مخالفت صریح محسن رضایی با تصویب FATF: نباید یک گروه بینالمللی پررو شده و در مسائل ما دخالت کند
به دلیل ندیدن برخی زوایای مهم و راهبردی، امروز کار به این بزرگی در باتلاق گیر کرده و نه راه پس وجود دارد نه پیش.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه اقدام اخیر شورای FATF در دست گذاشتن بر روی ۲ مورد خاص مشکوک است، گفت: آیا این دخالت یک گروه خارجی در مسائل داخلی ایران نیست؟
به گزارش تین نیوز به نقل از فارس، محسن رضایی، دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام بررسی لوایح مرتبط با FATF را مورد اشاره قرار داد و گفت: اینکه عدهای بخواهند بررسی FATF در مجمع را سیاسی جلوه دهند و برخی هم در خارج مرز ببینند اختلافی در کشور ایجاد شده و پا را روی پدال گاز بگذارند و فشار وارد کنند و توصیه های بیشتری را اعمال کنند، درست نیست.
رضایی با بیان اینکه اقدام اخیر شورای FATF مشکوک است که از ۳۰ اقدامی که انجام نشده، روی ۲ مورد دست گذاشته، گفت: آیا این دخالت در یک گروه خارحی در مسائل داخلی ایران نیست؟ آیا اینکه شورای FATF وارد می شود و پشت یک طرف بحث درباره FATF میایستد، این دخالت نیست؟ وی ادامه داد: چرا شورای FATF روی ۳۰ کاری که دولت باید انجام دهد دست نمیگذارد ؟ در ضمن مجمع تشخیص مصلحت؛ کار خودش را انجام میدهد و چرا یک گروه بینالمللی در کار آن دخالت میکند؟ اینکه یگ گروه بینالمللی پر رو شود و در مسائل داخلی ما دخالت کند و طرف یک بخش کارشناسی را بگیرد، این بیانگر ضعف داخلی ما نیست؟
رضایی ادامه داد: نظارت مجمع تشخیص مصلحت نظام نباید باعث عصبانیت دولت شود. نباید یک دولتمرد علیه بخشی دیگر از نظام موضعگیری کند و بگویند چرا مجمع نظارت میکند. نظارت باعث شفافیت، کاهش هزینهها و جلوگیری از خسارتها میشود.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه میگویند مجمع جلوی ۴ لایحه مرتبط با FATF را گرفته است، گفت: دو لایحه از این ۴ لایحه را مجمع تصویب کرد، منتها خود FATF جلوی آن را گرفته و میگوید برخی بندهایی که در این لوایح آمده را قبول ندارم. اکنون دولتیها به مجلس اصلاحیه دادهاند و در حال حل و فصل آن هستند.
رضایی ادامه داد: بررسی دو لایحه دیگر هنوز در مجمع ادامه دارد و ما هفتهای دو جلسه برگزار میکنیم. امروز هم جلسه داریم. ما هیچ وقتی را از دست ندادهایم و همه کارشناسان، چه کارشناسان دولت و مجلس و مجمع، چه کارشناسان آزاد، به اندازه کافی درباره این لوایح بحث کردهاند. FATF زوایای زیادی دارد که فعلاً مصلحت نمیدانیم آن را مطرح کنیم.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به پیچیدگیهای دنیای کنونی گفت: انسان بیش از همیشه نیاز به فکر و اندیشه دارد. مسائل پیچیده تر شده است و در چنین شرایطی، انقلاب اسلامی ایران یکی از کانون اتفاقها و تحولات است.
وی با بیان اینکه حل مسائل در چنین شرایطی نیاز به تدبیر دارد، گفت: کار بدون تدبیر، ممکن است خوشحالی اولیه را بهدنبال داشته باشد، امّا بعداً متوجه میشویم که ایرادات جدی در کار وجود دارد. نمونه آن هم برجام است که یک کار ملّی درباره آن انجام شد؛ از تلاشهای دولت گرفته تا حمایتهای رهبری و نقد منتقدان دلسوز.
رضایی ادامه داد: به دلیل ندیدن برخی زوایای مهم و راهبردی، امروز کار به این بزرگی در باتلاق گیر کرده و نه راه پس وجود دارد نه پیش.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به گام پنجم کاهش تعهدات برجامی ایران گفت: از طرفی مجبوریم این گام را برداریم و از طرفی، برخی میگویند چالش نکنیم. سؤال این است که چرا چالش نکنیم و آیا سکوت همیشه خوب است؟ اینها مواردی است که پژوهشکدهها باید پاسخ آن را مشخص کنند. با اقدامات شتابزده نمیتوانیم اقدامات موثر را به ثمر برسانیم.
