گفت: برای خودروهای پراید و تیبا با ظرفیت چهار دانش آموز قیمت پایه برای ۱ تا ۳ کیلومتر ۷۱۸ هزار تومان به ازای هر دانش آموز، همچنین برای سمند و پژو و خودروهای مشابه ۷۸۸ هزار تومان در نظر گرفته شده است.
به گزارش تین نیوز به نقل از ایسنا، قاسم طالبی مدیرعامل سازمان مدیریت و نظارت بر تاکسیرانی شهرداری قم در نشست خبری که امروز ۲۹ شهریورماه پیرامون سرویس دانش آموزی در سالن جلسات شهرداری قم برگزار شد، اظهار کرد: سال گذشته آیین نامه ای از هیئت وزیران به شهرداری های کل کشور در خصوص حمل و نقل دانش آموزی ابلاغ شد که به دلیل محدودیت زمانی امسال اجرایی شد.
وی ادامه داد: با بررسی آیین نامه ایرادات را احصا کردیم و برنامه های اجرایی را خواستار شدیم تا وحدت رویه ای در اجرای آیین نامه داشته باشبم که محقق نشد و سازمان تاکسیرانی اقدام به تهیه شیوه نامه اجرایی کرد.
طالبی با اشاره به تهیه و آماده سازی دستور العمل اجرایی سرویس دانش آموزی، اظهار کرد: جلسات متعددی با شرکت های مجری سرویس دانش آموزی در خصوص تبیین شیوه نامه جدید برگزار کردیم.
وی واریز مبلغ به حساب شرکت های خصوصی را از یکی دغدغه های موجود در آیین نامه دانست و گفت: با توجه به اینکه امکان دارد برخی شرکت ها نتوانند به تعهدات خود عمل کنند، جلسات مختلفی برگزار کردیم و مقرر شد ضمانت نامه بانکی را به ازای هر دانش آموز ۲ و نیم میلیون تومان از شرکت ها اخذ کنیم.
طالبی با بیان اینکه آنالیز و آماده سازی نرخ مدارس را مورد توجه قرار داد و گفت: تعیین نرخ زمان بر بود، تصمیم بر این شد که اولیاء ۴۰ درصد هزینه را واریز کنند و سپس بر اساس نرخ تعیین شده مابقی هزینه را واریز خواهند کرد.
وی افزود: جلسات متعددی برای اطلاع رسانی سامانه سپند داشتیم و از ظرفیت رسانه ها استفاده کردیم؛ سامانه سپند با استقبال مواجه شد از معدود استان هایی هستیم که آمار متقاضیان سرویس مدارس در سامانه سپند بیش از متقاضیان سرویس دانش آموزی در سال گذشته بوده است.
مدیرعامل سازمان مدیریت و نظارت بر تاکسیرانی شهرداری قم گفت: باید ثبت نام ها تا پایان تیرماه صورت می گرفت که زمان کافی برای تامین ناوگان داشته باشیم. این درحالی است که سامانه تا ۲۶ شهریورماه فعال بوده، لذا زمان را از دست دادیم؛ اما در حال حاضر همکاران ما در سازمان تاکسیرانی به نحو احسنت در حال فعالیت هستند و شرکت ها نسبت به چینش سرویس اقدام کردند.
وی با بیان اینکه ثبت نام در سامانه سپند درخواست اولیه بوده و والدین باید به شرکت ها مراجعه کنند، اظهار کرد: ۲۳ هزار و ۳۰۰ نفر در سامانه سپند ثبت نام داشتند؛ تعداد ۱۱ شرکت ضمانتی بالغ بر ۳۶ میلیارد ریال به ما ارائه دادند و ۱۵ هزار دانش آموز به شرکت ها معرفی کردیم.
طالبی یادآور شد: سال گذشته ۱۵۳ سرویس دهی مدرسه را پوشش دادیم امسال بیش از ۴۴۰ مدرسه به شرکت ها تخصیص داده شده است.
