بازدید سایت : ۷۹۱۸۴

رستم قاسمی چطور از زمین بازی بیرون رفت؟

سیاست در ایران عرصه بی رحمی است و تفاوتی نمی کند رستم باشی یا اسفندیار؛ در نهایت مثل سهراب از پا در می آیی و از زمین بازی بیرونت می کنند.

تین نیوز |

سیاست در ایران عرصه بی رحمی است و تفاوتی نمی کند رستم باشی یا اسفندیار؛ در نهایت مثل سهراب از پا در می آیی و از زمین بازی بیرونت می کنند. مطابق این سنت بی رحمانه ســرانجام به وزیری که متصدی راه ها و بزرگراه های کشور بــود، راه خروج از دولت را نشان دادند و رستم قاسمی با همه حواشی هایی که برایش به وجود آورده بودند، از زمین بازی بیرون رفت تا شاید دیگر عکس های خانوادگی اش از مالزی به بیرون نشت پیدا نکند و مشاورانش بازداشت نشوند. رستم قاسمی از آن دسته نظامیانی است که به خاطر علاقه به حضور درمدیریت اقتصاد،سودای نظامی گری را زد و لباس شخصی بر تن کرد.

به گزارش تین نیوز به نقل از سازندگی، زمان دولت نهم و دهم همزمان با توسعه فعالیت های اقتصادی موسساتی از قبیــل انصار و مهــر اقتصاد و قرارگاه سازندگی خاتم الانبیا برخی از چهره های سطوح عالی قــرارگاه خاتم الانبیا، در دولت حضور پیدا کردند. مشهورترین نمونه، آمدن رستم قاسمی از قرارگاه سازندگی خاتم الانبیا به کابینه دوم احمدی نژاد در سـال 1390 بود.

حضور قاسمی یکسال پس از واگذاری پروژه برخی فازهای پارس جنوبی به قرارگاه صورت می گرفت و این همزمانی به گسترش ارتباط میان دولت و سـپاه تعبیر شد.رستم قاسمی در اوج تحریم ها به وزارت نفت رفتو این درحالی بود که تحریم های زیادی علیه صنعت نفت ایران اعمال شده بود.در چنین شرایطی، دولت به برخی چهره های بخش خصوصی اجازه می دادتحریم ها را دور بزنندو نفت ایران را در بازارهای جهانی به فروش برسانند.درهمان دوران بود که حاشیه های فروش نفت ایران شکل گرفت و ماجراهای فساد افرادی همچون بابک زنجانی که بعدها بازداشت شد به وجود آمد. در زمان وزارت رستم قاســمی در وزارت نفت، ماجرای گم شدن دکل نفتی مشــهور نیز اتفاق افتاد.

در ســال ۱۳۹۱ این دکل متعلق به صندوق بازنشستگی ناجا بوده که به صورت اجاره به شرط تملیک خریداری شده بود.این ماجرا دردولت روحانی علنی و تایید شد. در همان زمان روزنامه قانون در این باره نوشت:

خبر گم شدن دکل نفتی که ابتدا به یک طنز تلخ برای تسویه حساب سیاسی شباهت داشت با تایید بیژن نامدار زنگنه،وزیر نفت دولت روحانی رنگ و بوی جدی به خود گرفت.با ســروصدای بسیار پرونده ای در این زمینه تشکیل شد و متهمان یکی پس از دیگری احضار شدند و تحقیقات آغاز شد.هرچند همان زمان هم زنگنه فردی را مسئول بررسی ماجرا می کند که با برخی متهمان این پرونده شریک است. روایت های مختلفی از گم شدن دکل وجود دارداز آنجا که پرونده مربوط به دولت احمدی نژاد است،بیش از آنکه برای بازگرداندن پول ها تلاش شود متهمان و مطلعان از پرونده انگشت اتهام را به سمت یکدیگر نشانه رفته اند در این گیرودار آنچه امیدی به یافتنش نیست ۸۷ میلیــون دلار پول قرارداد خرید دکل نفتی است،زیرا یکی متهمان اصلی که دلال این قرارداد بوده گفته می شود کل پول نزد او بوده،خارج از ایران است و امکان ردگیری حساب های مالی او وجود ندارد. (اعتماد)

حضور رستم قاسمی در دولت به قدری برایش مهم بود که به خبرنگاران تاکید می کرد که سردار خطابش نکنند. خودش می گفت در همه دولت ها در اشکال مختلف حضور داشته کار حرفه ای کرده است.علاقه به سیاست باعث شــد در انتخابات ریاست جمهوری ســال 1400 ثبت نام کند،اما چند ماه پیش از اعلام حضور، حسـابی به خودش زحمـت داد و وزن کم کرد.این تغییرات تنها به رژیم سـخت غذایی منتهی نشد و مقایسه عکس ها نشان میداد رستم قاسمی روی ظاهر خود نیز کار کرده و قصد دارد در هیبتی جدید در انتخابات شرکت کند. 