رضایی با اشاره به طرح یک شایعه در فضای مجازی مبنی بر اینکه هرکدام از جلسات مجمع تشخیص مصلحت نظام، چند میلیارد هزینه دارد، گفت: اگر نگوییم مجمع تشخیص مصلحت نظام از لحاظ بودجه در شعب ابیطالب قرار دارد، به جرأت باید گفت که یکی از نهادهایی که در چند سال اخیر، بودجه آن به شدت آب رفته، مجمع تشخیص مصلحت نظام است. لذا درباره بودجه مجمع، این شوخیها را با ما انجام ندهید.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام، عقبه پژوهشی این مجمع را مورد اشاره قرار داد و با تقدیر از پژوهشکده راهبردی مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: سیاست ما جوانگرایی است و پژوهشگران جوان زیادی را برای کارهای پژوهشی مجمع بهکمک گرفتهایم.
برخی سیاسیکاریها فضا را برای دخالت FATF در امور داخلی ایران فراهم کرده است
محسن رضایی هم چنین با اشاره به آخرین تصمیمات این مجمع درباره لوایح مرتبط با FATF گفت: امروز جلسه چهارم کمیسیون مشترک برگزار میشود و درباره دو کنوانسیون پالرمو و CFT بحث میشود.
وی با بیان اینکه زمان رسیدگی به کنواسیون پالرمو گذشته است ولی CFT هنوز زمان دارد، گفت: با توجه به این که این دو لایحه ارتباط حقوقی و معنایی با هم دارند و در توصیههای ۴۱گانه کارگروه FATF موثر هستند، در حال بررسی دقیق در کمیسیون مشترک هستیم تا ببینیم رد یا تایید این لوایح چه آثاری برای کشور خواهد داشت.
رضایی ادامه داد: بحثهای بسیار فنی در این رابطه مطرح است. عدهای میگویند اگر به این کنوانسیونها بپوندیم چه آثار منفی برای کشور دارد و عدهای دیگر معتقدند که با توجه به اینکه کشور در معرض تحریمهای سنگین قرار دارد و FATF نیز هنوز چشمانداز روشنی در صورت پذیرش این مصوبات برای ما مشخص نکرده، ممکن است به معیشت مردم آسیب وارد شود. لذا مسئله به طور واقعی و جدی در حال بررسی است.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه هر نتیجهای که مجمع در این رایطه اتخاذ کند، اعلام خواهیم کرد، گفت: امروز مشخص نیست که آخرین جلسه کمیسیون مشترک باشد یا خیر ولی قطعاً جلسه امروز جلسه بسیار مهمی در این رابطه است. تاکنون هیچ چیز در ارتباط با این دو لایحه به تصویب مجمع نرسیده است. منتها بعضی از مصوبات است که فعلاً مصلحت نیست که بیان شود چرا که باید دید جایگزینی برای آنها وجود دارد یا خیر.
رضایی همچنین درباره پیامکی که از صبح امروز در برخی رسانهها مبنی بر تصویب پالرمو و CFT در مجمع تشخیص منتشر شده، گفت: ما گاهی شاهد حرکات مشکوک در ارتباط با این دو لایحه هستیم و عدهای تحت عنوان مخالف و عدهای نیز تحت عنوان موافق در حال سیاسی کردن بحثهای حقوقی این دو لایحه هستند و به دلیل همین سیاسیکاریها شورای FATF فضا را مهیا دیده تا در امور سیاسی کشور دخالت کند.
وی ادامه داد: این در حالی است که FATF یک شورای فنی و حقوقی است و حق دخالت در امور داخلی ایران را ندارد. چرا که تنها ایران نیست که برخی لوایح این کار گروه را به تصویب نرسانده و این کارگروه نیز از ۳۹ مادهای که ایران تاکنون به تصویب رسانده، تنها ۵ ماده را مورد تایید قرار داده است.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام در پایان گفت: متاسفانه این کارگروه بدون توجه به وظیفه خود در تایید ۳۹ مادهای این کارگروه که ایران پیش از این به تصویب رسانده، تنها بر روی تصویب دو لایحه پالرمو و CFT متمرکز شده و منجر به ایجاد جوی سیاسی در داخل ایران میشوند که توصیه ما به این کارگروه این است که تنها به وظیفه حقوقی خود عمل کند و وارد مسائل داخلی ایران نشود.