وی با بیان اینکه نرخ سرویس مدارس بر اساس پراکندگی مسیرها تعیین می شود، گفت: سرویس دهی به دانش آموزان زیر ۲۵ نفر امکان پذیرنیست؛ بیش از ۴ هزار دانش آموز ما در مدارسی ثبت نام کردند که تعداد تقاضای سپند این مدارس بسیار کم بوده است.
مدیرعامل سازمان مدیریت و نظارت بر تاکسیرانی شهرداری قم بیان کرد: با توجه به اینکه سامانه تا ۲۶ شهریورماه فعال بوده است در روزهای اخیر آمار نهایی شده است.
وی گفت: بسیاری از افرادی که سال گذشته از سرویس مدارس استفاده کرده بودند سامانه سپند را جدی نگرفتند وتصور داشتند امسال هم از طریق شرکت ها سرویس برای آن ها تامین شود؛ لذا از شرکت ها خواستیم این تعداد را در لیست انتظار قرار دهند و اولویت با ثبت نامی ها در سامانه است.
طالبی عنوان کرد: بیش از ۱۸۰۰ نفر در سامانه مدرسه ندارند و فقط تقاضای سرویس مدارس را ثبت کردند به همین جهت اطلاع رسانی کردیم که اطلاعات خود را ویرایش کنند تا امکان شناسایی مدارس و ارائه خدمات به این افراد را داشته باشیم.
وی با تاکید بر اینکه شرکت ها در تامین خودرو مشکلی ندارند، گفت: بیشترین مدرسه ای که تاکنون سرویس دهی کردیم ۲۷۰ مدرسه بود اما امسال به ۴۴۰ مدرسه رسیدیم و این مباحثی است که ما را با چالش مواجه می کند.
وی تصریح کرد: با وجود برخی چالش ها به سامانه سپند خوشبین هستیم، آموزش و پرورش براساس آیین نامه اجاره دخالت در امور سرویس دانش آموزی ندارد در حالی که برای خدمات رسانی بهتر نیاز بود آموزش و پرورش در کنار ما قرار می گرفت.
طالبی با بیان اینکه سوء پیشنه، گواهی سلامت جسم و روان، معاینه فنی ماشین و بیمه شخص ثالث از جمله شرایط رانندگان سرویس دانش آموزی است، تاکید کرد: شرکت ها اطلاعات راننده و خودرو را بارگذاری می کنند و پس از بررسی و تایید در سامانه سپند بارگذاری می کنیم، سپس والدین از طریق اسکن کیو آر کد که بر ماشین نصب می شود مشخصات راننده را دریافت می کنند.
وی ضمن تاکید بر اینکه با رانندگان آزاد بر بدون مجوز قطعا برخورد خواهد شد، اظهار کرد: این آمادگی را داریم که اطلاعات مدرسه و دانش آموزانی را که امکان ارائه خدمت به آن ها را نداریم از طریق آموزش و پرورش اطلاع رسانی کنیم.
مدیرعامل سازمان مدیریت و نظارت بر تاکسیرانی شهرداری قم یادآور شد: طبق مصوبات مقرر شد والدین ۴۰ هزینه سرویس را زمان ثبت نام و مابقی هزینه را در دو مرحله تا پایان بهمن ماه تسویه کنند.
وی با اشاره به اینکه در منطقه پردیسان مشکلی در حوزه تامین ماشین نداریم، عنوان کرد: در تلاش هستیم تا حد امکان برای مدارس دخترانه از رانندگان خانم به ویژه در مقطع متوسطه استفاده کنیم.
طالبی با بیان اینکه نرخ سرویس دانش آموزی با ۳۵ درصد افزایش نسبت به سال گذشته تعیین شد، تصریح کرد: برای خودروهای پراید و تیبا با ظرفیت چهار دانش آموز قیمت پایه برای ۱ تا ۳ کیلومتر ۷۱۸ هزار تومان به ازای هر دانش آموز، همچنین برای سمند و پژو و خودروهای مشابه ۷۸۸ هزار تومان در نظر گرفته شده است؛ و به ازای هر یک کیلومتر اضافه تا ده کیلومتر نرخ ۱۰ درصد افزایش خواهد داشت و از ده کیلومتر به بالا را به ازای هر کیلومتر درصد ۵ درصد در نظر گرفته شده است.