البته رشته این آرزوها پاره شــد و در نهایت او به نفع دیگر چهره های اصولگرا کنار کشید.پس از آنکه ابراهیم رئیسی به ریاست جمهوری رسید، او را به عنوان نامزد وزارت راه وشهرســازی به مجلس معرفی کرد، اما رستم قاسمی دراصل علاقه داشت وزیر نفت باشد.این تمایل در سخنرانی اش در جریان بررسی صلاحیتش به عنوان وزیر راه نیز مشخص بود تا جایی که در نطق خود برای دفاع برنامه پیشنهادی اش برای وزارت راه، وزارتخانه اش را اشتباه گرفت گفت: 10 دستور نوشته ام که در نخستین روز از حضورم در وزارت نفت آن ها را در دستور کار قرار می دهم.

حواشی رستم قاسمی

حضور رستم قاسمی در وزارت راه و شهرسازی از همان روزهای اول بدون حاشیه نبود. او علاقه داشت سکان وزارت نفت را در دست گیرد تا متصدی راه های کشور شــود؛ مدتی بعد حواشی انتخاب و انتصاب معاونان وزارت راه برایش حاشیه های زیادی ایجــاد کرد؛ بــه گونه ای که تهدید به برکناری شد. مخالفت با برخی توصیه ها دستورهای ابراهیم رئیسی نیز برایش هزینه داشـت، اما ضربه اصلی را زمانی خورد که یکی از مشاورانش را به اتهام فساد اقتصادی دستگیر کردند.

در ابتدا خبر خانه نشینی اش به خاطر بیماری منتشر و عکس هایی از او در حالی که بر تخت بیمارستان خوابیده منتشر شد، بعد فهمیدیم ماجرای بیماری بهانه بوده و به خاطر اختلاف نظرهای زیاد تهدید به استعفا کرده است. برخی ریشه اختلاف نظرها را بی انگیزگی رستم قاسمی در عدم تحقق وعده ساخت مسکن اعلام کردند که یکی از مهمترین وعده های مهم انتخاباتی ابراهیم رئیسی بود. در نهایت با نقدهای تندی که به فرودگاه امام داشــت ناچار به خروج از دولت شد. او گفته بود: وقتی وارد فرودگاه امام خمینی می شوم انگار وارد روستا شده ام.فازنخست(ترمینال یک) این فرودگاه در اوایل دهه 80 به بهره برداری رسید.

بزرگ ترین حاشیه های دوران رستم

چندی پیش یکی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی دلیل بستری شدن رستم قاسمی،وزیر راه و شهرسازی در بیمارستان را فرار از پاسخگویی درباره بازداشت مشاور ویژه اش به اتهام دریافت رشوه اعلام کرد و تلویحا پسر قاســمی را نیز به همکاری با مشاور بازداشت شده او متهم کرد. اردشــیر مطهری، نماینده گرمسار، همچنین نوشت مشاور ویژه وزیر در یک زمین خواری در پردیس بومهن نقش داشته است. مطهری توییت هایی نوشت که رستم قاسمی از زمان بازداشــت مشاور و بازرس ویژه اش، به جای اینکه پاسخگوی ابهامات باشــد روی تخت افتاده است.

به گفته نماینده مجلس، ماموران قاسم مکارم شیرازی، مشاور عالی و بازرس ویژه رستم قاسمی دقیقا سرقراری که برای دریافت رشوه به صورت یورو ترتیب داده بود، دســتگیر کرده اند. در همین حال، مدتــی بعد محمد حسینی،معاون پارلمانی دولت ابراهیم رئیسی بازداشت مشاور وزیر راه و شهرسازی را تایید کرد. او اما، گفته بود حاضر نشدن وزیر راه وشهرســازی بر سر کار خودربطی به بازداشــت این فرد ندارد و رستم قاسمی به علت مشکل جسمی موقتا در دفتر حاضر نشده است. 

