بازدید سایت : ۷۲۴۸۷

گلابی برجام یا اژدهای چینی؟

یک سال و اندی از گشایش درهای بازار ایران بدون تحریم، به روی سرمایه‌گذاران خارجی می‌گذرد و در این بین بسیاری از بزرگان خودروسازی جهان با استفاده از این فرصت نام خود را در بازار خودروی ایران با سرمایه‌گذاری مشترک برای تولید یا واردات ثبت کرده‌اند.

گلابی برجام یا اژدهای چینی؟
تین نیوز |

یک سال و اندی از گشایش درهای بازار ایران بدون تحریم، به روی سرمایه‌گذاران خارجی می‌گذرد و در این بین بسیاری از بزرگان خودروسازی جهان با استفاده از این فرصت نام خود را در بازار خودروی ایران با سرمایه‌گذاری مشترک برای تولید یا واردات ثبت کرده‌اند. اکنون با توجه به اینکه چینی‌ها بیشترین بهره را از بازار خودروی ایران در زمان تحریم‌ها و نبود رقبای قدرتمند بردند، این پرسش مطرح است که آینده خودروهای چینی در بازار خودروی ایران چه خواهد بود.

به گزارش خبرنگار خودروکار، تا قبل از تشدید تحریم‌ها خودروهای تولید مشترک باکیفیت بسیار مناسبی از کشورهای اروپایی و کره راهی ایران شده بودند و خودروهای چینی آن‌چنان جایگاهی در بین خودروهای تولید داخلی نداشت، از این محصولات می‌توان به محصولات خانواده دوو، هیوندایی، نیسان، مگان و مورانو اشاره کرد که با تشدید تحریم‌ها اثاثیه خود را از سایت‌های مونتاژ ایرانی جمع کردند و حال که تحریم‌ها در قالب برجام راه خداحافظی خودرویی‌ها را در پیش‌گرفته‌اند، شرکای نیمه‌راه سابق یاد گذشته کرده‌اند و با افزایش حجم صادرات محصولات خود به دنبال ایجاد بازار مناسب و درنهایت تولید خودرو در ایران با داخلی سازی محدود هستند. 

تمام این مسائل در حالی رخ داد که در این ایام خودروسازان چینی به جاده مخصوص و شهر بم رسیدند و تا به امروز تنوع محصولات بازار تولید داخلی را افزایش دادند و البته در بازه‌های مختلف قیمتی محصولاتی را با تمام خوبی و بدی‌هایش به بازار ایران معرفی کرده‌اند. 

خودروسازان چینی در سال‌های اخیر رفته‌رفته بر کیفیت محصولات خود افزوده‌اند که البته این رشد کیفیت همراه با افزایش قیمت بوده است، خودروسازان چینی در حالی محصولات خود را راهی ایران کرده‌اند که در کشور چین، محصولات شرکت‌های به نام خودروسازی جهان تولید و مونتاژ می‌شود و اکثر افراد چینی از چنین محصولاتی استفاده می‌کنند. 

حال با این تفاسیر جای سؤال دارد، با توجه به شرایط رفع تحریم‌ها و حضور نصفه و نیمه برخی از خودروسازان بزرگ همچون، رنو، نیسان، سیتروئن و هیوندایی آیا باید همکاری با خودروسازان چینی قطع شود یا در کنار همکاری با شرکای قدیمی اما نیمه‌راه همچنان با چینی‌ها همراه بود؟ 

در این رابطه علی شکوهی کارشناس صنعت خودرو در گفت‌وگو با خبرنگار خودروکار، اظهار کرد: در حال حاضر قراردادهای همکاری مشترک با خودروسازان فرانسوی و کره‌ای به امضا رسیده است که این موضوع نشان از علاقه خودروسازان به نام جهان دارد و نکته مهم آن است که میزان همکاری در چه سطحی قرار داشته باشد. 

او ادامه داد: انتقال دانش و فنّاوری در قراردادهای جدید بسیار مهم است و باید این موارد در قراردادهای همکاری قید شود که به نظر می‌رسد در قراردادهای پژو و رنو این موارد لحاظ شده است. 

این کارشناس صنعت خودرو، یادآور شد: به‌طورقطع برندهای چینی در بازار ایران ماندگار خواهند بود، زیرا بازار ایران برای برندهای چینی شرایط مناسبی را رقم‌زده است و در محدوده قیمتی کمتر از 100 میلیون تومان که برندهای اروپایی و کره‌ای محصولی برای عرضه ندارند چینی‌ها می‌توانند فعالیت بسیار مناسبی داشته باشند. 

شکوهی بابیان اینکه محصولات چینی نشان داده‌اند که در سال‌های اخیر پیشرفت قابل قبولی را به ثبت رسانده‌اند، خاطرنشان کرد: روند ارتقا کیفیت محصولات چینی بسیار مثال‌زدنی است و توانسته‌اند روند 50 ساله کره‌ای‌ها را طی 20 سال بپیمایند و در سال‌های اخیر شرکت‌های چینی از تجربه بزرگان صنعت خودرو جهان استفاده می‌کنند. 

او در انتها گفت: طی پنج سال آینده چینی‌ها در حوزه‌های خودروهای هوشمند همچون خودروهای خودران حرف‌های بسیاری برای گفتن دارند. 
منبع: خودروکار
ارسال نظر
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.
  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.
  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.