بازدید سایت : ۸۱۲۹۸
آخرین وضعیت مبادلات تجاری ایران و اوکراین؛

اتاق مشترک دو کشور ایران و اوکراین نیمه فعال شد

نایب رییس اتاق مشترک ایران و اوکراین خاطر نشان کرد: اوکراین به لحاظ اقتصادی کشور مهمی برای ایران محسوب نمی شود و حجم مبادلات ایران با این کشور پیش از آغاز جنگ با روسیه از مرز 200 میلیون دلار تجاوز نمی کرد.

 اتاق مشترک دو کشور ایران و اوکراین نیمه فعال شد
تین نیوز |

نایب رییس اتاق مشترک ایران و اوکراین خاطر نشان کرد: اوکراین به لحاظ اقتصادی کشور مهمی برای ایران محسوب نمی شود و حجم مبادلات ایران با این کشور پیش از آغاز جنگ با روسیه از مرز 200 میلیون دلار تجاوز نمی کرد.

به گزارش تین نیوز، رضا نورانی، در پاسخ به این پرسش که اوکراین اعتبارنامه سفیر ایران در اوکراین را تمدید نکرد و آیا این مسئله در حجم مبادلات تجاری بین این دو کشور تاثیر می گذارد؟ گفت: اوکراین به لحاظ اقتصادی کشور مهمی برای ایران محسوب نمی شود و حجم مبادلات ایران با این کشور پیش از  آغاز جنگ با روسیه از  مرز  200 میلیون دلار تجاوز نمی کرد.

وی با بیان اینکه تنش های اخیر در اوکراین  نقش این کشور را در مبادلات اقتصادی جهان کمرنگ کرد، افزود: اوکراین جزو بزرگترین تولیدکنندگان غلات در دنیا محسوب می شود و ایران نیز از این کشور غلات و نهاده های دامی وارد می کرد؛ اما به نظر می رسد با حذف اوکراین از بازار تامین کنندگان، ایران به سمت بازارهای جدید رو آورده و در میان کشورهای حوزه CIS و روسیه را انتخاب کرده است.

به گفته عضو کمیسیون کشاورزی اتاق ایران؛ تحریم ها امکان مراودات مالی مستقیم را برای تجار  سلب کرده، و امکان صادرات در مسیرهای دور مانند اروپا و کشورهای آسیایی شرقی برای تجار و بازرگانان ایرانی وجود ندارد.

رئیس اتحادیه محصولات کشاورزی با اشاره به عضویت ایران در سازمان همکاری های شانگ های، خاطر نشان کرد: پیمان شانگهای تاثیر مهمی در توسعه تجاری ما خواهد گذاشت، درست است که کشورهای عضو شانگ های عموما تولیدکننده محسوب می شوند و می توان نیاز ما در حوزه غلات را تامین کنند اما از سوی دیگر ما نیز می توانیم برخی از اقلام تولیدی خود را به این کشورها صادر کنیم.

نورانی ادامه داد:  عضویت در سازمان شانگهای بازارهای جدیدی را برای ما گشوده است و بدون تردید محصولات  کشاورزی و صنعتی ما به ویژه محصولات شیلاتی و پروتئینی ما خریداران زیادی خواهند داشت.

وی با بیان اینکه افزایش توسعه تجارت نیازمند فراهم شدن زیرساخت های صادراتی است، افزود: حمل و نقل جاده ای ما فرسوده است و این مسئله باعث افزایش قیمت تمام شده محصولات صادراتی ما شده است اما ما باید پیش از اینکه وارد بازارهای جدید بشویم، نخست باید برای توسعه زیرساخت ها تلاش کنیم تا زمانی که بازارهای جدید برای ما باز شد بتوانیم از عهده آنها برآیم.

این فعال اقتصادی ادامه داد: برای توسعه زیرساخت های صادراتی باید عزم ملی ایجاد شود؛ بیش از 25 سال است که صادرکنندگان اعلام می کنند که با کمبود کانتینرهای یخچالی مواجه اند اما به بهانه اینکه ما در داخل کشور اقدام به تولید کانتینر یخچالی می کنیم از ورود آنها به داخل کشور جلوگیری می شود و کمتر به این نکته فکر شد که این مسئله می تواند یکی از پیش نیازهای توسعه صادرات باشد.

نورانی تاکید کرد: باید پتانسیل های خود را در تولید بررسی و محصولاتی که آب بری آنها کمتر است را در دستور تولید قرار بدهیم. برای نیل به هدف و توسعه صادرات باید بین تشکل ها و مسئولان یک ارتباط دو سویه برقرار شود و در این میان می توان از علم و فن آوری شرکت های دانش بنیان ها استفاده کنیم.

بنا به اظهارات نایب رئیس اتاق مشترک ایران و اوکراین؛ اتاق مشترک دو کشور به دلیل مشکلات و قطع روابط بین این دو کشور  نیمه تعطیل شده است. 

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید
منبع: خبرگزاری ایلنا
ارسال نظر
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.
  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.
  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.