بازدید سایت : ۵۳۱۴۷

◄ آشنایی با مهندسی تعمیر و نگهداری هواپیما

رشته مهندسی تعمیر و نگه داری هواپیما به خصوص در کشور ما اهمیت ویژه ای دارد زیرا ما هنوز از نظر سازندگی در حد مطلوبی نیستیم و بیشتر به امر تعمیر و نگهداری هواپیما می پردازیم.

 آشنایی با مهندسی تعمیر و نگهداری هواپیما
تین نیوز |

امروزه مهم ترین مسئله برای کارخانه های هواپیماسازی و شرکت های هواپیمایی، پروازی ایمن و مطمئن است که این امر توسط متخصصان تعمیر و نگهداری هواپیما انجام می گیرد.

به گزارش تین نیوز ، این رشته به خصوص در کشور ما اهمیت ویژه ای دارد زیرا ما هنوز از نظر سازندگی در حد مطلوبی نیستیم و بیشتر به امر تعمیر و نگهداری هواپیما می پردازیم.

یک متخصص تعمیر و نگهداری هواپیما برای شرکت های حمل ونقل هوایی و کارخانه های تعمیر اساسی موتور و بدنه هواپیما ارزش بسیار زیادی دارد زیرا چنین فردی بسیاری از اوقات می تواند با تعمیر یا تعویض یک قطعه کوچک و ارزان از تعمیر و تعویض قطعه ای گران و هزینه بر جلوگیری کند.

رشته ی تعمیر نگهداری هواپیما که به زبان ساده همان تکنسین های مکانیک هواپیما،  بعد از شروع کار در شغل مورد نظر به دو قسمت بال و بدنه و موتور تقسیم می شوند که کارهایی نظیر تعمیرات، بازیابی و انواع چک های هوانوردی را انجام می دهند.

کار در این رشته ی هوانوردی تقریبا آمادگی بدنی نسبی را نیاز دارد چرا که مانند مکانیک های اتومبیل که دارای بار کاری سنگین هستند این رشته هم با توجه به قسمت های کاری روی هواپیما  دارای بار کاری سنگین و حساسیتی بیشتر از اتومبیل است.

برای ورود به این رشته با اخذ دیپلم می توان با شرکت در کنکور سراسری تنها در دانشگاه دولتی هوانوردی کشور دانشکده صنعت هواپیمایی کشوری قبول شد که سالانه ۲۰ الی ۲۵ نفر در نوبت روزانه وهمان تعداد در نوبت شبانه پذیرش می کنند و یا با اخذ دیپلم بدون کنکور و با شرط معدل در یکی از مرکز علمی کاربردی تحصیل کرد.

دانشجویان این رشته بعد از فارغ التحصیلی و اخذ مدرک کاردانی به سازمان هواپیمایی کشوری جهت  آزمون و دریافت گواهینامه B1 معرفی می شوند. در ایران برای این رشته فقط از بین دانشجویان پسر پذیرش می شود.

این رشته که مخفف (aviation electronic (avionic الکترونیک هواپیما هست در زمینه سیستم های الکتریکی هواپیما (مثل ژنراتورها، مبدل گرها، سیستم سیم کشی هواپیما) و سیستم های الکترونیکی (مثل دستگاه های ناوبری، کمک ناوبری و مخابراتی و رادار و خلبان خودکار و نشان دهنده های داخل کابین) کار می کند.

کار در این رشته برخلاف رشته ی تعمیر و نگهداری هواپیما  که کار بدنی هست، مستلزم استفاده بیشتر از فکر و خلاقیت است. امروزه در صنعت هوانوردی نظامی و غیرنظامی به این رشته توجه ویژه ای وجود دارد زیرا بیشتر پیشرفت های کنونی نه در زمینه های مثل آیرودینامیک و در سیستم اویونیک هواپیماهاست.

برای ورود به این رشته می توان بعد از اخذ دیپلم با شرکت در کنکوری سراسری، در یکی از دو رشته ی الکترونیک هواپیمایی و یا مخابرات هواپیما در دانشگاه دولتی صنعت هواپیمایی کشوری و یا بدون کنکور و با شرط معدل در یکی از مراکز علمی کاربردی در رشته ی اویونیک هواپیما قبول شد.

دانشجویان بعد از فارغ التحصیلی اخذ مدرک کاردانی برای اخذ و آزمون گواهینامه B2 به سازمان هواپیمایی کشوری معرفی می شوند.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید
ارسال نظر
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.
  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.
  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.