تاخیر در پرداخت طلب قطعهسازان
رابطه خودروسازان و قطعهسازان ایرانی در شرایطی هنوز هم بهدلیل مسائل مالی شکراب است که طبق آخرین اخبار، طلب شرکتهای قطعهساز از دو خودروساز بزرگ کشور به رقمی حدود 9 هزار میلیارد تومان رسیده است.
رابطه خودروسازان و قطعهسازان ایرانی در شرایطی هنوز هم بهدلیل مسائل مالی شکراب است که طبق آخرین اخبار، طلب شرکتهای قطعهساز از دو خودروساز بزرگ کشور به رقمی حدود 9 هزار میلیارد تومان رسیده است.
آنطور که یک مقام مسوول در صنعت قطعه کشور میگوید، خودروسازان نه تنها بدهیهای قبلی خود را پرداخت نکردهاند، بلکه بدهکارتر نیز شدهاند.به گفته وی، در حال حاضر خودروسازان رقمی بین 8 تا 9هزارمیلیارد تومان به قطعهسازان داخلی بدهکار بوده و مشخص نیست چه زمانی بدهیهای خود را تسویه خواهند کرد.
این مقام مسوول اما با بیان اینکه نقدینگی خودروسازان به سمت یکی از قطعهسازان بزرگ کشور سرازیر شده، تاکید میکند: قطعهسازان چند بار بابت اخذ طلب شان به شرکتهای خودروساز بزرگ کشور مراجعه کردهاند، اما آنها در پاسخ گفتهاند فعلا پولی برای پرداخت ندارند و تسویه حسابی در کار نیست.به گفته وی، خودروسازان عنوان کردهاند بهدلیل پرداخت طلب یکی از قطعهسازان بزرگ داخلی که پیشتر دچار حریقی بزرگ شده بود، فعلا توانایی تسویه حساب با سایر قطعهسازان را ندارند.
این مقام مسوول تاکید میکند که بهدلیل سهامداری این قطعهساز در خودروسازان داخلی، ایران خودرو و سایپا مجبور شدهاند طلب آن را زودتر تسویه کنند تا شرکت موردنظر بتواند خسارات ناشی از آتشسوزی انبارهایش را جبران کند.گفتههای وی در شرایطی است که حریق در انبارهای قطعهساز موردنظر سبب تاخیر در تامین قطعات موردنیاز خودروسازان شد و این موضوع تاثیری مستقیم بر روند تولید خودروهای داخلی گذاشت.
از همین رو به نظر میرسد یکی از دلایل اصلی تسویه حساب زودهنگام با این قطعهساز، بازگشت روند تامین قطعات به حالت عادی بوده است.هرچه هست، قطعهسازان و خودروسازان ایرانی همواره در این سالها با چالش مسائل مالی مواجه بوده و این موضوع گاهی اثرات منفی بر روند تولید خودرو در کشور گذاشته است. در مواقعی کار به جایی رسیده که قطعهسازان بهدلیل انباشت طلبهایشان، از تامین قطعات موردنیاز خودروسازها سرباز زده و در نتیجه، خطوط تولید خوابیده است.