بازدید سایت : ۹۵۶۶۶

افزایش قیمت بنزین هواپیما؛ ضربه سنگین به جیب مسافران/هزینه سوخت هواپیما مستقیما توسط مسافران تامین می شود

بر اساس کلیات لایحه بودجه 1404 که توسط مجلس نیز تصویب شد، قرار است که نرخ بنزین هواپیما معادل 30 درصد نرخ خرید سوخت از پالایشگاه ها افزایش یابد. این موضوع مستقیما موجب افزایش قیمت بلیت پروازها خواهد شد.

افزایش قیمت بنزین هواپیما؛ ضربه سنگین به جیب مسافران/هزینه سوخت هواپیما مستقیما توسط مسافران تامین می شود
تین نیوز |

بر اساس کلیات لایحه بودجه 1404 که توسط مجلس نیز تصویب شد، قرار است که نرخ بنزین هواپیما معادل 30 درصد نرخ خرید سوخت از پالایشگاه ها افزایش یابد. این موضوع مستقیما موجب افزایش قیمت بلیت پروازها خواهد شد.

به گزارش تین نیوز به نقل از تجارت نیوز، دولت در لایحه بودجه 1404 تصمیم گرفته است که قیمت بنزین هواپیما را افزایش دهد. براساس لایحه بودجه 1404، قیمت فروش سوخت هوایی معادل ۳۰ درصد نرخ خرید سوخت از پالایشگاه ها خواهد شد. این افزایش قیمت، نگرانی هایی را در مورد افزایش هزینه های سفر هوایی برای مسافران ایجاد کرده است.

بر اساس آمار موجود، سوخت یارانه ای تاکنون به قیمت ۶۰۰ تومان در اختیار شرکت های هواپیمایی داخلی قرار می گرفت.

نکته مورد توجه آن جاست که بنا بر اظهارات مسعود پزشکیان، رئیس جمهوری، قیمت تمام شده بنزین در پالایشگاه ها بدون احتساب نفت خام، 8000 تومان است. اگر این رقم مبنای محاسبه نرخ بنزین هواپیما در نظر گرفته شود، نرخ بنزین هواپیما به 2400 تومان خواهد رسید. این رقم به معنای افزایش چهار درصدی نرخ بنزین هواپیماست.

اما برخی از خبرگزاری ها، مبنای محاسبات را قیمت 22 هزار تومانی در نظر گرفته اند. این رقم اگر با احتساب نفت خام باشد، بدان معناست که بهای هر لیتر بنزین هواپیما با رشد 11 برابری از ۶۰۰ تومان به ۶۶۰۰ تومان افزایش خواهد یافت.

افزایش قیمت بنزین منجر به رشد نرخ بلیت هواپیما خواهد شد

دولت برای جبران بخشی از کسری بودجه و کاهش وابستگی به درآمدهای نفتی، تصمیم به افزایش قیمت بنزین هواپیما گرفت. این تصمیم با هدف کاهش یارانه های پنهان و جلوگیری از سوءاستفاده برخی شرکت های هواپیمایی از این یارانه ها اتخاذ شده است.

اما نکته مورد توجه آنجاست که افزایش قیمت بنزین به طور مستقیم بر هزینه های شرکت های هواپیمایی تأثیر گذاشته و در نهایت به افزایش قیمت بلیت هواپیما منجر خواهد شد. با افزایش قیمت بلیت، بسیاری از مسافران ممکن است از سفرهای هوایی صرف نظر کنند و به دنبال گزینه های جایگزین مانند سفر با اتوبوس یا قطار باشند.

همچنین شرکت های هواپیمایی قطع به یقین با افزایش قابل توجه هزینه های سوخت مواجه خواهند شد. با توجه به افزایش قیمت بنزین هواپیما، آینده صنعت هوایی با ابهاماتی همراه است. این افزایش قیمت می تواند به کاهش تقاضا برای سفرهای هوایی و در نتیجه کاهش درآمدهای این صنعت منجر شود.

این مناقشه تاکنون بین دولت و ایرلاین ها وجود داشت که چرا با توجه به دریافت سوخت یارانه ای، ایرلاین ها اقدام به افزایش و گران کردن سوخت خود می کنند؟ لازم به ذکر است که اگر قیمت بنزین هواپیما افزایش داشته باشد، بلیت هواپیما گران تر هم خواهد شد.

هزینه سوخت برای هر مسافر؛ 24 هزار تومان

مسعود اسعدی سامانی، دبیر انجمن شرکت های هواپیمایی، عنوان کرد: اگر مبنای قیمت بنزین 22 هزارتومان در نظر گرفته شود، نرخ بنزین هواپیما مطابق بودجه، حدود 6600 تومان خواهد شد. اما افزایش 30 درصدی قیمت بنزین هواپیما به قیمت سوخت پالایشگاه ها بستگی دارد.

سامانی در مورد پیامدهای این تصمیم عنوان کرد: موضوع یارانه دولت به شرکت های هواپیمایی به دلیل نرخ سوخت، یک مغالطه است. چراکه شرکت های هواپیمایی، نرخ بلیت را بر اساس نرخ سوخت 600 تومانی تعیین می کنند. اگر نرخ سوخت افزایش پیدا کند، به همان نسبت بر نرخ بلیت هواپیما نیز تاثیر می گذارد.

وی بیان کرد: قرار بود که بر اساس قانون برنامه پنجم و ششم توسعه تخفیفات تکلیفی حذف شود، اما این اتفاق نیفتاد. چراکه دولت در نظر داشت که به جای شرکت های هواپیمایی به مسافران یارانه پرداخت کند. مسافرانی که از هواپیما استفاده می کنند، این یارانه سوخت را هم استفاده می کنند. اگر قیمت تغییر کند قطعا بر بلیت هواپیما اثرگذار خواهد بود.

اسعدی تشریح کرد: تاکنون شرکت های هواپیمایی با محاسبه نرخ سوخت 600 تومانی، نرخ بلیت را تعیین می کردند. در واقع به ازای هر صندلی هواپیما تقریبا حدود 40 لیتر سوخت مصرف می شود و هزینه سوخت هر صندلی برای شرکت های هواپیمایی، 24 هزار تومان است. این بدان معناست که به هر نسبت که قیمت بنزین افزایش پیدا کند، قیمت بلیت هواپیما نیز افزایش خواهد داشت.

افزایش قیمت هر بلیت به نسبت افزایش قیمت بنزین هواپیما

حال اگر قیمت بنزین 8000 تومان در نظر گرفته شود، نرخ بنزین هواپیما به 2400 تومان خواهد رسید. در این صورت، هزینه سوخت به ازای هر صندلی، به 96 هزار تومان می رسد. اما اگر با قیمت 22 هزار تومانی محاسبه شود، نرخ بلیت 6600 تومان شده و در این صورت، هزینه سوخت به ازای هر صندلی، 264 هزار تومان خواهد شد.

این بدان معناست که هزینه سوخت از هر مسافر گرفته می شود و اگر بنزین هواپیما گران شود، به همین نسبت، قیمت بلیت هر مسافر نیز افزایش خواهد یافت.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید
ارسال نظر
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.
  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.
  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.