بازدید سایت : ۸۱۲۹۸

فراز و فرودهای شورای گفت‌وگوی دولت و بخش‌خصوصی

شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی در سال‌های گذشته فراز و فرودهای نسبتا زیادی داشته است و در سال‌ گذشته به انسجام بهتری رسید که به نظر می‌رسد با روی کار آمدن مسعود کرباسیان به عنوان وزیر اقتصاد و رئیس شواری گفت و گو این جلسات به همین روال ادامه یابد.

فراز و فرودهای شورای گفت‌وگوی دولت و بخش‌خصوصی
تین نیوز |

شورای گفت وگوی دولت و بخش خصوصی در سال های گذشته فراز و فرودهای نسبتا زیادی داشته است و در سال گذشته به انسجام بهتری رسید که به نظر می رسد با روی کار آمدن مسعود کرباسیان به عنوان وزیر اقتصاد و رئیس شواری گفت و گو این جلسات به همین روال ادامه یابد.

شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی یکی از پل های مهم ارتباط میان فعالان اقتصادی بخش خصوصی و مدیران و وزیران اقتصادی است. جایی که نمایندگان سه قوه در کنار اعضای هیات نمایندگان اتاق بازرگانی و فعالان اقتصادی حضور پیدا می کنند و با تعامل و همفکری و بیان چالش ها و کاستی های فضای اقتصادی و محیط کسب و کار سعی در یافتن رفع کردن موانع دارند.

بر اساس قانون، رئیس شورای گفت و گو وزیر اقتصاد است؛ عضوی که حضورش در شورای گفت و گو همواره الزامی است. همچنین در کنار وزیر اقتصاد، رئیس اتاق بازرگانی ایران باید حضور داشته باشد و علاوه بر آن تعدادی از اعضای هیات نمایندگان اتاق بازرگانی ایران با انتخابات و رای گیری به نمایندگی از کل اتاق به شورای گفت و گو راه پیدا می کنند. همچنین به تناسب جلسات وزرای اقتصادی از جمله وزیر صنعت، معدن و تجارت یا رئیس کل بانک مرکزی باید در جلسات حضور می یابند.

 البته برگزاری شواری گفت وگوی دولت و بخش خصوصی همیشه در مسیر حرکت نکرده و با پستی و بلندی هایی نیز همراه بوده است. در دولت دهم شواری گفت و گو رونق چندانی نداشت و عملا بر روی کاغذ باقی ماند. زمانی که رابطه بخش خصوصی با دولت چندان مطلوب نبود و تعامل خوبی میان این دو بخش دیده نمی شد. در مقطع جلسات شواری گفت و گو دولت و بخش خصوصی بسیار به ندرت برگزار می شد و عملا خروجی چندانی هم نداشت.

اما با روی کار آمدن دولت یازدهم و حضور علی طیب نیا به عنوان وزیر اقتصاد شرایط متفاوت از گذشته شد. جلسات شوار از همان ابتدای روی کار آمدن طیب نیا با جدیت کلید خورد و به صورت منظم هر ماه جلسات شورا برگزار شد. در این دوره حضور فعالان بخش خصوصی در جلسات شواری گفت و گو و تعامل شان با دولت نیز پررنگ تر از گذشته شد.

تقریبا در تمامی دوران چهار ساله دولت یازدهم به غیر از مقاطعی کوتاه جلسات شورا متوقف نماند و اعضای بخش خصوصی شورا نیز از برگزاری جلسات عموما ابراز رضایت می کردند و خروجی و دستاوردهای جلسات را مفید می دانستند.

به عنوان نمونه محسن جلال پور - رئیس سابق اتاق بازرگانی ایران - که در سال های ۹۴ و تا اواسط ۹۵ ریاست اتاق را بر عهده داشت و در تمامی جلسات برگزار شده شورای گفت و گو هم حضور داشت مهمترین دستاورد وزارت اقتصاد طیب نیا را برگزاری جلسات شورای گفت و گو عنوان می کند.

به گفته جلال پور، شورای گفت و گو اصلی ترین نقطه ارتباط دولت و بخش خصوصی و شورایی است که از سه قوه در آن حضور دارند و اصولا تا اندازه زیادی بحث های مربوط به فعالان اقتصادی در آنجا مطرح می شود. این جلسات با حضور دکتر طیب نیا بسیار جدی برگزار شد و مطالب مفیدی در آن مطرح شد و حتی زمانی هم که ایشان خارج از کشور بود اصرار داشت که حتما جلسه برگزار شود، این در حالی است که برخی دیگر از وزرایی که عضو شورا بودند حتی یک جلسه هم به شورای گفت و گو نیامدند.

از این رو به نظر می رسد که می توان دوره طلایی شورای گفت و گو را دوره ریاست طیب نیا بر این شورا دانست؛ موضوعی که حتی باعث شد بسیاری از اعضای اتاق بازرگانی و بخش خصوصی خواهان ادامه وزارت طیب نیا در دولت دوازدهم شوند.

به هر ترتیب با تغییر برخی سیاست های اقتصادی و آنچه تحت عنوان همسوتر شدن تیم اقتصادی دولت عنوان شد، حضور طیب نیا در وزارت اقتصاد ادامه پیدا نیافت و به تبع ریاستش بر شورای گفت و گو هم به پایان رسید.

در دولت دوازدهم، مسعود کرباسیان - معاون علی طیب نیا در دولت یازدهم - سکان دار وزارت اقتصاد شد که به نظر می رسد سعی دارد راه طیب نیا را در شورای گفت و گو ادامه دهد و در این مدت کوتاه نیز در جلسات شورا با جدیت حضور پیدا کرده است.

به نظر می رسد که در ادامه راه هم دولت توجه ویژه به ادامه مسیر جلسات شورا گفت و گو داشته باشد و کرباسیان قصد دارد که تعامل خود را همچنان به قوت به اعضای اتاق بازرگانی و اعضای شورای گفت و گو ادامه دهد.

 

ارسال نظر
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.
  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.
  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.