دو روز پیش از آن خبر بستری شدن رستم قاسمی و جراحی دیسک کمر او منتشر شده بود. قاسم مکارم شیرازی که نامــزد انتخابات مجلس از شیراز هم بود، در ویدئویی گفته بود دهه شصتی ها نسل سوم انقلاب هستند و ورودشان به عرصه مدیریت، کشور را نجات می دهد. نماینده گرمسار در مجلس اما، در توییت های خود به صورت تلویحی گزارش های منتشر شده درباره فعالیت اقتصادی پسر رستم قاسمی و همچنین نقش داشتن نزدیکان وزیر راه و شهرسازی در یک شبکه زمین خواری در پردیس بومهن را نیز مطرح کرد. رابطه رستم قاسمی با قاسم مکارم شیرازی،حداقل به چند ماه پیش از ایام انتخابات ریاست جمهوری 1400 بازمی گردد؛ در زمان کاندیداتوری رستم قاسمی در سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری، مسئولیت های ستاد انتخاباتی وزیر راه و شهرسازی کنونی عهده قاسم مکارم شیرازی بود؛ هرچند رستم قاسمی نهایت برای کاندیداتوری ریاست جمهوری رد صلاحیت شد بعد در قامت وزیر به دولت سیزدهم آمد.

رستم قاسمی ابتدا قصد داشت قاسم مکارم شیرازی را به سمت مسئول دفتر و مدیرکلی حوزه ریاست منصوب کند، این موضوع عملی نشد و در نهایت قاسم مکارم به عنوان بازرس ویژه و مشاور عالی وزارت راه معرفی شد. قاسم مکارم شیرازی دوسال پیش، از حوزه انتخابی شیراز، برای نمایندگی مجلس کاندیدا شد،

اما در نهایت با کسب ۷۶۵۰ رای، نتوانست به مجلس راه یابد. یکی دیگر از حواشی دوران حضور رستم قاسمی در وزارت راه و شهرسازی، انتشار عکس های خصوصی اش بود. تصاویری از او و خانمی در شبکه های اجتماعی منتشر شد که نشان می داد قاسمی در یک کشور خارجی به همراه یک خانم بدون حجاب است. برخی مدعی شدند که این تصویر مربوط به زمان وزارت او در دولت محمود احمدی نژاد است. این منابع مدعی شده اند که این عکس ها در سال 2011 گرفته شــده است و او در حال قدم زدن در محوطه پشــتی برج پتروناس کوالا لامپور اسـت. انتشار این تصاویر با واکنش های زیادی مواجه شد.بسیاری با انتقاد از دولت رئیسی نوشــتند چگونه ممکن است رستم قاسمی به عنوان وزیــر یک دولت انقلابی در خارج از کشور با خانمی بدون حجاب عکس بگیرد. برخی از او انتقاد کردند که چگونه دولت نسبت مسئله حجاب اینقدر حساسیت نشان می دهد، ولی در خــارج از کشور مسئولان ارشد این حساسیت را فراموش می کننـد. دو روز پس از افشای این عکس ها، علی جعفری،مشاور،رئیس دفتر رستم قاسمی در واکنش به این عکس ها در صفحه توییتری خود نوشت: صرف نظر  اصالت عکس ها،انتشار عکس های خصوصی یک زن و شــوهر با کدام مکتب اخالقی سازگار است؟ برای اغراض سیاسی، شرافت و انسانیت را لجن مال نکنیم.

اکنون رستم قاسمی، وزیر راه و شهرسازی ایران از مقــام خود اســتعفا داده و ابراهیم رئیسی نیز اســتعفای او را پذیرفته اســت. براســاس گزارش ها آقای رئیسی شهریار افندی زاده، معاون حمل و نقل این وزارتخانه را حفظ سمت به عنوان سرپرست وزارت راه و شهرسازی منصوب کرده است. آقای قاسمی دیگر سمتی در وزارت راه و شهرسازی ندارد، سوال این است یک سال و اندی حضور او در این وزارتخانه چه دستاوردهایی به دنبال داشته است؟

 

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید
ارسال نظر
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.
  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.
  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.