پیام نفتی ایران در کنفرانس استانبول
بیست و دومین کنفرانس بینالمللی نفت استانبول فرصتی بود تا معاون امور بینالمللی و بازرگانی وزیر نفت در آنجا از دستاوردهای نفتی و گازی ایران در دوران پسابرجام بگوید.
بیست و دومین کنفرانس بینالمللی نفت استانبول فرصتی بود تا معاون امور بینالمللی و بازرگانی وزیر نفت در آنجا از دستاوردهای نفتی و گازی ایران در دوران پسابرجام بگوید.
امیرحسین زمانینیا در این گردهمایی جهانی، امضای قرارداد ایران و توتال را نشانهای مثبت و تضمینی برای بازنگشتن تحریمهای غرب علیه ایران عنوان کرد. روز گذشته زمانینیا در استانبول با اشاره به افزایش تولید و صادرات گاز ایران پس از لغو تحریمها گفت: قرارداد اخیر ایران با شرکتهای معتبر بینالمللی نشانهای از عدم بازگشت تحریمهای غرب به سمت ایران است. امیرحسین زمانینیا همچنین در رابطه با میزان تولید گاز ایران افزود: تولید گاز ایران تا پایان سال جاری از 800 میلیون متر مکعب فعلی به یک میلیارد مترمکعب در روزخواهد رسید.
زمانینیا در رابطه با برنامه صادرات گاز ایران افزود: حجم صادرات گاز ایران تا سال 2021 باید به 365 میلیون متر مکعب برسد که از سطح صادرات فعلی قطر بیشتر است. شرکت بینالمللی توتال به تازگی برای افزایش تولید گاز پارس جنوبی از طریق توسعه فاز 11 این میدان با ایران وارد یک قرارداد 20 ساله شده است. گاز حاصل از اجرای این طرح از سوی توتال و دو شرکت دیگر (شرکت ملی نفت چین و پتروپارس ایران) اگرچه به مصرف داخلی اختصاص داده خواهد شد اما در مجموع این همکاری تخصص و تکنولوژی به مهندسان ایرانی منتقل خواهد کرد.
این انتظار وجود دارد که با انتقال تکنولوژی، ایران بتواند با قدرت بیشتری برنامههای گازی را به پیش ببرد. به گفته زمانینیا «قراردادی که در هفته گذشته با توتال و دو شریک ایرانی-چینیاش امضا شد، نشاندهنده این است که از نگاه شرکتهای بینالمللی بازگشت تحریمها به ایران بسیار بعید است، اگرچه ممکن است غیرممکن نباشد. بیست و دومین کنفرانس جهانی نفت استانبول تا 13 جولای ادامه خواهد داشت.