تعهد اروپا به رفع تحریمها
اتحادیه اروپا لغو تحریمها را یکی ازمهمترین تعهدات خود در برجام می داند و معتقد است که در ازای پایبندی ایران به تعهدات هستهای، گامهای مؤثری رابه رغم فشارهای ضدایرانی آمریکا،برای زنده نگه داشتن این توافق و بهرهمندی تهران ازمزایای اقتصادی لغو تحریم ها برداشته است.
اتحادیه اروپا لغو تحریمها را یکی ازمهمترین تعهدات خود در برجام می داند و معتقد است که در ازای پایبندی ایران به تعهدات هستهای، گامهای مؤثری رابه رغم فشارهای ضدایرانی آمریکا،برای زنده نگه داشتن این توافق و بهرهمندی تهران ازمزایای اقتصادی لغو تحریم ها برداشته است.
به گزارش تیننیوز به نقل از ایرنا، یک سخنگوی بلند پایه اتحادیه اروپا روز شنبه برجام را عنصر مهمی از معماری بینالمللی عدم اشاعه تسلیحات اتمی خواند که از سوی شورای امنیت سازمان ملل متحد به تائید رسیده و برای امنیت منطقه و جهان حیاتی است.
این سخنگو که طبق رویههای خبری اتحادیه اروپا خواست نامش فاش نشود، افزود: همانطور که در مقاطع مختلف تصریح کردیم اتحادیه اروپا تازمانی که ایران به اجرای کامل و مؤثر تعهدات هستهایاش در برجام عمل کند به این توافق وفادار میماند.
وی در پاسخ به این که طبق ۱۴ گزارش پیدرپی آژانس بینالمللی انرژی اتمی درباره تائید پایبندی ایران به برجام، تعهدات طرف اروپایی در کنار رفتارهای ضد ایرانی آمریکا چه گامهایی را برداشته است گفت: اتحادیه اروپا بهعنوان هماهنگکننده کمیسیون مشترک برجام پس از تحولات اخیر (اقدامات آمریکا) با اعضای کمیسیون و ایران دائماً در تماس است و با واشنگتن هم بر سر مسائل موردعلاقه و نگرانیهای دو طرف تعامل دارد.
این سخنگو درعینحال، تعهدات مربوط به لغو تحریمها در برجام را یکی از ابعاد مهم و کلیدی این توافق خواند و در این رابطه افزود: بخشی از تعهد اتحادیه اروپا در برجام حمایت دائم از فرانسه، آلمان و انگلیس به عنوان سهامداران اولیه ثبت و عملیاتی کردن اینستکس، سازوکار ویژهای که برای تسهیل تجارت مشروع میان فعالان اقتصادی با ایران راهاندازی شده، میباشد.
وی افزود: زمانی که این سازوکار عملیاتی شود، به صادرکنندگان و واردکنندگان اروپایی که به دنبال تجارت قانونی با ایران، مطابق با قوانین بینالمللی، داخلی و قوانین اتحادیه اروپا هستند کمک میکند.
این سخنگوی بلند پایه اتحادیه اروپا تصریح کرد: اینستکس علیه آمریکا طراحی نشده اما با قوانین بینالمللی و اتحادیه اروپا و استانداردهای پولشویی و مقابله با حمایت مالی از تروریسم همسو است.
وی در ادامه به تشریح گام هایی که اتحادیه اروپا پس از خروج آمریکا از برجام برای حفظ این توافق برداشته ( قانون مسدودسازی ) اشاره کرد که به گفته وی، در سال ۱۹۹۶ به تصویب رسید و نسخه آن در سال ۲۰۱۸ بهروزرسانی شد.
این سخنگو توضیح داد که قانون مسدودسازی تلاش میکند تا از فعالان اقتصادی اروپایی در برابر برخی تأثیرات فرامرزی ناشی از محدودیتهای یکجانبه آمریکا حمایت کند.
وی یادآور شد که اتحادیه اروپا در اوت ۲۰۱۸ هم نسخه بهروز شده «مجوز وام خارجی» بانک سرمایهگذاری اروپا (EIB) را برای همکاری با ایران به تصویب رسانده است.